IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 00:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denktaş'ın Son Sözleri, 'Kıbrıs' Oldu, 'Hristofyas' Diye Bağırdı




KKTC'nin efsane lideri ölüm döşeğinde bile devletini düşünüyordu. Denktaş'ın son sözleri, "Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir" oldu, 'Hristofyas' diye bağırdı.

Vefat eden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, babasının, solunum cihazına bağlanmadan önceki anlarını ağlayarak anlattı. Vangöl, Denktaş'ın, Rum liderler için, “Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir" dediğini ve "Hristofyas" diye bağırdığını söyledi.Geceyi hastanede babasının yanında geçiren Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, KKTC eski liderinin, solunum cihazına bağlanmadan önce yoğun bakımdaki anlarını Anadolu Ajansı ile paylaştı.

Kızıyla konuşmasında, eşi Aydın Denktaş'a olan sevgisini, evlatlarına bağlılığını dile getirerek, Rum tarafına mesaj gönderen Rauf Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinden de bahsetti.

Vangöl, Denktaş'ın, nefes alamaz durumdayken bile eşi Aydın Denktaş için sürekli “Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar..” şarkısını söylediğini, kendisinin de şarkıya eşlik ettiğinde, “Sizleri kaybetmekten korkuyorum” dediğini aktardı.

RUM LİDERLERE SESLENDİ

Babasının, Rumca bir şeyler söylediğini, “Rumca anlamıyorum baba, İngilizce ya da Türkçe konuş” dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile diğer Rum liderler için, “Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir' dedi ve 'Hristofyas' diye bağırdı” ifadesini kullandı.

Ender Vangöl, Denktaş'ın, Kıbrıs müzakerelerinden bahsettiğini, toprak ayarlamalarına, iskana değindiğini ve “Nasıl olacak, nasıl yerleşecek bu insanlar?..” dediğini kaydetti.

"BENİ EVİME GÖTÜRÜN"

Babasına, “bunları düşünmemesi gerektiğini” söylediğini, ancak Denktaş'ın “Benim düşünmem gerek” diye yanıt verdiğini dile getiren Ender Vangöl, sabah saatlerinde de “Beni evime götürün” dediğini, kendisinin de “Biraz daha güçlen evimize gideceğiz” karşılığını verdiğini söyledi.
Nefes almada zorlandığını ve doktorun geldiğini, doktorun, “Bu işlemi yaparken her an kalbi durabilir” dediğini anlatan Ender Vangöl, babasının başında yalnız olduğu için buna kendisinin karar vermediğini, doktorun da, “Denktaş Bey böyle bir müdahale yapmam lazım, ne dersiniz” diye babasına sorduğunu ve babasının da “Ne gerekiyorsa yapın” diye izin verdiğini anlattı.

Babasının nefes almakta zorlandığını, gece boyu konuştuklarını, konuştuklarının zaman zaman anlaşılmadığını ifade eden Ender Vangöl, “Ama hiç bir zaman bilincini kaybetmedi, son ana kadar” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bağırdı, denktaşın, diye, hristofyas, kıbrıs, oldu, son, sözleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denktaş uyutulmadan önce Rum lidere bağırdı PassioN Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 20:53