IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2012, 16:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Abdullah Gül'den Başbuğ Yorumu




Abdullah Gül: Yüce Divan'da yargılama daha geçerli gibi görünüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İnternet Andıcı davası kapsamında tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ için 'tutuksuz yargılanmalı' sözlerini desteklediğini belirtti.

"YOĞUN GAYRETLER GÖSTERİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Gül, "Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması daha geçerli görülüyor. Başbakan Erdoğan'ın tutuksuz yargılanmalı sözlerini ben de destekliyorum. Dışişleri Bakanımızın yoğun trafiğini Başbakan'ın yoğun gayretlerini görüyoruz." dedi.

Şike düzenlemesi, emekli milletvekili zamlarına ilişkin düzenlemeleri veto ederek 'hükümetle son zamanlarda ters düştü' iddialarını kuvvetlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İlker Başbuğ'la ilgili sözleriyle de bir kez daha hükümetle ters düştü.

HÜSEYİN ÇELİK ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER DEDİ

Sabah saatlerinde kameralar karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İlker Başbuğ'un Özel Yetkili Mahkemeler'de mi yoksa Yüce Divan'da mı yargılanması gerektiği konusunda Özel Yetkili Mahkemeler'de yargılanması gerektiğini savunmuştu.

Çelik, 'Siz gazetecilik dışında örneğin dışarıda başka bir şey yaparsanız ben gazeteciyim ne yapıyorsunuz diyemezsiniz, 42 adet internet sitesi oluşturup burada kirli propaganda yapmak ve yaptırmak, sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı bunları delil olarak kabul edip AK Parti'ye kapatma davası açacak ve bunu siz mesleğinden ötürü yanlış görmeyeceksiniz, bu nerede görülmüş Allah aşkına? Mesleğinizle ilgili bir suç olursa Yüce Divan'a gidersiniz doğru ama bu bir askeri suç değil, diyelim ki siz ordu komutanısınız verdiğiniz bir emirle ülkeyi felakete sürüklediniz bu konuda Yüce Divan sizi yargılar, ben hukukçu değilim ama okuduklarımdan anladıklarım benim budur. İster Genelkurmay Başkanı ister Başbakan ister normal vatandaş, herkesin adil yargılanma hakkı vardır, bu hukukun şaşmaz prensibidir. Yargı hızlı çalışsın, geciken adalet adalet değil, bunların hepsi tamam. Dün sayın Bakan'ın yaptığı açıklamaya göre davaları 1 sene içinde bitireceğiz diyor, bu iyiye doğru gidişi ifade ediyor. Benim şahsıma sorarsanız ben Başbuğ'un Yüce Divan'da değil, şu anda yargılandığı yerde yargılanmasını düşünüyorum' dedi.

GÜL YÜCE DİVAN DEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay eski Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ için 'tutuksuz yargılanmalı' sözlerini desteklediğini belirtti. Abdullah Gül, Başbuğ'un nerede yargılanması gerektiği konusundaki tartışmada ise hükümetle ters düştü. Cumhurbaşkanı Gül, 'Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması daha geçerli görülüyor.' diye konuştu.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdullah, başbuğ, gülden, yorumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Komutanlardan Başbuğ yorumu PassioN Haber Arşivi 0 07 Ocak 2012 12:48
Başbuğ'un Tutuklanmasına Kılıçdaroğlu Yorumu N999 Haber Arşivi 0 06 Ocak 2012 14:12
Abdullah Gül Ruj Tarih / Siyaset 0 05 Eylül 2011 02:40