IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2012, 22:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Flaş! Başbuğ'a Tutuklama Talebi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin İnternet Andıcı soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK!

Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir genelkurmay başkanı sivil bir savcının makamına giderek şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Yaklaşık 7 saat ifade veren Başbuğ, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık Başbuğ'un "hükümeti yıkmaya teşebbüs" ve "örgüt yöneticiliği" suçlarını işlediğini iddia ediyor ve bu nedenle tutuklanmasını istiyor.

İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını kararlaştırmıştı.

Mahkemenin, 30 Aralık 2011'de aldığı karar doğrultusunda Başbuğ ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "internet andıcı" iddialarına ilişkin olarak soruşturma başlatılmıştı.

"ŞÜPHELİ" SIFATIYLA İFADE VERİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Başbuğ'a gönderilen tebligatta, 'bugün şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çağrılmıştı. İnternet Andıcı davasında sanıklar, davaya konu olan sitelerin İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğü yönünde ifade vermişti.

ÜÇ ARAÇLA GELDİ, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITSIZ BIRAKTI

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, saat 13.30'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne üç araçla birlikte geldi. Girişte gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Başbuğ'a avukat İlkay Sezer eşlik etti. Başbuğ'un gelişi için adliyede geniş güvenlik önlemi alındı. Hem polis hem asker adliye bahçesine konuşlandırıldı. Merkez Komutanlığı yetkilileri de Başbuğ'u adliye kapısında karşıladı.

Başbuğ'un ifadesini Ergenekon savcısı Cihan Kansız aldı. Yaklaşık 7,5 saat süren savcılık sorgusuna saat 16:00 sıralarında 10 dakikalık kısa bir aranın verildiği öğrenildi. Başbuğ'un sorgusunun saat 20:30 sıralarında sona erdiği açıklandı.

"HÜKÜMETE YIKMAYA TEŞEBBÜS" VE "ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ" SUÇLAMASIYLA MAHKEMEDE

Genelkurmay Eski Başkanı İlker Basbuğ, 7 saat süren savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Savcılık Başbuğ'un "hükümeti yıkmaya teşebbüs" ve "örgüt yöneticiliği" suçlarını işlediğini iddia ediyor ve bu nedenle tutuklanmasını istiyor.

Başbuğ'u sorgulayan savcı Cihan Kansız ve sorgu süresinde adliye binasında kalan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen bu gelişmenin ardından art arda otomobillerine binerek adliyeden ayrıldı.

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbuğa, flaş, talebi, tutuklama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Albay Dursun Çiçek'e tutuklama talebi Juventus Haber Arşivi 0 11 Kasım 2009 17:29