IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 14:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meclis Bürokrasisinde Yeni Dönem .!




Meclis bürokrasisinde yeni dönem

Meclis bürokrasisi, yeni teşkilat yapısıyla yeni bir döneme giriyor.
''TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu'' ile birlikte Meclis, idari olarak yenidenyapılanacak. Yeni düzenlemeyle, hiyerarşik kademeler azaltılarak, verimliliğin artırılması amaçlanıyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Müdürlük ve daire başkanlıklarının kaldırılarak, başkanlık olarak yenidendüzenleneceği Mecliste, 22 müdür, 6 daire başkanı, 82 müdür yardımcısı ve ''müdür yardımcısı'' statüsündeki 90 yönetici, havuza alınıyor.

Böylece, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkan Yardımcısı, Müdür, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, İdariŞube Müdürü, Saray Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Grup Başkanı, İşletme, Fabrika ve Personel müdürlükleri unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri sona erecek. Meclis Başkanı, kendisine tanınan takdir hakkını kullanarak, istediği yöneticiyle çalışacak veya çalışmayacağına karar verecek.

''Dış ilişkiler ve protokol'' ile ''strateji geliştirme'' birimleri, Genel Sekretere bağlı olarak faaliyet gösterecek.

Yasama, idari ve mali işler, bilgi ve bilişim hizmetleri ile milli saraylardan sorumlu 4 genel sekreter yardımcısı görev yapacak. Kanunlar ve Kararlar, Bütçe ve Tutanak birimleri yasamadan sorumlu genel sekreter yardımcısına; insan kaynakları, destek hizmetleri, işletme ve yapım ile milletvekili hizmetleri idari ve mali işlerden sorumlu genel sekreter yardımcısına; araştırma, kütüphane, arşiv, basın halkla ilişkiler, bilgi işlem ise bilişim hizmetlerindensorumlu genel sekreter yardımcısına bağlı olacak.

Taburun yasal dayanağı kalmayacak
TBMM'nin bütün bina, tesis, eklenti ve arazisinde kolluk ve yönetim hizmetleri, TBMM Başkanlığı eliyle yürütülecek. Emniyet ve diğer kolluk hizmetleri için yeteri kadar kuvvet, İçişleri Bakanlığınca TBMM Başkanlığına tahsis edilecek. Böylece, Meclisin güvenliği yalnızca polis tarafından sağlanacak. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Meclisteki Tabur Komutanlığının yasal dayanağı kalmamış olacak.
Taburdan boşalacak alanın hangi amaçla kullanılacağı ise henüz netlik kazanmadı. Buna TBMM Başkanlık Divanı karar verecek.

Meclis Baştabipliği, Sağlık Bakanlığına devredilecek. Milletvekilleri ile eski milletvekilleri ve ailelerinin aldığı sağlık hizmetinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Meclis çalışanlarının çocuklarının yararlandığı kreş de hizmetini sürdürecek.

Personel ile milletvekillerinin özlük işleri farklı birimler tarafından takip edilecek. Personelin özlük işlerini ''insan kaynakları'', millettekilerininkini ise ''milletvekili hizmetleri'' yürütecek.

Gruplara daha fazla personel
TBMM Başkanı'na yardımcı olmak üzere 5 başkan başmüşaviri, 15 başkan müşaviri ile 15 müşavir atanabilecek. Başkan başmüşaviri, başkan müşaviri ve müşavir kadrolarına, her biri kadro unvanının toplam sayısının yüzde 40'ı oranında, istisnai memuriyet hükümlerine göre açıktan veya naklen atama yapılabilecek.

Siyasi parti grupları, personel olarak güçlendirilecek. Her siyasi parti grubunda 10 grup danışmanı, 25 büro görevlisi, partilerin milletvekili sayısının yüzde 10'u oranında ek büro görevlisi; yasama faaliyetlerinde milletvekillerine yardımcı olmak üzere her milletvekili için bir danışman, bir danışman yardımcısı ve ek bir personel sözleşmeli olarak çalışabilecek. Danışmana ortalama 3600, ikinci danışmana 3200, diğer personele ise 2800 lira maaş ödenecek.

Norm kadro çalışması başlatıldı
Mecliste, ''Norm kadro'' çalışması başlatıldı. Meclisin personel politikası yeniden belirlenerek, nerede hangi niteliklere sahip personele ihtiyaç olduğu tespit edilecek.

Meclise sınavla personel alınacak. İdari teşkilatta toplam kadro sayısının yüzde 20'sini geçmemek üzere, sözleşmeli ve geçici personel de sınavla alınmak koşuluyla çalıştırılabilecek.

İdari teşkilat kadrolarında herhangi bir personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanmasına ihtiyaç duyulması ve Başkanlık Divanında bu konuda karar alınması halinde, atamaya ilişkin talep, TBMM Başkanlığınca Devlet Personel Başkanlığına bildirilmek üzere Başkanlığa gönderilecek. Devlet Personel Başkanlığı, personelin atanacağı kurum ve kuruluş ile kadro görevini tespit edecek. İdari teşkilat personeli, Başkanlık tarafından uluslararası kuruluşlarda görevlendirilebilecek.

Emekliliğe hak kazanmış personelden erken emekli olmak isteyene ikramiye verilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte yönetmelikler gözden geçirilecek.

Yasa'nın bugün Cumhurbaşkanlığına sunulması bekleniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bürokrasisinde, meclis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YouTube'da yeni bir dönem! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 31 Ağustos 2010 20:41
Avrupa'da yeni dönem Dilara Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 11:47
MS'den Bilgisayara yeni dönem Dilara Ağ, Network ve Networking 0 31 Aralık 2008 14:07
Askerlikte yeni dönem Kan Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2008 14:17