IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2012, 22:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köyceğiz 4 gündür su altında




Köyceğiz 4 gündür su altında

Köyceğiz'de 4 gündür devam eden yağışlardan sonra Köyceğiz Gölü'nün yükselmesi yüzünden sahil kısımlarda hasar tespiti yapılamıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AA
Güncelleme: 17:49 TSİ 11 Ocak. 2012 Çarşamba

MUĞLA - Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, 4 gün boyunca aralıklarla devam eden şiddetli yağış sonrasında, Kargıcak Deresi'nin taşması sonucu yaşanan sel felaketinde anında yapılan müdahaleyle daha büyük zararın önlendiğini söyledi.
Valiliğin koordinesinde iş makineleri ve ekiplerin bölgeye hızla sevk edildiğini, ilçe merkezindeki hasar tespit çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını bildiren Gemici, şöyle konuştu:
''Yaşanan sel felaketinde ilk tespitlerimize göre 35 konut, 11 iş yeri, 7 bin dönüm tarım alanı ve 6 bin civarında arı kovanı etkilendi. Sahil kesimlerindeki sokaklardaki ev ve iş yerleriyle ilgili hasar tespit çalışması sürüyor. Köyceğiz Gölü'nün yükselmesi yüzünden sahil kısımlarda hasar tespiti yapılamıyor. Suyun çekilmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarımızı bitireceğiz.''

Gemici, selin yaşandığı ilk gün devrilen elektrik direkleri yüzünden bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığını, elektrik sıkıntısının yüzde 95 oranında çözüldüğünü bildirdi.
Sahilde bazı yerlere, göl suyunun yüksek olması yüzünden elektrik verilemediğine değinen Kaymakam Gemici, ''Besleme ünitelerinin yeraltında olması yüzünden çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor. Dere içlerinde ve kenarlarında ağır iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu nedenle buralarda trafik biraz yoğun. Vatandaşlarımızın herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeleri için bu bölgelere yaklaşmamalarını istiyorum'' diye konuştu.
Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ömer Oflaz ise 15 yıldır Köyceğiz'de turizmle uğraştığını ve bugüne kadar böyle bir yağış görmediğini anlattı.
Oflaz, şöyle konuştu:
''Son yağışla birlikte büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Zararımız, telafi edilebilecek ölçülerde. Yetkililerin zamanında davranmasından dolayı risk azaldı. Zararın boyutları azaldı. Derelerden gelen sular ve denizden gelen lodos, gölün şişmesine ve böylelikle suların yükselmesine neden oldu. Köyceğiz'in kordon boyu sular altından ancak yavaş yavaş çekiliyor. Can kaybının olmamasına şükrediyoruz. Kargıcak Çayı'nda DSİ ile ve diğer kurumlardan sağlanan iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor.''

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, altında, gündür, köyceğiz, su


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köyceğiz'de selin faturası ağır oldu Rüzgar Haber Arşivi 0 08 Ocak 2012 15:40
Köyceğiz usulü tavuk dolması (muğla) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:32
Muğla-Köyceğiz-Sultaniye Termal Turizm Merkezi YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 22:56