IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2011, 00:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arınç: 'Tek bir yanlışım var, o da büyük bir yanlış'




Benim o sözü söylemem bağışlanmaz bir hata’
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gül’ün ‘şike yasası’nı vetosundan sonra söylediği “Bir daha kimse bunu Meclis’e getirmeye cesaret edemez” sözü için konuştu: Bu süreçte çok büyük bir yanlışım var, kendimi affedemiyorum...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında ‘şike yasası’ olarak anılan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu değerlendirdi, kendi sözleriyle ilgili özeleştiri yaptı. Arınç’ın açıklamaları şöyle:

ŞİKE YASASI

Benim bu süreç içerisinde bir tek yanlışım var. O da çok büyük bir yanlış, kendimi affedemiyorum. Söylediklerimin arkasındayım. 5 dönemdir parlamentoda olan, 5 yıl Meclis Başkanlığı yapmış bir insan olarak benim, ’Bu kanunu bir daha getirmeye cesaret edemezler, bu Meclis’ten bu kanun çıkmaz’ sözünü söylemem bağışlanmaz bir hatadır. Zannettim ki bütün milletvekilleri parlamentoda, hatta özellikle muhalefet partileri ’Ne kadar iyi oldu, Cumhurbaşkanı bizi bu yükten kurtardı, bunun kapağını bir daha açmayalım’ diye düşünürler zannetmiştim. Yani ’cesaret edemezler’ veya ’Bir daha bu Meclis’ten geçmez.’ Neler görmüş bir insanım ben; keşke onu düşünebilseydim. ’Bu Meclis’ten bu da çıkabilir’ diye aklıma gelse, bu iddialı cümleyi kullanmasaydım.

SİNEK ISIRIĞI

(Başbakanın yokluğu ile o sorunlar ortaya çıktı. AK Parti altındaki sandalyeyi tekmeliyor’ denildi, sorusu üzerine) Ben, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımızla ilgili bugüne kadar yazılmadık şey kalmadı. ’Bunlar birbirlerine şöyle düşecekler, böyle düşecekler’ diye. Bu meseleden dolayı biz birbirimize hiç düşer miyiz? Bu sinek ısırığı kadar basit bir iş. Biz geçmişte neler gördük, neler yaşadık.

SENARYOLAR

Benim sözlerimi birilerine karşıtlık olarak kimse anlamasın. Biz birbirimizi bugün tanımadık, 30 yıl birlikte siyaset yaptık. Birbirimize güvenimiz sonsuzdur. Ben sözlerimden dolayı bir yanlışlık yaptıysam bunun neticesine katlanırım, ama Meclis Başkanlığım, onun öncesi ve sonrasında partime zarar verecek, genel başkanıma, Başbakanıma zarar verecek hiçbir sözü söylemedim. Söylediysem de yerine göre düzeltmesini bilmişimdir.

BİAT AÇIKLAMASI

(Recep Tayyip Erdoğan’a biat etmemiş bir adamım. Bizim partimizde biat kültürü yok. Bunu herkes bilsin, açıklamasıyla ilgili) Dedim ki biat, dini bir kavramdır. Geçmişte biz bu açıdan çok suçlandık. Bizim partimizde biat kültürü yok, tüzüğümüzde, programımızda yok. Ey Refik (Refik Özen) kardeşim, aklını başına al, bir daha böyle bir şey kullanma. Daha inandırıcı olsun diye kendimden örnek verdim. Yıllardır Erbakan ile birlikte oldum. Ama o zaman söylendiği gibi ben Erbakan’a da biat etmemiştim. Tayyip bey ile yıllardır beraberiz, birlikte siyaset yapıyoruz, birbirimizin evet dediğine hayır demeyiz ama biat ayrı bir şey. Anlayanlar böyle anladı ama birileri de ’adamcağız hasta orada, bak adamın söylediğine kardeşim. Ne kadar da sevenleri varmış Tayyip Bey’in, hasta olunca... Ben Başbakanımızı hedef alarak hastalık halinde bunu söylemiş bir densiz değilim. Eğer Osmangazi kongresi o tarihte olmasa ve o arkadaşımız öyle bir sözü söylemek durumunda kalmasaydı bu konuşulur muydu? Ama benim o cevabı vermem lazım. Ben siyasetçiyim. O kelimeden istifade etmek isteyen binlerce insan olabilir; ’Bu partide biat vardır. Tayyip Bey de sivil bir diktatördür. O ne derse o oluyor.’ Ben o yanlışı düzeltmek sadedinde söyledim. Başbakanımız bunu ne anlamda söylediğimi çok iyi bilir. Yıllarca biz birlikte yaşadık. Biz o kadar iç içeyiz ki... Şu andaki yokluğuna bile alışamadık...

KÖŞK SÜRESİ

Gazeteci Taha Akyol, Başbakan Erdoğan’ın yakın bir çalışma arkadaşına dayandırarak yazdı; Medvedev, Putin örneği. Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresi 7 yıldır, 2014’te doluyor. Tayyip Bey 2014’te halk tarafından cumhurbaşkanı seçilir. O arada da sizin başbakanlığınızdan bahsetti. Acaba Medvedev, Putin örneği Türkiye için, Sayın Gül ve Sayın Erdoğan için doğru bir örnek midir? Herhangi bir tarih olacaksa da gelişmeleri beklememiz lazım. Çünkü seçimle ilgili kararı bununla ilgili kanun ne zaman çıkacaksa son bir yıl içinde uygulanmaz diye bir maddenin varlığını da herkes bilmeli. İkincisi YSK’ya bir müracaat var. Bu müracaata göre kurul bir cevap da verebilir. Biz şimdi boşu boşuna tartışmayalım.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arınç, bir, büyük, da, tek, var, yanlış, yanlışım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yanlış evde, yanlış yatağa girinceee! pyracantha Esrarengiz Olaylar 1 27 Eylül 2011 21:39
Yanlış zaman yanlış insan yoSun Aşk ve Sevgi Köşesi 0 01 Aralık 2010 14:23
Yanlış Seçimler, Yanlış Adamlar… Candy Serbest Kürsü 0 25 Eylül 2010 18:01