IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2011, 19:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Partili ve CHP'li vekillerden istifa




AK Partili ve CHP'li vekillerden istifa

Fransa Meclisi'nin kabul ettiği 'soykırımı inkar edene ceza öngören' tasarı nedeniyle yaşanan kriz neticesinde milletvekilleri MeclisFransa Dostluk Grubu'ndan topluca istifa etti.
Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen "Ermeni teklifi" nedeniyle Ak Parti'li 296 üye, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiklerine dair dilekçeyi sundu.

61'i muhalefet partilerinden olmak üzere toplam 357 üyesi bulunan dostluk grubu 16 Aralık Cuma günü oluşturulmuştu.

Öte yandan, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubunun MHP'li üyeleri, teklif Fransa Senatosu tarafından reddedilinceye kadar üyeliklerinin askıya alınması talebinde bulunmuşlardı.

Dostluk grubunda BDP'li üye bulunmuyor.

'DOSTLUK GRUBU'NUN ANLAMI KALMADI
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fransa ile dostluk ilişkisini sürdürmenin anlamının da gereğinin de kalmadığını belirterek, ''Bundan sonra artık parlamentomuzda bir Fransız Dostluk Grubu, ta ki bu karar telafi edilinceye kadar faaliyet göstermeyecektir'' dedi.

Çiçek, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığından istifa eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile parlamentoda basın toplantısı düzenledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çiçek, 1915 yılında yaşanan olayları daha önce ''soykırım'' olarak tanımlayıp, aksini iddia edenlerin cezalandırılmasını öngören kanun teklifinin, bütün dostane uyarılarına rağmen iç siyaset malzemesi yapılarak, oy hesabı uğruna Fransız Ulusal Meclisinde kabul edildiğini anımsattı.

Parlamentoların işinin, ülke ve dünya barışına hizmet etmek olduğuna işaret eden Çiçek, parlamentoların tarihi olayları yeniden yazamayacağını ancak sorumsuz kararlarıyla geleceği karartabileceklerini söyledi. Çiçek, Fransa Ulusal Meclisinin yaptığının da tam anlamıyla bu olduğunu belirterek, ''Bizim dostane yaklaşımımıza hasmane bir şekilde cevap verilmiştir. Mevcut üye sayısının 10'da 1'i dahi olmayan oyla, iki ülke ilişkileri zehirlenmiştir'' diye konuştu.

''İlişkileri zehirleyen karar aldılar''
Çiçek, çeşitli kez, tarihi olayların siyasi bağlamda ele alınıp, değerlendirilmesinin yanlışlığını vurguladıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Konu ilk kez gündeme geldiğinde, 12 Aralık 2011'de, Fransa Ulusal Meclis Başkanı'na bir mektup yazıp, teklifin kabul edilmesi halinde, yıllardır süre gelen dostane ilişkilerin zehirleneceğini, telafi edilemeyecek boyutta hasar göreceğini dile getirdim. En son, oylamadan 1 gün önce Genel Kurulun 21 Aralık 2011 tarihli, 41. birleşiminde bir kez daha Fransız politikacıları uyardım, sağduyuya davet ettim. Fransız politikacılar, yaptığımız bu çağrılara Fransız kalmayı tercih ettiler. Önyargılı, hasmane, dostluğa yakışmayan, dostluk ilişkilerini zehirleyen bir karar aldılar. Üstelik bu kararın alındığı gün, 1979'da Fransa'nın başkenti Paris'te, Türkiye'nin Paris Turizm Ateşesi Yılmaz Çolpan'ın, bir terör saldırısıyla katledildiği günde gerçekleşmiş olması da ayrıca üzerinde durulması gereken, son derece manidar bir husustur.''

''Yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapıldığı''
Böyle bir ülkeyle dostluk ilişkisini sürdürmenin, bu aşamada anlamının da gereğinin de kalmadığını ifade eden Çiçek, Fransız parlamentosunun aldığı bu kararın, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapıldığının da en somut göstergesi olduğunu bildirdi.

Çiçek, Fransa'da sırf kişisel ihtiraslar, seçim kazanma uğruna Türk, Türkiye düşmanlığı, genel olarak da İslamofobi üzerinden prim elde etme gayretinin, sadece Fransa adına değil, Avrupa ve Avrupa'nın savunduğu değerler adına da kaygı verici olduğunu belirtti. Çiçek, şöyle devam etti:

''Bütün bu nedenlerle artık bu andan itibaren parlamentomuzda bir dostluk grubunun varlığını sürdürmesinin de bir anlamı kalmadı. O nedenle siyasi partilerimizin, sayın grup başkanvekilleriyle de görüşerek, bilgilendirerek, bundan sonra artık parlamentomuzda bir Fransız Dostluk Grubu, ta ki bu karar telafi edilinceye kadar faaliyet göstermeyecektir. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın da Dostluk Grubu Başkanlığı ve üyeliğinden istifa etmiştir. Çok kısa bir süre içinde de fiilen Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu da sona ermiş olacaktır. Bundan sonrası Fransa Senatosu'na kalmıştır. Umarız Fransa Ulusal Meclisi'nin yaptığı yanlışı, daha fazla hasar ve tahribata yol açmadan Senato durdurur. Temennimiz, beklentimiz budur.''

TBMM Başkanı Çiçek, Fransa ile dostluğa verdikleri önem nedeniyle dostluk grubunun çok sayıda da üyesi bulunduğuna işaret ederek, bu üyelerin hepsinin istifa ettiğini söyledi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, chpli, istifa, partili, ve, vekillerden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yiğit Bulut \ X partili, Y partili ayrımı kalmadı, tek soru var Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Ağustos 2010 16:51
AKP'li vekillerden Şivan Perwer'e dön çağrısı Tisha Serbest Kürsü 3 16 Kasım 2009 14:18