IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2012, 22:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jerusalem Post'ta Amerika ve Türkiye analizi




İsrail gazetesi 40 yıldır ilk defa Amerika Başkanı'nın favori Ortadoğu müttefikinin İsrail olmadığını yazdı..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsrail medyasında Türkiye'ye yönelik eleştiri dolu yorumlar devam ediyor. Jerusalem Post tarafından yayımlanan bir makalede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok yönden ABD'nin çıkarlarına karşı adımlar attığı öne sürülürken, "40 yıldır ilk defa İsrail, Amerika Başkanı'nın favori Ortadoğu müttefiki değildir. Bunun yerine bu rolü Türk hükümeti oynuyor" görüşüne yer verildi.
Jerusalem Post, "Erdoğan'ın önünde parlak bir gelecek var" başlığı ile yayımladığı makalede "Türkiye'nin Başbakanı, birçok yönden Amerika'nın çıkarlarına karşı adımlar attı. Bu halde Başkan Obama niye onu desteklemeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.
40 YILDIR İLK DEFA

Kısa adı GLORİA olan Uluslararası İlişkiler için Küresel Araştırma Merkezi Direktörü Barry Rubin imzasını taşıyan makalede şöyle devam edildi:
"40 yıldır ilk defa İsrail, Amerika Başkanı'nın favori Ortadoğumüttefiki değildir. Bunun yerine bu rolü Türk hükümeti oynuyor. Bu, 'eski' Türkiye, yani laik cumhuriyet olsaydı o kadar kötü bir şey olmazdı. Ama maalesef, Başkan Barack Obama'nın bölgesel liderler arasında favori danışmanı Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Barry Rubin, Obama'nın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu hiç sevmediğini halbuki Netanyahu'nun buna layık olmak için "hiçbir şey yapmadığı"nı da savunduğu makalesinde "Erdoğan ile ilgili temel sorun, ABD tarafından kucaklanmasına rağmen, ABD'nin, genel olarak Batı'nın veİsrail'in düşmanı oluşudur" iddiasında da bulundu. Bu bağlamla Erdoğan'ın ABD'nin "çıkarlarının aleyhinde" attığı adımların çeşitli örneklerinin verildiği makalede Irak savaşı öncesi ABDordusuna Türkiye'ye girme izninin verilmemesi, Türk hükümetinin İran'a yaptırımlara yönelik karşıt tutumu, Hamas liderinin Ankara'da "kahraman" olarak karşılanması gibi konular sıralandı.
TÜRKİYE'DE KORKU VE UMUTSUZLUK

JPost'un yayımladığı makalede ayrıca, Türkiye'deki gelişmelere değinilirken, Türkiye'de Batı medyasınca genellikle yansıtılmayan gerçek bir korku ve umutsuzluğun yaşandığı öne sürüldü. Buna karşın Erdoğan yönetiminin, ekonomide iyi bir performans gösterdiği görüşünün yansıtıldığı makalenin son bölümünde şu iddialara yer verildi:
Türk ordusunu kırdıktan sonra Erdoğan'ın ülkede her istediğini yapabilmek için tek ihtiyacı yargı üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırabilmektir. Ve Obama'nın Erdoğan'ın tavsiyelerine uyup yurt içinde baskıcı ve yurt dışında radikallere destek verecek radikal İslamcı rejimleri seçerek 'Türk modeli'nin yayılmasına yardımcı olurken Erdoğan için işler gerçekten parlak gibi görünüyor

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
amerika, analizi, jerusalem, postta, türkiye, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gölge CIA’den Türkiye analizi Feronia Haber Arşivi 0 24 Kasım 2010 12:03
Amerika saatlerce Türkiye' yi konuştu Lucifer Haber Arşivi 0 08 Nisan 2010 14:46