IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2011, 04:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güllüoğlu, Çin Seddi'ni 'Sütlü Nuriye' ile aşacak




Güllüoğlu, Çin Seddi'ni 'Sütlü Nuriye' ile aşacak

27 Aralık 2011 - 07:10

Türkiye'den Çin'e giden baklavalar Nejat Güllü'ye fikir verdi, Güllüoğlu'nun yeni hedefi Çin pazarı oldu. 2012 sonu itibarıyla 300 bin dolarlık yatırımla Çin'de bir şube açmayı planlayan Nejat Güllü, 'Pazara daha hafif olan Sütlü Nuriye ile giriş yapacağız' dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 milyar Çinli bir dilim baklava yerse’ fikrinden hareketle yola çıktı, 2012 yatırım takvimine Çin’i aldı. 2011 yılında başta yurtdışı olmak üzere yaptığı yatırımlarla yüzde 10 büyüyen Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası şimdi de Çin’e açılmaya hazırlanıyor. Çinliler’in kalbini önce’Sütlü Nuriye’yle fethetmeye hazırlanan Güllü, ilk mağaza için 300 bin dolarlık yatırım hedefliyor.

ÇİN’E GİDEN BAKLAVA GÖTÜRÜYOR

Çin’e açılma fikrinin nasıl doğduğunu Nejat Güllü şöyle anlattı: ‘Şu anda Çin pazarı için yeni bir araştırma başlattık. 2012 sonu itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çin çok büyük bir pazar. Çin’i komünist bir ülke, herkes fakir diye bilirdik. Oysa şimdi milyarder sayısı en fazla olan ülkelerde biri. Ekonomik gücü gittikçe fazlalaşıyor, halkın yaşam standardı da yükseliyor. Türkiye’den Çin’e gidenler yanlarında kutu kutu baklava götürüyor. İlk başta biz de şaşırdık, Çinliler’i çok tatlı sevmez diye biliyorduk. Sorduğumuzda ‘Sen öyle zannet, çok seviyorlar’ dediler. Dolayısıyla biz de orada bir talep olacağını düşündük.’

KLASİK BAKLAVAYA TALEP ARTAR

İLK mağaza yatırımının 300 bin dolar civarında olacağını belirten Güllü, ‘Çinlilere özel olarak mevcut baklavamızın tat ve görünümünde bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Başlangıç olarak daha hafif olan Sütlü Nuriye’ye daha çok talep olacağını, sonrasında da klasik baklavanın da çok tutulacağını düşünüyoruz’ dedi. Çin’de üretimi düşünmediklerini, ürünlerin şoklanmış olarak oraya gönderileceğini belirten Güllü, küçük bir işlemden geçirildikten sonra baklavaların satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

LOKAL ORTAK OLABİLİR

ŞU anda bir Turquality çalışması yürüttüklerini belirten Güllü, bu projeyle birlikte Çin’de özellikle fuarların yoğun olarak yapıldığı bir şehirde ilk mağazayı açmayı planladıklarını ifade etti. Güllü, ‘Türkler Çin’deki fuarlara çok gidiyor, gittiklerinde de yiyecek bir şey bulamıyor. Dolayısıyla o bölgelerde açılan Türk restoranları rağbette. İçeri girebilmek için ayakta sıra bekliyorsunuz. Fuarlara sadece Türkler değil Avrupalılar ve Araplar da geliyor. Siz lezzetli bir şey sunarsanız, onlar da ilgi gösterecektir, dolayısıyla potansiyel var’ dedi. Kendilerine bu konuda birkaç teklifin de geldiğini belirten Güllü, ‘Orada lokal bir ortağımız olması bizim için daha iyi. Bizim oradaki elimiz kolumuz olur. Önemli olan bizimle birlikte elini taşın altına koyması’ diye konuştu.

Aylin Löle/Akşam gazetesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cin, güllüoğlu, nuriye, seddini, ütlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk-ı Sükun ~Nuriye Çeleğen Nigar Kültür ve Sanat 0 18 Aralık 2011 12:31
Cin Seddi * Düş Müzisyenler 4 29 Kasım 2011 22:57
Çin Seddi Ein Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Aralık 2010 13:08
Huriye,Nuriye ve Düriye (; Slipknot Fıkra 3 28 Ağustos 2010 00:08