IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2011, 16:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
100 yaşındayım, böyle kriz görmedim!




Türkiye'nin ilk plak şirketi Odeon'un sahibi, ilk radyoları Türkiye'ye getirip pazarlayan, Miele ve AEG buzdolaplarının ilk bayisi ve distribütörü olan Leon Grünberg, 100 yaşında olmasına rağmen hergün hazırlanıp işine gidiyor.
Türkiye'nin sanat ve sanayi alanındaki serüveninin canlı tanığı Grunberg, halen BSH Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi. AEG-Profilo ortaklığından hisseleri karşılığında dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi BSH'nın Türkiye pazarına girişinde hisse alan ve şirketin yönetiminde yer alan Leon Grünberg, "2008'den bu yana etkili olan küresel kriz dünya ekonomisinin direği ABD, Japonya ve Avrupa'nın büyükleri Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'yı sarsıyor. 1 ve 2'nci Dünya Savaşlarını gördüm, 100 yıllık hayatımda böyle krizi görmedim" dedi.
TÜRKİYE ATATÜRK'Ü NEDEN UNUTMAMALI?
Bu yaşına kadar Türkiye'de kurulmuş bütün hükümetleri gördüğünü, bütün siyasi partileri, iktidar partilerini gördüğünü belirten Leon Grünberg, şunları söyledi:
"Şu hükümet bu hükümet diyerek ayırmak istemiyorum. Türkiye'ye tek parti iktidarları yarıyor. Turgut Özal ile kaset fabrikamızın açılışında tanıştım. Şimdiki hükümeti de çok beğeniyorum. İyi icraatlar yapıyorlar. Ama hangi lider derseniz, bana göre Atatürk. Atakürk'ü hiç kimse unutmamalı. Atatürk öldüğünde 26 yaşındaydım, o gün insanlar nasıl ağlıyorduysa bugün de insanlar Atatürk'ü öyle sevmeli. Özellikle de Türk kadınları Atatürk'ü unutmamalı. Çünkü ben tramvaylarda kadınların perdenin arkasında başka bir yerde oturdukları günleri de gördüm. Kadınlar bugün sahip olduklarının kıymetini bilmeli.
OKYANUSU YÜZEREK GEÇMEK
BSH Türkiye'de kendisine ait ofisinde görüştüğümüz Grünberg, 17 yaşında iş hayatına başladığını belirterek şunları anlattı:
"83 yıllık iş hayatım oldu. Bir ömürden uzun. İşimde sayısız ekonomik kriz gördüm, ülke krizleri, dünya krizi. Hayatımdaki terazi gitti geldi, gitti geldi. Hep dengeyi tutturmaya çalıştım. Nasıl derseniz, okyanusu yüzerek geçmek gibi bir şey. Bir gün dalgalı, bir gün güneşli, ertesi gün fırtınalı olan havada okyanusu geçmek. "
TÜRKİYE DİKKATLİ OLMALI
Türkiye'nin ise küresel krizdeki performansını, 'kriz geçmişine bakılırsa oldukça' iyi şeklinde değerlendiren Grünberg, şunları dile getirdi:
"Türkiye'de işler Avrupa'da olduğundan çok daha iyi gitti. Belki bu ilk defa oluyor. O nedenle daha da dikkatli olması lazım. Çünkü herşey iyi giderken, tehlikeler göz ardı edilebiliyor, hazırlıksız olunabiliyor. Bankaların sağlam duruşunun da katkısıya çok şükür, krizi iyi atlattık. Bana göre hükümet böyle giderse tamam, ama biraz değişirse, politikalarında değişiklik yapar da günlük hayata müdahale ederse tamam değil. Sadece ticarette değil, günlük hayatta da özgürlük olmalı. Günlük hayatın iş dünyasına yansıması önemli."
İŞLER İYİYSE KARIŞMAM
BSH'ın Türkiye pazarına ilk girişi sırasında hisse sahibi olduğunu daha sonra bu hisseleri de BSH'ya yeni bir anlaşmayla sattığını kaydeden Grünberg, şöyle konuştu:
"İyi bir anlaşma oldu. Anlaşma kapsamında oğlum Roni Brunberg BSH Türkiye'nin Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak bense yönetim kurulu üyesi olarak şirkette devam ediyoruz. Çok büyük işler yapmıyorum. İşler yolunda gittiği için hiç bir şeye karışmama gerek kalmıyor. Ama her şeyi biliyorum. Özellikle bu kriz döneminde eğer aksayan, bir şey görseydim, mutlaka söylerdim."



__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100, böyle, böyle, gã¶rmedim, görmedim, kriz, yaåÿä±ndayä±m, yaşındayım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Böyle enkaz hiç görmedim' aLya Haber Arşivi 0 31 Ekim 2011 08:25