IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2011, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ehliyet ve pasaport alacaklara kötü haber




Bakanlar Kurulu yeni yılda uygulanacak maktu harçlar ve Damga Vergisi tutarlarını, yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere yüzde 15 oranında artırdı.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, maktu harçlar ve Damga Vergisi tutarları, bina, arsa ve arazi vergisi matrahları ve asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak artış oranı ile bazı mallara uygulanacak tütün fonu tutarları yeniden belirlendi. Bina ve arazi vergisi matrahları ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak artış oranı ise yeniden değerleme oranı yani yüzde 10,26 olarak tespit edildi.

Mukavelenameler, taahhütnameler, temliknameler, kefalet, teminat ve rehin senetleri ve fesihnamelerin de aralarında bulunduğu Damga Vergisi'ne tabii kâğıtlar için 2011 yılında uygulanan maktu vergi tutarları, yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere yüzde 15 oranında artırıldı. Yani yeniden değerleme oranının üzerine yüzde 4,74 ek maliyet getirildi. Bakanlar Kurulu ayrıca 492 sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan ve 2011 yılında uygulanan maktu harç tutarlarını da, yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere yüzde 15 oranında artırdı.

Yeni yılda pasaport bedeli 54 liradan 62,5 liraya çıkarken yabancılar için ikamet tezkeresi 149 liradan 172 liraya, aile cüzdanı 50 liradan 58 liraya, sürücü ehliyeti 67 liradan 77,5 liraya, araç tescil belgesi 50 liradan 58 liraya, araç trafik belgesi 67 liradan 77,5 liraya yükseldi.

Bu arada Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Bazı Mallara Uygulanacak Tütün Fonu Tutarlarının Belirlenmesine Dair Karar'da yer alan 2 bin 250 dolar/ton ibaresi, 1 Ocak'tan itibaren bin 800 dolar/ton şeklinde uygulanacak. Buna göre, yabancı tütün ile yurtiçinde harmanlanmış ve imal edilmiş (blended) sigaraların bünyesine giren yabancı tütünün ithali sırasında CİF bedeli üzerinden alınacak fon, ton başına 2 bin 250 dolardan bin 800 dolara düşürüldü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alacaklara, ehliyet, haber, kötü, pasaport, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pasaport Nasıl Alınır? Ve Pasaport Çeşitleri.. Sevda Merak Ettikleriniz 0 24 Haziran 2011 15:06