IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 10:34   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dev yolcu gemisinde can pazarı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




"Costa Concordia" adlı lüks yolcu gemisi, İtalya'nın batısında seyir halindeyken karaya oturup yan yattı. Gemideki Türk yolcular kurtarılırken 6 yolcunun öldüğü, 15 yolcunun yaralandığı, 69 yolcunun halen kayıp olduğunu bildirildi.





İçinde Türk yolcuların da bulunduğu "Costa Concordia" gemisi, İtalya’nın batısında seyir halindeyken karaya oturdu. Kazada 6 kişinin öldüğü, bazıları ağır 15 kişinin yaralandığı ve bazı yolcuların da kayıp olduğu öğrenildi. Su alan ve yan yatan gemideki 4 bin 231 yolcu tahliye edildi.

AA muhabirinin Türkiye’nin Roma Büyükelçiği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gemide bulunan Türklerden Sırrı Tayfun Bora ve eşi, Mustafa
Recep Tunççelik ve eşi, Egemen Filiz ile annesi ve babasının durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Yolcu gemisinin dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıktığı ve İtalya’nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken
kazanın meydana geldiği ifade edildi.

TİTANİK GİBİYDİ


Gemi kazasından kurtulan Türk yolcular, gemi personelinin durumu idare edemediğini belirterek, kaza sonrasında organizasyonun çok kötü olduğunu bildirdiler.

Kazazedelerden Ajlan Barut, gemiden en son inen 100-150 kişinin arasında bulunduğunu söyleyerek, gemi yönetiminin durumu idare edemediğini belirtti ve tepkisini dile getirdi. "Gemi 60-70 derece yattı. Ben karımla helalleştim, aynı Titanik’teki gibi demirlere yaslandık" diyen Barut, kendisinin Marmara Adalı olduğunu, gemi vurduğu zaman eşini gemi batacağı konusunda uyardığını söyledi. Kaptanın çok büyük hatası olduğunu dile getiren Barut, "Bizi bir saat beklettiler. Sonra anons yaptılar. Gemide bir şey yok, can yeleklerinizi çıkarın, kamaralarınıza gidebilirsiniz diye. Ben inanmadım ve karıma bir yere kıpırdama dedim. Felaket bir şeydi" diye konuştu.


Kurtarılan Türk yolculardan Yüksel Tunççelik de gemiye güle oynaya bindiklerini ifade ederek, "Böyle bir şeyin olabileceği aklımıza gelmedi. Feci bir şeydi. Bir anda, saliseler içinde gemi çarptı ve anında yan yattı. Gerçekten çok kötüydü" dedi. Tunççelik, olay sırasında gemi personelinin son derece şaşkın olduğunu belirterek, personelin yolculardan önce can yeleği taktığını, organizasyonun kötü olduğunu söyledi.

"Yolcular birbirlerine çok yardımcı oldu" diyen Tunççelik, organizasyon yeteneği olan yolcular sayesinde kurtulduklarını söyledi. Bir diğer Türk kazazede Egemen Filiz’in de Concordia isimli geminin sahibi olan Costa şirketinde çalıştığı öğrenildi. Bu yolcunun gemideki Türk yolcular hakkında ilgililere bilgi verdiği belirtti.

İTALYA'DA KALMAYA KARAR VERDİLER



Kurtarılan Türk yolcular, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği yetkililerine ilgilerinden dolayı müteşekkir olduklarını belirttiler. Gemiden tahliye edilen yolcular ilk olarak Monte Argantario kasabasının Porto Santa Stefano limanına getirildi. Acil müdahaleye ihtiyacı olanların ambulanslarla hastaneye sevk edildiği gözlendi. Çok sayıda yolcu olduğu için limana da birçok otobüs gönderildiği görüldü. Kazazedeler arasında çok sayıda Alman ve Uzak Doğulu yolcu olduğu görülüyor.

Gemi kazasının ardından kurtarılan 9 Türk yolcudan 7’si, kazayla ilgili tazminat ve diğer ayrıntılar belli olana kadar bu ülkede kalmaya karar verdi. Yolculardan Egemen Mustafa Filiz, annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz, Sırrı Tayfun Bora ile eşi Deniz Bora ve Mustafa Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik tazminat konuları ve diğer ayrıntılar belli oluncaya kadar İtalya'da kalmaya karar verdi.

