IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2012, 16:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hüseyin Aygün : Türk Gençlerini Ana Doğurmadı Mı




CHP'li Hüseyin Aygün'den BDP ve sözde aydınları sert bir dille eleştirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Uludere olayının ardından söylediği "bu ülke ikiye bölünmüştür artık" sözünü kan ve toprak milliyetçiliği olarak tanımladı. Aydınları da PKK'nın kuyruğuna takılmakla suçlayan Aygün, "Türk gençleri yönünden bakan da yok, sanki onları bir ana doğurmadı" dedi.

"BÜTÜN KÜRTLER ÖYLE DÜŞÜNMÜYOR"

Muhalifgazete. com'dan Safiye Işıklı'ya konuşan Hüseyin Aygün, BDP'ye yüklendi. BDP'nin bütün Kürtler adına konuşmasının büyük bir hata olduğunu belirten Aygün, "Selahattin Demirtaş 'bu ülke ikiye bölünmüştür artık' dedi. Bunlar çok ağır sözler. Bütün Kürtler öyle düşünmüyor ki. Bu sözler, barışa hizmet etmiyor ki, öyle olsun ayrılacaklar mı? Kürtler bunu mu istiyor yani. Ayrılıklar kan dökmeden, silahlı çatışmalar olmadan, soykırıma uğramadan olmamış ki, korkunç trajik sonuçları var. Bu demeçlerin bir yararı yok. Ayrılmalar, pek barışçıl yollarla olmamış tarihte. Dolayısıyla ayrılmayı önerenler çok korkunç bir süreci de önermiş oluyorlar.

"KAN VE TOPRAK MİLLİYETÇİLİĞİ''

Masum binlerce insanın hayatını kaybettiği bir deneyim, niye Türkiye'de de yaşansın. Ben düşünmeden söylediklerini düşünüyorum. Düşündüyseler, yaptıkları resmen kan ve toprak milliyetçiliğidir. Leyla Zana'nın demeci de yanlıştı. O zaman, hükümetin dediği gibi halka bir soralım. Ayrılma eğiliminin, en ciddi anketlerde bile yüzde 5'i bulmadığını biliyorum ben. Niye durmadan böyle demeçler veriliyor. Oradaki öfkeyi artırmak ve siyasi rant elde etmek için mi? Mesela Hasip Kaplan'ın sert sözleri oldu, gelmesinler herkeste silah var diye, bir yararı var mı bunun yani. Tamam, büyük bir katliam ama böyle neyi çözeceksiniz, BDP'nin de eleştirilmesi lazım" dedi.

TÜRK GENÇLERİNİ ANA DOĞURMADI SANKİ!

PKK'nın Tunceli'de sivilleri kurşuna dizdiğini söyleyen Aygün, aydınların sadece devlete değil PKK'ya da çağırı yapması gerektiğini söyledi. Aydınların bu tavrını 'vicdansızlık' olarak tanımlayan Aygün; "PKK'yı da eleştiren bir noktadan bakmalıyız. Türkiye'deki aydınlar uzun süredir, PKK'nın kuyruğuna takılmış durumdalar. Eleştiri yapmıyorlar, sadece devlete, hükümete çağrı yapıyorlar. PKK'da yapsa, Uludere'de Türk savaş uçakları da yapsa, şiddeti her zaman reddetmeliyiz. Çok vicdansız buluyorum, devlet bir şey yaptığında yerden yere vuruyorlar, örgüt, bir sürü kişiyi, sorgusuz sualsiz kurşuna diziyor, tek bir kelam etmiyorlar. Bir sivili öldürmenin gerekçesi olabilir mi? Türk gençleri yönünden bakan da yok, sanki onları bir ana doğurmadı" dedi.

SEÇİMİ BDP TERÖRÜYLE GEÇİRDİK

Seçim döneminde BDP ve PKK'nın seçmen baskı yaptığını da iddia eden Hüseyin Aygün şöyle konuştu: "Orayı tamamen örgüte terk etmişler, örgüt istediğini yapıyor. Biz Dersim'de resmen, PKK ve BDP terörü altında bir seçim kampanyası yürüttük.Yani tehdit ettiler bütün güçleri, burası bizimdir, hiç kimse giremez, adaylar ajandır deyip yoğun bir şekilde propaganda yaptılar. PKK'lılar, köylere indi, halkı tehdit ettiler, bu sandıklardan, BDP'nin bağımsız adayına oy çıkacak diye."

KCK DEVLET TERÖRÜDÜR

KCK operasyonlarını da eleştiren Aygün, 'Bazı gelişmeler var, kaba bir siyasetçi olup, hükümetin yaptığı her şey yanlıştır demek vicdanlara sığmaz. Ama açılım denen şey, Kürt Sorununu çözmekten uzak. Hatta bir süredir süren bu KCK operasyonları çok umut kırıcı. Büşra Ersanlı ve Ragıp (Zarakolu) hoca, 30 küsur avukat ve gazeteci bir anda tutuklanıyor. Bunun artık açılım değil resmen devlet terörü olduğunu söylemek yanlış olmaz' dedi.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ana, doğurmadı, gençlerini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aygün ve Balbay adliyeye sev edildi Asimavi Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2008 12:09