IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2007, 17:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP Koç: Bunun adı Baykal demokrasisi




CHP Koç: Bunun adı Baykal demokrasisi



CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP içindeki demokrasinin olsa olsa “Baykal demokrasisi” olacağını söyledi.

CHP’li Koç, iletişim ofisinde kurultay sürecine ilişkin çalışmalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Geçen hafta yaptığı Trakya gezisinden memnun kaldığını söyleyen Koç, 8-11 Aralık tarihleri arasında ise Artvin ve Rize’de ziyaretlerde bulunacağını belirtti. Koç, Artvin merkez ilçe kongresine de katılacağını söyledi.

CHP yönetiminin son uygulamalarının yürekler acısı olduğunu ifade eden Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun “tepeden inme” yöntemlerle üye yazımını sürdürdüğünü ve seçimlerde başarılı olan il ve ilçe yönetimlerinin görevden aldığını söyledi. Koç, yönetimin aldığı kararların yargı kararlarına rağmen uygulanmamasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, 2008 bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada demokrasi vurgusuna dikkat çektiğini hatırlatan Koç, “Parti içi demokrasi ve nezaketini, hukukunu, kültürünü yaşatmanız ve uygulamanız gerekiyor. Bizim sizden talebimiz budur. Bir kurultay sürecinde bizim üst yönetimden beklediğimiz, anti demokratik tüzüğün bile uygulanması yönünde adımlar atılmasıdır” dedi.

BAYKAL DEMOKRASİSİ

Deniz Baykal’ın, AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen partilere karşı “acımasız bir yaklaşım” sergilediğini söylediğini ifade eden Koç, Baykal’ın da CHP içinde kendisi gibi düşünmeyenlere karşı aynı yöntemi uyguladığını öne sürdü.

CHP’nin yargı kararlarının çöpe atıldığı bir örgüt haline dönüştüğünü ifade eden Haluk Koç, görevden alınan ancak yargı kararıyla tekrar görevlerine iade edilen yönetimlerin “sanal imzalar ve sanal toplantılarla” jet hızıyla yineden alındığını kaydetti. Koç şöyle dedi:

“CHP’nin bu ayıptan süratle çıkması gerekir. Yıllarını bu partiye adamış, üst düzeyde yönetici arkadaşlarımız, ‘bu yönetim anlayışıyla çalışılamaz diyerek’ görevi bırakıyorlar. Genel Başkanın öncelikle en yakın çalışma arkadaşlarından gelen ‘görevi bırakınız’ çağrısına dikkat edilmesi gereklidir. Bütün bu uygulamaların adı olsa olsa, ‘Baykal demokrasisi’ olur.”

AKP ÜLKEYİ KUŞATIYOR

Haluk Koç, konuşmasında AKP iktidarını da eleştirdi ve hükümetin, son dönemde, yargı, üniversiteler ve medyayı kuşattığını ileri sürdü. Koç, “Açıktan bir AKP boyunduruğu gerçekleştirilmek isteniyor. Son gelişmeler demokrasimiz açısından sağlıklı gelişmeler değildir” dedi.

Demokrasinin AKP’nin dayatmalarını kabul etmek için kullanılamayacağını vurgulayan Koç, AKP’nin karşısında CHP’nin mutlaka bir seçenek haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Koç, “CHP yönetim anlayışını değiştirmek zorundadır, yenileşme gerçekleştirmek durumundadır, bir gençleşme gerçekleştirmek durumundadır. Tekrar demokrat ve sol olarak halkla kucaklaşmalıdır” diye konuştu.

Koç, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem’le görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Koç, Erdem’le Meclis’te görüştüklerini ve genel konuları konuştuklarını söyledi. Koç, Eşref Erdem’le birlikte hareket etme konusunda ise “Bugün hava yağmurlu. Pazartesi günü için hava durumunu yaşayıp görmek gerekir” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adi, ağı, baykal, bunun, chp, demokrasisi, koc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bunun Adı Aşk Olabilir mi? Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 2 14 Mayıs 2012 21:45
Al Sana Apo Demokrasisi JB Genel Paylaşım 0 25 Aralık 2010 01:22