IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2012, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çölaşan: Tayyip'in Komutanı




"Genelkurmay Başkanımız" diyebilirsiniz. Ama iş "Genelkurmay Başkanım" demeye gelince onun içinden farklı anlamlar çıkar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Uludere faciası sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı Necdet Özel'le ilgili sözlerine tepki göstererek 'Tayyip'in komutanı' başlıklı sert bir yazı kaleme aldı.
Erdoğan'ın 'Genelkurmay Başkanım' ifadelerine tepki gösteren Çölaşan, 'Örnek vereyim: "Genelkurmay Başkanı" dersiniz. "Genelkurmay Başkanımız" diyebilirsiniz. Ama iş "Genelkurmay Başkanım" demeye gelince, onun içinden farklı anlamlar çıkar.' dedi.
İşte Çölaşan'ın o yazısı:
TAYYİP'İN İLGİNÇ BİR HUYU VAR

Sevgili okuyucularım, yazıma bu başlığı özellikle, Tayyip'in sözlerinden yola çıkarak koyduğumu bilmenizi isterim. Tayyip'in ilginç bir huyu var. Kendisini her alanda ve her konuda tek adam gördüğü için, önüne gelen herkesten aynı biçimde söz ediyor: "Benim bakanım... Benim falanca bakanım!.." Önceki gün Meclis kürsüsünde bu kez [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanına teşekkür ederken aynı biçimde konuştu: "Genelkurmay Başkanım!" .
Uludere olayları için söylediği sözler şöyle: "Konunun takipçisi olduklarını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanımdan tekrar duydum, dinledim. Çalışmaları ve gösterdiği hassasiyet nedeniyle Genelkurmay. Başkanıma teşekkür ediyorum..." Genelkurmay Başkanı Tayyip'in özel danışmanı veya elemanı değildir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı ona hizmet veren bir makamın başında bulunan şahıs da değildir. Türkçede bu gibi konularda meramını ifade etmenin belli yollan vardır. Örnek vereyim: "Genelkurmay Başkanı" dersiniz. "Genelkurmay Başkanımız" diyebilirsiniz. Ama iş "Genelkurmay Başkanım" demeye gelince, onun içinden farklı anlamlar çıkar. "Benim [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanım... Benden emir alan şahıs..."
BUNLARI SÖYLERKEN BİR YERDE HAKLI

Tayyip bunları söylerken, aslında bir yerde haklı... Çünkü o makama kendisi tarafından getirilen Necdet Özel, böyle bir izlenim yaratılmasına neden oldu. Kamuoyu da kendisini "Tayyip'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı" diye algılıyor. O makamda kendisinden önce oturan saygın komutanlardan 'hiçbiri için böyle düşünülmezdi.
BUGÜNE KADAR BÖYLE İFADELER KULLANILAMAZDI

Onların her biri "Devletin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı" olarak bilinir, hiçbir Cumhurbaşkanı ve hiçbir Başbakan onlardan "Benim [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanım" diye söz etmemişti. Etmezdi, edemezdi.
O saygın makamda oturan Necdet Bey, aslında bu izlenimi yaratanların başında geliyor. Kendisinden önceki komutanların geçtiğimiz ağustos ayında görevden topluca istifa etmeleriyle, Tayyip tarafından o makama getirildi. Sonrasını hep birlikte izliyoruz. Türkiye'de Cumhuriyet rejimi elden giderken, Türkiye tek adam iktidarı ile yönetilirken, Necdet Bey'in bir zamanlar karşılananda esas duruşta beklediği eski komutanlar hapishanelerde çile çekerken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri bile iptal edilirken, Türk ordusu ağır yaralar alırken, İlker Başbuğ bile ifadeye çağrılırken, kendisinden ses yok, tepki yok.
NECDET BEY BİLMİYOR OLAMAZ

Ülkeyi yöneten bu iktidarın neyin peşinde koştuğunu, neyi amaçladığını Necdet Bey bilmiyor olamaz. Karşısında öyle bir hükümet var ki, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı ile Tapu Kadastro Genel Müdürünü, ya da falanca il müftüsünü "iktidarın aynı düzeydeki memurları" olarak görüyor.
Hiç kimse [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı Necdet Bey'den darbe yapmasını falan beklemiyor. Ama beklenenler var..
SABRIN DA BİR SONU VAR

"Türk milletinin güvencesi olan ordumuzun bu V duruma düşürülmesine bu kadar seyirci kalmaması!" Nerede kime rastlasam aynı şeyi söylüyor: . "Ordu da teslim bayrağını çekti, yazık oldu!" Necdet Bey "Tayyip'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı" olmayı içine sindirir veya sindirmez. Kendi bileceği iştir. Bunları durup dururken yazmıyorum. Tayyip o duruma geldi ki, artık Meclis kürsüsünde bile ondan "Genelkurmay Başkanım" diye söz etme cüretini kendinde buluyor. Araları hep iyi olsun, Allah bozmasın ama her şey bir yere kadar! Sabrın da bir sonu var..

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çölaşan, komutanı, tayyipin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık