IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2007, 13:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Hayat Kurtaran Cihaz" Tanıtıldı




Türk Kalp Vakfı Desteğiyle "Tek Tuşla Sarıl Hayata Projesi " Kapsamında Halk Arasında Elektroşok Cihazı Olarak Bilinen Portatif " Defibrilatör" Cihazı Tanıtıldı. Nasıl Çalıştığını Adım Adım Türkçe Olarak Anlatan Cihazın Stadyumlar, Polis Arabaları, Belediyeler, Toplu Taşıma Araçları Gibi Noktalarda Kullanılması Planlanıyor.


Türk Kalp Vakfı desteğiyle "Tek tuşla sarıl hayata projesi" kapsamında halk arasında elektroşok cihazı olarak bilinen portatif " Defibrilatör" cihazı tanıtıldı. The Marmara Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, cihazı piyasaya süren Tuna Group ortaklarından Göker Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. Cihaz bir bayanın üzerinde uygulamalı olarak tanıtıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Yıldırımakın, dünyada yılda 17.5 milyon Türkiye'de de 220 bini aşkın kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğini belirtti.
Hayat kurtaran cihazla Türkiye'de bazı kalp krizlerinden ölümleri önleme imkanının sağlanacağı dile getiren Yıldırımakın, "Kalp krizlerinde ilk 5 dakika çok önemli. Bu cihaz ani ölümlerde elektroşok olarak işlev görecek" dedi.
Cihazı Türkiye'ye getiren grup ortaklarından Göker Çelik ise kalp krizlerinin büyük bölümünün hastane dışında gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Türkiye'ye getirdiğimiz Heartsine Samaritan Pad-Pak isimli Defibrilatör cihazı Amerika'da ilk kez havaalanında ardından metro, stadyum, polis arabalarında kullanılmaya başlandı. Biz de öncelikli hedefimiz olarak stadyumlar, belediyeler, toplu taşıma araçlarının bulunduğu mekanlar, uçak ve metro istasyonları, askeriye gibi kurumları belirledik" diye konuştu.
İlk olarak bayan üzerinde denenen cihaz pil takıldıktan sonra 3.5 yıl süreyle kullanılabiliyor. Cihaz kişi kalp krizi geçirdiğinde ilk 5 dakikada elektro şok yapılarak göğüs masajına yardımcı oluyor. Elektro çekip 45 dakikalık kayıt yapabilen cihaz, kişi kalp krizi geçirmese de en küçük tansiyon düşüklüğünü kaydediyor. Bin 600 Euro artı KDV olan fiyatıyla satışa çıkartılan cihaz nasıl çalıştığını adım adım Türkçe olarak anlatıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cihazquot, hayat kurtaran cihaz, kurtaran, quothayat, tanitildi, tanıtıldı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Angel Labs Melek Yatırımcı Akademisi Semineri'nde "Özel Pazar" Tanıtıldı Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Ocak 2015 20:37
"Şiir gibi" bir cihaz! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Aralık 2012 15:38
Samsung'a "Yılın Cihaz Üreticisi" ödülü! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mart 2012 22:13