IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2012, 08:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İl müdürleri şimdi yandı!




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir süre önce hayata geçirilen yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde 70 yeni yönetici atadı. Dinçer, "81 ilin yöneticilerini tek tek taradık, içlerinde başarılı olan da var, performansı düşük olan da. 27 il müdürü kalacak, birkaç gün içerisinde gerisi görevden alınacak" dedi.
Bir grup gazeteciyle sohbetinde, yeni dönemde başta il müdürleri olmak üzere ilçe ve okul müdürleri için oluşturdukları performans kriterlerini açıklayan Dinçer, şu bilgileri verdi:
İL BAŞARILI OLURSA İL MÜDÜRÜ KRTULACAK
"Her yıl stratejik hedefler belirlenecek. Bu hedefleri tutturamayan yılın sonunda gidecek, yerine yenileri atanacak. Bu yıl başlıyoruz. Vizyon sahibi, dürüst, başarılı, kişileri seçeceğiz. Performans kriterleri arasında, o ilin üniversiteye giriş oranı, okullararası başarı oranı, okullaşma oranları, teknolojik gelişmeler gibi konular olacak. Örneğin, üniversiteye giriş sınavına yönelik başarı sıralamasında 44'üncü bulunan ilin müdürü 'Bu yıl 35'inci sıraya yükseleceğim' deyip de bu hedefini tutturamazsa görevden alacağız. Bu sistem önce il müdürleri için, sonra ilçe müdürleri, 2 yıl içinde de okul müdürlerinde uygulanacak. Oyunun kurallarını baştan ilan edeceğiz, bu kurallara uymayan gidecek."
MÜDÜRLERİN KİŞİLİĞİNE BAKACAĞZ
"Okul müdürlerinin atanmasında yeni sistem gelecek. Türkiye'deki 42 bin okulu akreditasyon sistemine sokacağız. Birbirleri ile mukayese edeceğiz. Müdürleri atarken, kişilikleri, öğretmen yeterlilikleri, performansı gibi kriterleri ön planda tutacağız. Okul müdürlerinin belirlenmesinde hizmet puanı uygulamasına son verilecek."
HERŞEY İMAM HATİPLER İÇİN
İlköğretim 4'üncü sınıftan sonra mesleki eğitime imkan veren teklife sendikalar tepki gösterdi:
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir "4'üncü sınıftaki bir çocuğun pedagojik açıdan henüz karar verme kabiliyeti gelişmemişken imam hatip okullarına yönlendirmek de çok yanlış. Değişmezse, dava açacağız."
Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız "İmam hatip liselerinin önünü açmak için yapılıyor. Eğitim politikaları siyasal tercihlere göre yapılmamalıdır."
YASA TEKLiFi NE DiYOR
Önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na verilecek, Ak Parti grup başkanvekillerinin imzası ile hazırlanan teklifle, zorunlu eğitim 8'den 12 yıla çıkarılıyor. Sistem 1 yıl okul öncesi eğitim olmak üzere 1+4+4+4 şeklinde bölünüyor. Öğrencilere 4'üncü sınıftan sonra imam hatip dahil mesleki eğitim imkânı sağlıyor.



__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Ocak 2012, 22:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İl müdürleri şimdi yandı!




geçmişe dönme şansım olabilseydi imam hatipli olurdum!

 

 

Etiketler
mã¼dã¼rleri, müdürleri, yandı, yandä±, İl, åÿimdi, ä°l, şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dayakçı kocalar şimdi yandı! Lucifer Haber Arşivi 0 22 Temmuz 2010 20:23
Emniyet müdürleri Ankara'ya çağrıldı Lucifer Haber Arşivi 0 28 Nisan 2010 06:10
Nil Demikazık Asıl Şimdi Yandı KiLL Haber Arşivi 1 27 Kasım 2007 21:32