IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2012, 09:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emniyet Müdürü kendini ihbar etti, polis yakaladı!




Ortada suç yok! Aydın Emniyet Müdürü'nün amacı farklı...
10 Ocak 2012 Salı, 22:18:17


Durmuş ALİ KILINÇ / AYDIN (AHT)

Karabük'ten Aydın'a atanan Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, yeni görev yerinde polis ekipleri denetlemek için ilginç bir yol denedi. Bir binaya çıkıp kendisini şüpheli şahıs olarak ihbar eden Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, meslektaşları tarafından kısa sürede yakalandı ve üzerinde taşıdığı ruhsatlı silahına el konuldu. Yakalandıktan sonra sadece "Susma hakkımı kullanmak istiyorum" diyen Temel, polis aracına bindirilirken görevli bir memur tarafından tanınınca gerçek ortaya çıktı.

22 Kasım'da Aydın'da göreve başlayan Emniyet Müdürü Turan Temel, koltuğuna oturduktan bir hafta kadar sonra şehir merkezinde tebdili kıyafet dolaşmaya başladı. Polisin işini ne kadar iyi yaptığını görmek isteyen Temel, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir apartmanın 3. katına çıktı ve saat 22.48'de 155 polis imdat hattını arayıp kendi eşkalini vererek şüpheli şahıs ihbarında bulundu. İhbarın ardından hemen 3. kattan inen Temel, bulvar üzerinde yürümeye başladı. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekiplerin biri apartmanda çalışma yaparken, diğer ekipler de bulvar üzerinde ve ara sokaklarda şüpheli şahsı aramaya başladılar.

Binada şüpheliyi bulamayan polis ekipleri, ara sokaklarda yolda yürüyen ve eşkale uyan Temel'i durdurup kimliğini göstermesini istedi. kimliğinin üzerinde olmadığını ileri süren Temel'in üzerini arayan polisler, müdürün üzerindeki ruhsatlı tabancasını yakalayınca, merkeze anons edip şüpheli şahsı yakaladıklarını ve üzerindeki bir adet silaha da el koyduklarını belirttiler. Karşılarındaki kişinin Emniyet Müdürü olduğundan habersiz olan polisler, emniyet müdürünü hemen ekip arabasına alarak ilk bilgileri toplamak için Emniyet Müdürü Temel'e sorgulamaya başladılar.

Rolünü gayet iyi yapan Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, polislerin kendisini sesinden de tanıması ihtimaline karşın sadece "Susma hakkımı kullanmak istiyorum" dedi ve hiçbir şey konuşmadı. Bir müddet sonra bölgeye gelen ekiplerden birinde görev yapan polislerden birinin Emniyet Müdürü'ne ?Müdürüm' diye hitap etmesi üzerine her şey ortaya çıktı. Müdürlerini gözaltına alan polisler adeta şok oldu.

Aydın'da göreve başladıktan sonra polisin çalışmasını yerinde görmek ve her şeyin daha doğal olmasını sağlamak için böyle bir uygulama yaptığını belirten Temel, tespit ettiği eksiklikler üzerinde hemen çalışmaların başladığını belirterek "Polis teşkilatı olarak halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek için varız. Ancak bu hizmetin şekil ve yöntemi yasalarla belirlenmiştir. Biz yasa neyi emrederse onu yapmak zorundayız. Aydın'da göreve başladıktan sonra bu uygulamayı yaptım. İhbarı yapmadan önce üzerime devletin bana verdiği silahı değil, kendime ait olan ruhsatlı silahımı aldım. Çünkü devletin verdiği silahın üzerinde polis yazıyor. Daha sonra şehrin en işlek yerlerinden ve kalabalığın yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bir apartmanın 3. katında kendimi ihbar ettim ve hemen apartmandan çıkıp bölgeden uzaklaştım" dedi.

İhbarın ardından kısa bir süre sonra polis ekiplerinin kendisini yakaladığını dile getiren Temel, "Yakalayan arkadaşlarımızın arama sistemlerinde eksiklik buldum. Üzerimdeki tabancayı bulup aldılar ama daha detaylı aramaları gerekiyordu. Üzerimde başka bir şey de olabilirdi. Ayrıca ihbar mahalline daha kısa sürede ulaşılması gerekiyor. Diğer yandan gözaltına alınan şahsa haklarının bildirilmesi gerekiyor. Bütün bunların yanında güzel ve doğru şeyler de gördüm, mesela koordineli ve doğru çalışma, yakalama, sorgulama şekilleri doğruydu. Teşkilat içerisinde yanlış gördüğümüz uygulama ve davranışlarla ilgiliği eğitim çalışmaları yaptık. Bizim amacımız teşkilatımıza söz getirmemek" şeklinde konuştu.

Teşkilatta yanlış ve doğru uygulamaları tespit etmek için kendisini ihbar eden İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel'in salı günlerini ''personel görüş günü'' olarak belirlediği ve bu çerçevede her hafta salı günü, dileyen personelle bir araya gelerek, taleplerini dinlediği kaydedildi.

NECDET MENZİR, KARAKOLDAKİ POLİSLERİ UYURKEN YAKALAMIŞTI
Benzer bir olay 70'li yılların sonunda Manisa'da meydana gelmişti. 1979 yılında Emniyet Müdürü olarak Manisa'ya atanan Necdet Menzir, bir gece yarısı kimseye haber vermeden, o dönemde terör olaylarının çok yoğun olduğu Turgutlu ilçesindeki bir karakola gitti. Karakoldaki tüm görevlilerin uyuduğunu gören Menzir, tek tek hepsinin silahlarını topladı. Daha sonra memurları uyandıran Menzir, tüm memurların elbiselerini çıkardıktan sonra hepsini nezarete attı. O dönemde büyük tartışmalar yaratan olayın ardından Menzir, haklılığını savunarak, "Bir memurun önce kendini koruması gerektiğini" söylemişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
emniyet, etti, ihbar, kendini, müdürü, polis, yakaladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık