IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2012, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbuğ tutuklanırsa komutanlar istifa edecek




G.Kurmay eski başkanı Başbuğ'un tutuklanması halinde iki komutanın destek için istifa edileceği iddia edildi..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, G.Kurmay eski Başkanı Başbuğ'un tutuklanması halinde 2 kuvvet komutanının istifa ederek tepkisini göstereceğini öne sürdü.
ERDOĞAN VE ÖZEL'DEN RESTE REST

Abdülkadir Selvi, internet andıcı emrini veren ve yarın ifade verecek olan eski [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması halinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner'in, "İlker Başbuğ tutuklanırsa, istifa ederiz" şeklinde bir restte bulunduklarını aktardı. Selvi, iki kuuvvet komutanının restine karşılık Erdoğan ve Orgeneral Özel'in de "Reste rest" kararı aldıklarının belirtildiğini belirtti.
Tutuklu generallerden Mehmet Eröz'ün internet andıcı emrini 14 Nisan 2009'da İlker Başbuğ'dan aldıklarını söylemesini hatırlatan Selvi'nin yazısında, 13 Nisan'da Mehmet Haberal'ın tutuklanması ve Süleyman Demirel'in apar topar aprona gelmesine dikkat çekiyor.
Selvi'nin yazısındaki çarpıcı bölümler şöyle:
İlk kez darbecilerden hesap soruyoruz. Sırada 28 Şubat ve 27 Nisan-e muhtırası var. Suikast silahlarına boru, darbe planlarına, "Kağıt parçası" İnternet Andıcı'nın üstü örtülmek istendi.
İLK KEZ BİR [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] BAŞKANI İFADE VERECEK

Ancak ne zaman ki darbe soruşturması ciddiyetle yürütüldü. O zaman bir dönüm noktası yaşandı. Islak imzanın sahibi Dursun Çiçek'in, Hıfzı Çubuklu'nun ve Mehmet Eröz'ün, İlker Başbuğ'un dinlenmesi konusunda ısrarlı talepleri ile bu noktaya ulaşıldı. İlk kez bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı ifade verecek.
İlker Paşa görevi sırasında sık sık hukuk devletine bağlı olduklarına vurgu yapardı. Şimdi bunu göstermenin sırası. Çünkü tutuklu generallerden Mehmet Eröz'ün ifadesinde, "İnternet Andıcı olarak yer alan çalışmanın emrini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı'ndan aldıklarını, fakat bu kararla 4 tane internet sitesini faaliyete geçirmediklerini, 14 Nisan 2009 tarihinde internet andıcına onay alırken yaptıkları incelemede..." diye devam eden bir bölüm var.
14 NİSAN'DA ANDIÇ TALİMATI VERDİ

Burada İlker Başbuğ'un, İnternet Andıcı'nın hazırlanması için 14 Nisan tarihinde talimat verdiği ortaya çıkıyor. Peki ne oldu da önce askıya alınan çalışma için 14 Nisan'da yeniden talimat verildi? Orada Mehmet Haberal'ı, Bedrettin Dalan'ı ve Süleyman Demirel'i görüyoruz. 13 Nisan'da Mehmet Haberal tutuklanıyor, eski Cumhurbaşkanı Demirel ise aprona kadar giderek kendisini uğurluyor.
Ergenekon ne zaman ki masonlara ulaştı, orada kesintiye uğradı ve bir türlü ilerleme sağlanamadı. Eğer İlker Paşa bildiklerini saklamayıp, ifadesinde anlatırsa gerçekleri öğrenme imkanımız olacak.
BENİ ALMAYA GELİRLERSE KAFAMA SIKARIM

Bir dönemler eski [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun gözaltına alınacağı söylentileri yoğunlaşınca, Genelkurmay'a gelip, "Beni almaya gelirlerse kafama sıkarım" diyerek kendisine sahip çıkılmasını sağlamıştı.
İSTİFA RESTİNE ERDOĞAN DA REST ÇEKTİ

Şimdi de bir başka Kıvrıkoğlu gündemde. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner'in, "İlker Başbuğ tutuklanırsa, istifa ederiz" şeklinde bir restte bulundukları söyleniyor. Sonucunu söyleyeyim mi? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı Özel ile Başbakan Erdoğan'ın, "Reste rest" kararı aldıkları belirtiliyor.
BORU DEĞİL DEMOKRASİ BU

Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının istifasına pabuç bırakmayan iradenin istifa tehdidine boyun eğmesi beklenemez. Boru değil demokrasi bu...

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbuğ, edecek, istifa, komutanlar, tutuklanırsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pamukoğlu’ndan Başbuğ’a istifa çağrısı Feronia Haber Arşivi 0 05 Ağustos 2010 16:05