İki Fransız yolcu ile bir Perulu mürettebatın cesedi bulundu

İtalya’nın batısında yer alan Toskana bölgesi kıyıları açığındaki Giglio Adası yakınlarında "Costa Concordia" adlı yolcu gemisinin karaya oturması sonucu yaşamını yitirenlerden üçünün cesedi bulundu. İtalyan haber ajansı ANSA, bulunan cesetlerin 2 Fransız yolcu ile bir Perulu mürettebata ait olduğunun tespit edildiğini duyurdu. 4 bin 234 kişiyi taşıyan yolcu gemisi dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıkmış, İtalya’nın kuzeybatısında Savona kentine doğru yol alırken karaya oturmuştu. Gemide 9 Türk yolcu da bulunuyordu. Dalgıçlar, kayıp olan 69 kişinin bulunması için geminin su altında kalan kısmını aramaya devam ediyor. Yetkililer, kazada yaklaşık 30 kişinin yaralandığını, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Gemide yaklaşık bin İtalyan, 500 Alman ve 160 Fransız yolcu ile bin mürettebat bulunuyordu.

Türk kazazedelerin Roma’ya dönüş yolculuğunda yanlarında AA muhabiri vardı

İtalya’nın batısındaki Giglio adası açıklarında dün gece karaya oturan yolcu gemisinden kurtulan 9 Türk’ten 4’ünün Roma’ya dönüş yolculuğuna AA muhabiri de tanıklık etti. İtalya’nın Civitavecchia kentinden dün yerel saatle 19.00’da ayrılan ’cruise’ gemisi "Costa Concordia", Giglio adası açıklarında karaya, oturarak kaza yapmasının ardından gemiden ilk ayrılan grupların arasında yer alan Sırrı Tayfun Bora-Deniz Bora ve Mustafa Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik’in dönüş yolundaki yorgunluk halleri, neşelerinin önüne geçmedi.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nin tahsis ettiği araçla başkent Roma’ya gelen kazazedelerin olayın şaşkınlığını biraz taşıyor olsalar da gemiden kurtulmalarına ilişkin espri yaptıkları ve gemideki zor anlar boyunca yaşadıkları anıları birbirlerine anlattıkları gözlendi. Kazazedelerin soğukkanlı tavırları da dikkatlerden kaçmadı. Deniz Bora, yol boyunca Türkiye’deki çeşitli kanalların haber bültenlerine katılarak, yaşananlar hakkında bilgi verdi. Gemiden ayrılırken, ayakkabılarını arkada bırakmak zorunda kalan Mustafa-Yüksel Tunççelikli çifti için geminin hareket ettiği nokta olan Civitavecchia’da verilen mola sırasında, çorap ve ayakkabı alındı.

Çift, gemiyi terk ettikleri sırada ayakkabılarını da bırakmak zorunda kaldıklarından söz etti. Bu arada, Türk yolcularından Egemen Mustafa Filiz, annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz’in uçak biletlerindeki ufak pürüzleri giderdikleri ve yarın yurda dönüş yapacakları öğrenilirken, Sırrı Tayfun Bora ve eşi Deniz Bora ile Mustafa Recep Tunççelik ile eşi Yüksel Tunççelik’in birkaç gün daha Roma’da kalabilecekleri ifade edildi. Türk kazazedelerin tamamının büyükelçiliğin konsolosluk şubesindeki seyahat belgesi işlemlerinin tamamlandığı ve yoğun bir günü geride bırakan kazazedelerin dinlenmek üzere, gemi şirketi "Costa Crociere" tarafından ayarlanan Rome Hilton Airport oteline gittikleri bildirildi. Öte yandan, İtalyan Milli Olimpiyat Komitesi de (CONI) hafta sonu oynanacak tüm karşılaşmaların öncesi "Costa Concordia" gemisi ve hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı kaydedildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dev, gemisinde, pazarı, yolcu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk Gemisinde Aşık Olmak Lady IF Ekstra 0 13 Mayıs 2011 00:33
''Kurtlar Vadisi FİLİSTİN'',Mavi MARMARA Gemisinde!.. Sametold Haber Arşivi 0 02 Ekim 2010 17:04