IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2011, 09:39   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Çelik: Yama Anayasadan Kurtulmalıyız





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, anayasanın kısmen değil tümden değişmesi gerektiğini belirterek, "Bizim bu yama anayasadan kurtulmamız gerekiyor. Gerçekten yama bir anayasa. Neresini değiştirirseniz değiştirin 12 Eylül ruhu, ihtilal ruhu içine sinmiş. Bir fıkrasında mutlaka bir şey vardır. Onu tümden ortadan kaldırmak gerekiyor. 17 defa değişikliğe uğramış ama kimsede bu tablodan memnun değil. 2012 ve geleceğe dönük bir anayasayı mutlak suretle gerçekleştirmek gerekiyor" dedi.

Milletin derdine derman olan bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Biz milletle ittifak yaptık. Millet de bizi iktidar yaptı. AK Parti, her türlü antidemokratik söylem ve eylemlere karşı millet iradesine daima sahip çıkmıştır. Milletimiz ileri gitmek istediğini 12 Eylül referandumu ile bir kez daha gösterdi. Türkiye'yi nerede görmek istediğini bir kez daha gösterdi. Bizim bu yama anayasadan kurtulmamız gerekiyor. Gerçekten yama bir anayasa. Neresini değiştirirseniz değiştirin 12 Eylül ruhu, ihtilal ruhu içine sinmiş. Bir fıkrasında mutlaka bir şey vardır. Onu tümden ortadan kaldırmak gerekiyor. 17 defa değişikliğe uğramış ama kimsede bu tablodan memnun değil. 2012 ve geleceğe dönük bir anayasayı mutlak suretle gerçekleştirmek gerekiyor. Niye önemli bu? Geriye bir daha dönülmesin Türkiye'de. O karanlık günler bir daha yaşanmasın diye buna şiddetle ihtiyacımız var. Milletin değerlerini sahiplenen, milletle çatışmayan bir anayasa olmalı. Dert değil derman olan bir anayasa olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çok sıkıntılı yılları geride bıraktığını ve AK Parti iktidarıyla normalleşme sürecine girildiğini savunan Çelik, şöyle devam etti:

"İnsan hakları ve demokrasi eksenli çözüm arayışlarının çoğu zaman faili meçhullerle karşılık bulduğu dönemleri yaşadık. Kimi zaman irtica paranoyalarıyla milletin değerleri adete bir tehdit unsuru olarak görülmeye başlandı. Kimi zaman bu milletin çocukları okul kapılarının önünde süründürüldü, kimi zaman bankalar hortumlanarak bu milletin birikimi milletin cebinden alındı. Bütün bunlara rağmen milletimiz bıkmadan uzanmadan demokrasiye bağlılığını her defasında gösterdi. Sandık önüne konulduğu zaman bu dayatmalara karşı tepkisini gösterdi. 1960 darbesinden sonra beklenen Cumhuriyet Halk Partisi idi. 1971 muhtırasıyla o gün Adalet Partisi uzaklaştırılmaya çalışıldı, muvaffak olunamadı. 1980 ihtilali ile Adalet Partisi'ni uzaklaştırdık dediler, onun müsteşarı olan rahmetli Özal'ı seçildi. 28 Şubat'ta Erbakan'ı uzaklaştıralım derken onun yetiştirdiği siyasetçiyi milletimiz iş başına getirdi. Milletimizin aldığı en pahalı şey demokrasi oldu. Milletimize demokrasi çok pahalı bir elbise oldu. Ama milletimiz her defasında bu zamlı elbiseyi giymeyi tercih etti. Onun için milletimize müteşekkiriz."

Türkiye'nin geçmişte birçok konuda gereksiz zaman kaybı yaşadığını ifade eden Çelik, 5 yıl önce darbe sözcüğünün söylenmesinin sıkıntı olduğunu, bugün ise her şeyin özgürce konuşulduğunu vurgulayarak, "Şu anda her şey ters düz oldu. Ters düz olanlar az bir kesim süreçten menfaat sağlayanlardı. Onlar şu an huzursuz, ama geniş kitlelerde huzursuzluk söz konusu değil. Geniş kitlelerde mutluluk var. Çünkü olması gereken normalleşme sürecini yaşıyor Türkiye. 10-15 yıl önce Kürtçe konuşmak sorundu. Şimdi Kürtçe televizyon var. Bir insan anadilini kendisi seçmiyor ki. Bu hakkı tartışmaya ne gerek var? Anadilini okumak istiyorsa buyursun, okusun. Bu insanın tabii hakkı. Geriye dönüp baktığımız zaman bu konuyu tartışmak bile ne kadar yanlışmış. Tartıştığımız birçok konunun ne kadar gereksiz zaman kaybına sebebiyet verdiğini şimdi daha rahat görüyorum" dedi.

Şanlıurfa'DA UÇAK SEFERLERİ ARTIRILACAK

Bakan Çelik, Adıyaman temaslarının ardından karayolu ile seçim bölgesi olan Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından kent girişinde karşılanan Bakan Çelik, daha sonra El Ruha Otel'de, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve bürokratlar ile toplantıya katıldı. Uzun süren toplantının sonunda gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, Şanlıurfa'nın en büyük sorunu olan uçak yetersizliğinin ele alındığını belirterek, "Şanlıurfa'dan yapılan seferlerin ve uçuş noktalarının artırılmasını hedefliyoruz. İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra İzmir gibi kentlere uçuşlar olacak ve mevcut sefer sayıları da artırılacak. Kültür ve turizmin başkenti olan Şanlıurfa'ya daha çok uçak seferi koyarak cazibe merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, uçuş seferlerinin artırılması konusunda çalışma yürüteceklerini belirterek, "Buradan yapılan uçak seferleri ve saatlerini yeniden düzenleyeceğiz. Farklı noktalara uçuş için de çalışma yapacağız. THY olarak Şanlıurfa'yı bu bölgede bir merkez olarak göreceğiz. Şanlıurfa'yı Güneydoğu'dan en çok uçulan noktalarından birisi olacak. Biz bunun için elimizden gelen her katkıyı sağlayacağız. Çünkü bu şehirde tarih, turizm, kültür, tarım, sanayi herşey var. Bu konuda ayrıca, uçaklarımızda dağıtılan dergilerde 2 ay boyunca Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik güzelliklerini yansıtan yayınlar yapacağız. Yine, Şanlıurfa'nın tanıtım filmini de 1 yıl boyunca dünyanın her yerine yapılan uçuşlarda uçaklarımızda göstereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından THY Başkanı Topçu, Bakan Çelik'e maket bir uçak hediye etti. Toplantının ardından Bakan Çelik ve beraberindekiler düzenlenen sıra gecesinde yöresel türküler dinleyip, çiğköfte yedi.

HK,FB (HK) - Adıyaman

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasadan, bakan, celik, kurtulmalıyız, yama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Çelik'in gitmesine sevindi Cemalizim Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2009 01:45