IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2012, 09:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul ve İzmir'de bomba bulundu!




İkitelli'de Olimpiyat Stadı yanında bulunan bir arazide toprağa gömülü 6 kilo 900 gram plastik patlayıcı bulundu
13 Ocak 2012 Cuma, 12:49:13


Müslim SARIYAR/İSTANBUL (AHT)

İstanbul'da PKK'ya yönelik düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan Metin İ.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda Başakşehir'deki Olimpiyat Stadı karşısında bulunan bir arazide toprağa gömülü 6 kilo 900 gram A4 plastik patlayıcı bulundu.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda dün sabah bir tekstil atölyesinde, PKK'nın sözde Öz Savunma Birlikleri'ne bağlı dağ kadrosunda yer alan ve bomba eğitimi alan "Botan" kod adlı Metin İ. gözaltına alındı.

İfadesine başvurulan bombacı, İstanbul'da büyük bir eylemde kullanmak üzere hazırlanan plastik patlayıcıyı Başakşehir'de bir araziye gömdüğünü itiraf etti. Metin İ.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın otoparkının yanında bulunan ağaçlık alanda terör polisi ile olay yeri inceleme ekipleri arama çalışması başlattı. Dedektör ve 2 bomba uzmanı köpek ile yaklaşık 3 bin metrekare arazide bir saat süren arama çalışmaları sonucunda patlayıcının gömülü olduğu nokta tespit edildi. Başakşehir Belediyesi'nden de yardım alınarak yapılan kazılar sonucunda büyük çöp poşetleri içinde 230 gramlık poşetler içinde 22 parça olarak toplam 5 kilo 600 gram A-4 plastik patlayıcı ile birlikte 3 kilo 300 gram yönlendiricili fabrikasyon patlayıcı ve 2 adet fünye bulundu. Toplamda 6 kilo 900 gram olan patlayıcı madde üzerinde detaylı parmak izi incelemesi yapıldı. Patlayıcı ve fünyeler daha sonra, İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YASA DIŞI YOLLARDAN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPMIŞ
Kuzey Irak'taki kamplarda bomba eğitimi aldığı öne sürülen M.İ'nin, yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdikten sonra Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce takibe alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen M.İ'nin işlemlerinin sürdüğü, patlayıcı ve fünyelerin ise incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

İZMİR'DE DE 5 KİLO 900 GRAM PATLAYICI BULUNDU

İzmir Çeşme'de, otoban levhaları yanında toprağa gömülmüş 5 kilo 900 gram A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. 29 ayrı paket içine sarılmış bombalar, yağmur nedeniyle kayan toprağın altından çıktı. Patlayıcıyı kimin koyduğunu bulmak isteyen jandarma, bombaların yerine bez ve toprak parçaları koyup poşete GPRS cihazı yerleştirerek toprağa gömdü. Ancak 3 hafta boyunca kameralarla takip edilen patlayıcıyı almaya gelen çıkmadı.

Çeşme'nin Ovacık köyünde oturan bir köylü, gişelerden yürüyerek evine giderken, levhaların altında siyah bir poşet gördü. Yağmurun etkisiyle üzerindeki toprağın kalktığını ve poşetin dışarıya çıktığını fark eden bir köylü, merakla poşeti açtı. Poşetin içerisinde çok sayıda paket olduğunu gören köylüler, hemen jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, ilk yaptıkları araştırmada poşet içerisinde 29 ayrı paket içerisine sarılmış 5 kilo 900 gram A4 plastik patlayıcı buldu.

Patlayıcıların kimin tarafından gömüldüğünü araştıran jandarma ekipleri bir tuzak kurdu. Poşetten çıkarılan patlayıcıların ağırlığı kadar, aynı poşete bez ve toprak konuldu. Ekipler, ayrıca poşetin alınması ihtimaline karşı içine GPRS cihazı yerleştirdi. Bölgede 24 saat sivil gezen ekipler, kameralarla da bölgeyi tarayıp patlayıcının alınmasını bekledi. Üç hafta boyunca takip edilen poşeti almaya gelen olmayınca, GPRS geri çıkarıldı. Otoban yakınında bulunan iki köydeki vatandaşlar tek tek araştırıldı.

Patlayıcının konulduğu yerin 100 metre gerisinde bulunan gişelerin kamera kayıtları alındı. Gişelerden geçen araçların plakaları alınarak inceleme yapıldı.


ÖRGÜT ÜYESİ YAKALANMIŞTI
Öte yandan, İsviçre'den Çeşme'ye eylem yapmak için geldiği iddiasıyla 4 Aralık 2012'de gözaltına alınan örgüt üyesi M.T.'nin de patlayıcılarla bir bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor. Cezeavinde tutuklu bulunan M.T., ifadesinde, "İsviçre'den eylem yapmak için Çeşme'ye gönderildiğini, kendisini arayacak bir kişi ile buluşup bombalı eylem yapacağını" söylemişti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ele geçirilen 5 kilo 900 gram A4 patlayıcı imha edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bomba, bulundu, istanbul, izmirde, ve, İstanbul, İzmirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'da toprağa gömülü 2 bomba bulundu MasteR06 Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2011 19:53
İzmir Bornova'da bomba patladı CariSma Haber Arşivi 0 12 Mayıs 2007 11:34
İzmir'de bomba patladı: PuSAt Haber Arşivi 1 22 Nisan 2006 13:55