IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2012, 09:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Çelik: Mehmet Akif İnan'ın ismi Gazze'deki hastaneye yakışacak




Memur-Sen, Kurucu Genel Başkanı ve edebiyatçı, şair Mehmet Akif İnan vefatının 12. Yılında Ankara’da düzenlenen bir programla andı. Programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Akif İnan’ın sevenlerine Gazze’de yapımı sürmekte olan bir hastaneye isminin çok yakışacağını ve Kudüs şairinin isminin o hastaneye verilebileceğini müjdeledi.
Memur-Sen Kurucu Genel Başkanları Mehmet Akif İnan’ın vefatının 12. Yıl dönümünde anmak için Ankara İçkale Otel’de bir program düzenledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve çok sayıda Şanlıurfa Milletvekili, Mehmet Akif İnan’ın dava arkadaşları ve çok sayıda öğrencileri katıldı.
Gecede merhum Mehmet Akif İnan'ın ruhuna Kur'an-ı Kerim okundu. Aynı zamanda Mehmet Akif İnan’ın memleketi olan Şanlıurfa Milletvekili Bakan Çelik, burada bir konuşma yaptı. Memur-Sen’in kurulmasını, bugünlere gelmesini hayal edip ona ulaşamayanları, onun bugünkü halini göremeyenleri rahmetle andığını ifade eden Çelik, Akif İnan’ı şöyle andı: “Akif İnan, medeniyetler beşiği Şanlıurfa’nın yetiştirdiği abide isimlerden birisi, bir aksiyon adamı, düşündüğünü yaşamına katan adam. Eserleri yeni düşünce ürünü olan bir şair. Kendisine has bir duruşu olan bir insan. Nesillere birçok eser bırakan bir gönül adamı.”
“Keşke yaşasaydı da Türkiye’nin demokrasi alanında attığı adımları görebilseydi.” diyen Bakan Çelik, “Keşke yaşasaydı da ektiği manevi tohumların nasıl ormana dönüştüğünü görebilseydi. Keşke yaşasaydı da mazlum Filistin halkına sahip çıkmak adına yükselmeyen seslerin sesini görebilseydi.” dedi.
“GAZZE’DE YAPILAN HASTANEYE NEDEN KUDÜS ŞAİRİ MEHMET AKİF İNAN İSMİ VERİLMESİN”
Bulundukları makamı Cenab-ı Hakk'ın nasibi olduğunu kaydeden Çelik, önemli yerlerde olduklarını ama bunların şahıs anlamında bir öneminin olmadığının altını çizerek, yaptıkları ve yapacaklarının önemine dikkat çekti. Kendisinin yurtdışında yatırımlar yapan bazı kurumların başında daha önce bulunduğunu hatırlatan Çelik, Diyanet İşleri ve TİKA’nın faaliyetlerine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “TİKA’nın bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar var. Bunların içinde 3 tane hastane var. Lübnan Saida’da, Sudan Darfur’da ve Gazze’de. Lübnan’daki hastanenin açılışını yaptık. Darfur’daki hastanenin açılışını bir iki hafta içerisinde gerçekleşecek. Gazze’de deki hastanenin temeli de yükseliyor. Gazze’deki hastaneye neden Mehmet Akif İnan ismi verilmesin. Değerli Başkan konuşurken film şeridi gibi o hizmet halkaları gözümün önüne geldi. Gerekli girişimler yapılırsa Kudüs şairine, Gazze’deki hastaneye oradaki mazlumlara şifa dağıtacak olan o mekana buradaki gönüllere su serpen bu abimizin isminin oraya çok yakışacağı inancı içerisindeyim.”
GÜNDOĞDU: İNAN AĞABEY’İN MİRASÇILARI OLARAK MEMUR-SEN’İ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞU HALİNE GETİREREK ÖDEVİMİZİ YERİNE GETİRDİK
“Mehmet Akif İnan’ın hayatını formüle etmek gerekseydi, ‘3Y’ en uygun düşecek formul olurdu.” diye konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise şöyle konuştu: “Yazmak, yaşamak ve yapmak… O neferi olmaktan onur duyduğu medeniyetin fikir damarını yazılarıyla gün yüzüne çıkarmıştır. Medeniyetinin erdemli değerinin bütününü yaşatma çabası içerisinde olmuştur. Sendikacılığı, vakıf adamlığı ve yayıncılığı onun herkes tarafından bilinen aksiyoner kimlikleridir.”
Gündoğdu, İnan'ın mirasçıları olarak, sendikal mirasını, Memur-Sen’i Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu yaparak, ödevlerini yerine getirdiklerini de aktardı.
Memur-Sen olarak çalışmalarına da değinen Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı: “12 Eylül referandumuna verdiğimiz güçlü destekle vesayet rejimini deşifre ettik. Şimdi de yeni anayasa çalışmalarına en büyük desteği vererek, vesayet anlayışını topyekün çöplüğe atmaya hazırlanıyoruz. Hep zalimin karşısında, mazlumun yanında olmayı tercih eden Mescid-i Aksa şairi mirasçılarına yakışır şekilde Filistin mitingleri düzenleyerek İslam’ın yetimlerine, gariplerine sahip çıktık.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akif, ã‡elik, bakan, celik, gazzedeki, hastaneye, ismi, mehmet, yakä±åÿacak, ä°nanä±n


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gazze'deki Cam Parçası Hesna Esrarengiz Olaylar 3 09 Nisan 2010 21:49