IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2012, 09:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havada dev kapışma!




İflas masasındaki American Airlines için üç dev teklif vermeye hazırlanıyor
13 Ocak 2012 Cuma, 15:11:10


Dün geç saatlerde havacılık sektörü bir rivayetle çalkalandı. Buna göre Delta Airlines ve Amerikalı özel sermaye kuruluşu TPG, bir süre önce iflas koruma başvurusunda bulunan American Airlines'ın çatı şirketi AMR'yi satın almak için teklifte bulunma hazırlığı yapıyor. Taşıdığı yolcu sayısı bakımından dünyanın beşinci büyük havayolu şirketi olan American Airlines için iflas masasına teklif götürmeye hazırlandığı söylenen Delta Airlines, dünyanın en büyük havayolu şirketi. TPG ise özellikle bu tip satın almalarla dünyada dikkatleri üzerine çeken bir özel sermaye kuruluşu olarak öne çıkıyor.
Aslında Delta'nın American Airlines ilgisi yeni bir durum değil. Delta'nın CEO'su dev şirketle ilgilendiklerini 2011'in son ayında açık açık ilan etmişti. Fakat iflas masasına getirilmesi planlanan teklif yani harekete geçmiş olmaları Delta'nın American Airlines konusunda ne kadar istekli olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.
Uzmanlar, özellikle finansal sıkışıklığın artmaya başladığı dönemde bu büyüklükteki bir satın almanın cesaret istediği konusunda da birleşiyor. Fakat American Airlines, aslında dünya havacılık sektörü için sadece büyük bir havayolu şirketi değil. Aynı zamanda dünyanın en büyüğü olmaya da giden yol.

US AIRWAYS GÖZÜNÜ EN YÜKSEĞE DİKTİ!
Dün geç saatlerde gelen bu haberin ardından bugün ise birçok uluslararası medya kuruluşu ikinci flaş haberi geçti. Bu haber ise American Airlines'ın talipleri arasına dünyanın 10'uncu büyük havayolu şirketi olan US Airways'in de girdiği şeklinde.

ONU ALAN EN BÜYÜK OLACAK
US Airways eğer iflas masasına satın alma başvurusunda bulunur ve American Airlines'ı satın alırsa 2011 verilerine göre taşıdığı yolcu sayısı açısından dünyanın en büyük havayolu şirekti olacak.
Buna karşılık American Airlines'ı US Airways değil de Delta satın alırsa, bu durumda 200 milyondan fazla yolcu taşıma sayısına ulaşarak dünyanın en büyük havayolu şirketi olma özelliğini, en yakın rakipiyle farkı iyiden iyiye açarak sürdürecek.

İŞTE 10 BÜYÜK HAVAYOLU ŞİRKETİ
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin verilerine göre American Airlines, 2011 yılını 106 milyon yolcu taşıyarak tamamladı. Delta Airlines ise 2011'de taşıdığı 163 milyon yolcu ile dünyanın en büyük havayolu şirketi olma özelliğini sürdürüyor.
US Airways ise 2011'deki 61 milyon yolcu taşımacılığıyla dünyanın en büyük 10'uncu havayolu şirketi olarak yerini aldı.
Delta Airlines'ı sıralamada United Airlines, Southwest Airlines, Çin'in China Southern Airlines'ı izliyor. Beşinci sırada American Airlines'ın bulunduğu sıralamada altıncı sırada İrlanda'nın Ryanair'i yer alıyor. 10 büyük havayolu şirketlerinden diğerleri ise Hollanda-Fransa ortaklığı Air France-KLM, China Eastern Airlines ve US Airways var.

TPG DE PEŞİNDE
Bir diğer talip TPG, fırsat yatırımları şeklinde tanımlanan bir yöntemle uygun fiyata inmiş veya büyük potansiyel taşıyan şirketlere yatırım yapıyor. Fakat TPG, fonlarla ilgili yapılan düzenlemeler nedeniyle bu şirketleri işler hale getirip yeniden yapılandırdıktan sonra satmak zorunda. Yani satın aldığı şirketleri elinde uzun süre tutamıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dev, havada, kapışma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'da kapışma ! LeyLa Haber Arşivi 2 03 Kasım 2011 12:10