IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2012, 17:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'dan BDP'ye Çok Ağır Yanıt




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Irak yönetimi çok büyük, tarihi bir mesuliyetin altındadır. Irak'ta gerilimi tırmandıranlar, bir mezhep çatışmasına zemin hazırlayanlar ister Sünni, ister Şii olsunlar gelecekte her zaman Yezid sıfatıyla anılmaya mahkum olacaklardır.

Irak'ta mezhep temelli ayrışmayı, çatışmayı körükleyen ülkeler de dökülen her damla kandan mesul olacaktır. O ülkeler, tıpkı Kerbela'daki katiller gibi bu lekeyi tarih boyunca alınlarında taşıyacaktır. Irak'taki tarafları aklıselime, sağduyuya davet ediyorum.

ULUDERE OLAYI

Uludere olayı üzerinden AK Parti ve hükümete maksadı aşan saldırılar devam etti. Orada yaşayan manzarayı gördük, terör örgütü tabutun bir kenarından tuttu. Bazı tabutların üzerlerine de PKK bayraklarını koydular. BDP ve CHP de tabutu tutarak cenazeler üzerinden fırsat devşirme çabası içinde oldu.

Bir yağma psikolojosine bazı medya kuruluşları da eklendi. Tahrik edici, yalan ve yanlış bilgilerle yayınlar yapıldı. Maksatlı bir karalama kampanyası başlatıldı.

Olay üç kol üzerinden soruşturuluyor, tazminat çalışmaları sürüyor. Gülyazı köyüne yeni bir gümrük noktası açılacak.

'SİZ DE İNSAN SEVGİSİ VAR MI?'

Biz istismar peşinde olmayız, acı üzerinden rant sağlayanlardan olamayız. Biz 'önce devlet' diyenlerden olmadık, asla olmayız. Biz her zaman 'önce insan' dedik, demeye de devam edeceğiz. Biz her zaman demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi savunduk.

Biz demokrasi için mücadele ede ede bu noktalara geldik. Biz, bize yaşatılanları asla unutmadık, bize yaşatılanların başkasına yaşatılmasını uygun görmedik.

Hakkari'ye havaalanı yaptırmak bugüne kadar kimsenin aklına geldi mi? Havaalanının yapımını engellemeye çalışıyorlar. Şırnak'ta da havaalanı yapıyoruz, temel atma törenine gidenleri tehdit ettiler.

Ey BDP, uzantısı olduğunuz terör örgütü bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Sizin insana sevginiz var mı? Sadece Kürt kökenli vatandaşımın istismarını yapıyorsunuz.

BDP'li belediyelerinın yatırım kaygısı yoktur, bunlar tamamen terör örgütünün gayretleriyle besleniyorar.

'Dersim' bile denilemiyordu. Biz şimdi Dersim katliamını araştırıyoruz.

'PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ'

Milletin yarısının oyunu aldığı halde gazete küpürleriyle bu parti kapatılmak istendi. Bize karşı bildiri yayınlanırken muhalefet alkış tuttu, biz mertçe savunduk.

Biz gerçek kişilerin cezalandırılmasından yanayız, partilerin kapatılmasından yana değiliz. Bunun için düzenleme getirdik. Ana muhalefet ve BDP kaçtı. Bizim içimizde 2-3 tane vardı, onlar da kaçıp yerlerini buldu.

Danıştay'a yapılan saldırının faturasını bize ödetmek istediler. O saldırının nasıl kanlı ve kirli bir tezgah olduğunu biz ortaya çıkardık.

Devlet adını kullanarak haksızlıklar yapıldı. Bizim yaptığımız demokrasi karşıtı bir anlayışla hesaplaşmaktır.

12 Eylül darbesinin yargının konusu olması milletimizin beklentisiydi, darbe yargıya intikal etti. Yargı da kendi adına hesap soruyor.

'ADELET ÇABUK TECELLİ ETSİN'

Yargıya intikal etmiş konularda görüş açıklama lüksümüz yok. Yargıyı etki alacak söylemlerden herkes imtina etmelidir. Biz yargıya saygılı bir şekilde gelişmeleri izliyoruz. Adaletin ivedilikle tecelli etmesini bekliyoruz.

'BDP GÜNEYDOĞU'NUN CHP'SİDİR'

Uludere olayı turnusol görevi görmüştür. Nasıl zevkten dört köşe olduklarını gördünüz, Uludere'de farklı bir görüntü. CHP, BDP ve PKK'nın değirmenine su taşımıştır. BDP doğu ve güneydoğu'nun CHP'sidir. BDP, CHP'yi örnek alan, taklit eden bir partidir. BDP'nin beslendiği tek kaynak, masum Kürt evlatlarının kanıdır.

'TANISAN NE YAZAR, TANIMASAN NE YAZAR'

Çıkmış 'seni tanımıyorum' diyor. Tanısan ne yazar, tanımasan ne yazar. Bizi millet tanıyor. Sen bizi bırak aynaya bak, kendini tanıyamazsın. Aynaya bakarsan kanını emdiğin gençleri göreceksin.

BDP'YE 'ONBAŞI' YANITI

Değil Genelkurmay Başkanı olmak, 'onbaşı' bile olmak bir gurur ve şeref meselesidir. Git silahlı efendilerine sor, onlar onbaşıların kahramanlıklarını çok güzel anlatırlar. Sana on tane koyun bile emanet etmezler.

'APO ŞARLATAN DİYOR'

Önce haddinizi bileceksiniz. İmralı'daki terör örgütü başını önder olarak görüyorlar. Peygamber olarak gördükleri Apo, BDP'lilere 'şarlatan, zırtapoz' diyor.

'Güvencemiz silahtır' diyor, o zaman bu çatının altına niye geldin. Buraya niye geldin o zaman, sen de dağa çık. Kimi devleti tanımayız diyor, kimi AK Parti'yi düşman ilan ediyor.

'ANKARA'DA DEMOKRAT, DİYARBAKIR'DA FAŞİST'

Avrupa'nın ABD'nin terör örgütü kabul ettiğini neden terör örgütü ilan etmiyorsun? Cesaretin varsa çık terör örgütünü eleştirir. Ankara'da demokrat, Diyarbakır'da faşist.

Sen neyin özerkliğinden bahsediyorsun? Özerklikten bahsediyorlar ama önce sen özerk ol. Terör örgütünden özerkliğini ilan et."

Kaynat : Mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdpye, cok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'a yanıt verdi. Sır Haber Arşivi 0 30 Ocak 2011 11:18
Erdoğan'dan İsrail'e yanıt Lucifer Haber Arşivi 1 13 Ocak 2010 03:49