IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2011, 04:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belediye Öcalan’a 7 trilyon aktardı




PKK’nın gizli şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK/TM ana davasına Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davanın dünkü duruşmasına 152 sanıklı davanın tutuklu 104 sanığı getirildi.
Duruşmayı izlemeye gelen BDP lideri Selahattin Demirtaş adliye girişinde yaptığı açıklamada bu davanın siyasi bir dava olduğunu, yargılananların da yargılayanların da bildiğini öne sürerek, “Bugün duruşmalar başlıyor, kaç gün sürecek bilmiyoruz. Ama umut ediyorum ki arkadaşlarımızın duruşma serisinin sonunda birçoğu tahliye olacaktır. Beklentimiz odur” dedi.
Duruşmada söz alan sanık avukatları, telefon dinlemelerinde geçen bilinmeyen kişilerin isimlerinin açıklanmasını, eğer bunlar sanıkların yakınlarıysa ve haklarında dinleme kararı yoksa bu kişilerin dava dosyasından çıkarılmasını istedi. Mahkeme heyeti, avukatların bu talebini reddetti.
Daha sonra dava dosyasında yeralan ’X’ adlı gizli tanığın ifadeleri okundu. Gizli tanık ifadesinde KCK/TM’nin DTP, belediyeler ve bazı sendikalarda denetimi sağladığını, KCK/TM yapılanmasında Türkiye Sözcülüğü’nde yer alanların evlenme ve aile kurmalarının yasak olduğunu ve resmi kurumlarda asla görev almadığını söyledi. Gizli tanığın ifadesinde şu görüşlere yer verildi:
“KCK/TM yapılanmasında görev alanlar, deşifre olmaları halinde kırsal alana çıkıp üst düzeyde sorumluluk alırlar. 2002 yılında belediye başkanı Feridun Çelik, ilişkide bulunduğu Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’a 7 trilyon para aktardı. DTP’li belediyelerin ihaleleri KCK’nın kurduğu şirketlere verilir. Vergilendirme adı altında işadamlarından para toplanırdı.”
Öte yandan gizli tanık ifadelerinin okunmasından sonra sanıklar Tanrıverdi ve Sevitek’e söz verildi. Sanıklar Tanrıverdi ve Sevitek, savunmalarında Kürtçe konuşmaya başlayınca mikrofonları kapatıldı.
Avukatlar, müvekillerinin Kürtçe savunma yapmalarına izin verilmediğini belirterek, tercüman atanması talebinde bulundu ve gizli tanık ifadelerinin çok soyut olması nedeniyle ifade olarak kabul edilemeyeceğini savundu.
Feridun Çelik ile ilgili gizli tanığın ifadesine de değinen avukatlar, “Türkiye’de en fazla denetlenen belediye Diyarbakır Belediyesi’dir. Maliye ve Başbakanlığa yazı yazılabilir. O dönemde belediyenin 4 yılllık bütçesi bile 7 trilyon değildir. Soyut ifadelerle yargılama yapılamaz. Gizli tanık ifadesinin delil olarak kabul edilmemesini istiyoruz” görüşünü savundu.
KCK/TM ana davasında yargılanan tüm tutuklu sanıkların Kürtçe-Türkçe yazılı ifade verdikleri, ancak mahkemenin Kürtçe yazılı dilekçeleri iade ettiği görüldü.
Kısa bir aradan sonra duruşma salonuna dönen mehkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Aralık tarihine erteledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
7, aktardı, aktardä±, ã–calan’a, belediye, trilyon, Öcalan’a


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1 trilyon SMS Dilara Cep Telefonlar 0 03 Nisan 2009 15:20