IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2011, 18:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğretim üyesine türban cezası




KTÜ'de bir öğretim görevlisine, rektörlükten 'aylıktan kesme' cezası..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KTÜ'de başörtülü öğrenciyi derse almak istemeyen ve başını açması için ağır baskı uygulayan öğretim görevlisine, rektörlük 'aylıktan kesme' cezası verdi. Gerekçede, 'görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ayrımı yapmak, kişilerin yarar ve zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak' suçunun işlendiğine dikkat çekildi.
'DERS KAPSAMINDA GİDİLEN KONFERANSA TÜRBANLI KATILDI' NOTU

Habertürk'ün haberine göre, Trabzon Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Nazmiye Aydın, geçen yıl bir konferansa başörtüsüyle katılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isimli öğrencinin yoklama listesindeki imzasının üzerini karalamış ve "Ders kapsamında gidilen konferansa türbanlı katıldı." şeklinde not düşmüştü. Aydın, derse katıldığı halde yok yazdığı öğrenciyi, olaydan 1,5 ay sonra yapılan final sınavına da devamsızlığını gerekçe göstererek almamıştı.
TÜRBANLI ÖĞRENCİYE 1 AY OKULDAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Sınav sonrası hocasının yanına giden Öksüz, derse geldiği halde yok yazıldığını ve hakkını adli mercilerde arayacağını söylemişti. Nazmiye Aydın ise öğrencisini, konferansa başörtülü olarak katıldığı, odasında kendisine tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla disipline sevk etmişti. Disiplin kurulu da Öksüz'e 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası vermişti. Genç kız, cezanın iptali için Trabzon İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı ise kazanmıştı.
Safiye Öksüz, Trabzon İdare Mahkemesi'nde ayrıca, yoklama kâğıdındaki imzasının silindiği için 'resmi evrakta tahrifat' yaptığı iddiasıyla da ayrı bir dava açmıştı. KTÜ Rektörlüğü, ön incelemede 'suçu oluşturacak herhangi bir durum bulunmadığı' iddiası ile öğretim görevlisi Aydın hakkında işlem yapmamıştı. İdare Mahkemesi ise 13 Ekim 2011 tarihindeki duruşmada, 2547 sayılı yasanın 53. maddesine uyarlı bulunmadığı sonucuna vararak işlemin iptaline karar vermişti. Safiye Öksüz'ün durumuna benzer bir mağduriyet yaşayan Trabzon Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Eda Topar ve Hanife Esma Gül Şahin de geçtiğimiz eğitim öğretim yılında, başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olmak üzere Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Cumhurbaşkanlığı'na şikâyet dilekçesi göndermişti.
Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nın YÖK'e havale ettiği şikâyet dilekçesine KTÜ Rektörlüğü'nden verilen cevapta, öğretim görevlisi Nazmiye Aydın'a 'aylıktan kesme' disiplin cezası verildiği bildirildi. Söz konusu iddialarla ilgili olarakAydın hakkında disiplin soruşturması açıldığı da belirtilen yazıda, soruşturma sonucunda Aydın'ın Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 9/i maddesindeki 'görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ayrımı yapmak, kişilerin yarar ve zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak' suçunu işlediğinin sabit görüldüğü kaydedildi. Aydın'a 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verilmesi gerekirken, aynı yönetmeliğin 16. maddesi hükmü de dikkate alınarak bir alt ceza olan 1/30 oranında 'aylıktan kesme' disiplin cezası verildiği ifade edildi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cezası, türban, üyesine, Öğretim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El Sabah Ailesinin Bir Üyesine İdam Cezası.. Düş Haber Arşivi 0 16 Ekim 2011 13:30