IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2007, 10:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Danıştay'dan Doktorları Üzecek Karar




Danıştay 1. Dairesi, Tıbbi Kurallara Aykırı Olarak Teşhis ve Tedavide Gerekli Özeni Göstermeyerek Hastanın Ölmesine Neden Olan Doktorlara Ölümle Yargılanma Kararı Çıktı.

Danıştay'ın verdiği bu karar sonrası, bilirkişi raporuyla hastanın ölümüne neden olduğu tespit edilen doktorlar 'takksirle ölüme neden olma' suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanacaklar.

Reflü rahatsızlığından dolayı "laparoskopik nissen" operasyonu geçirdikten sonra ağrıları olduğu gerekçesiyle Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi bölümüne başvuran bir hastayı bölüm doktorları H.F.B., R.S.E ve A.G.A taburcu etti. Taburcu edildikten sonra ağrıları artan hasta tekrar ynı hastaneye başvurdu. Akciğer ve batın filmleri çekilen hasta, herhangi bir sorunu olmadığı belirtilerek yeniden taburcu edildi. Ertesi gün, nefes almakta güçlük çekmeye başlayan ve ağrıları iyice artan hasta yeniden hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerde hastanın akciğerinde su toplandığı, mide borusunun yırtılması nedeniyle midesinde enfeksiyon oluştuğu gerekçesiyle ameliyata alındı. Ameliyattın çıktıktan 14 gün sonra yoğun bakımda hayatını kaybeden hastanın yakınları Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetti bulundu.

-BİLİRKİŞİ, DOKTORLARI SUÇLU BULDU-

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, 2547 sayılı yasa gereği, şikayet edilen doktorlar ile ilgili dosyayı Marmara Üniversitesi rektörlüğü'ne gönderdi. Üniversite rektörlüğü tarafından başlatılan soruşturma sonrasında hazırlanan soruşturma raporunda; doktorların teşhis ve tedavide özellikle ameliyat sırasında uygulanan cerrahi yöntemin tıp kurallarına uygun olduğuna, ameliyat sırasında yemek borusun delinme olasılığının her zaman mevcut olduğu, daha sonra bu durumun fark edilmemesinin beklenen bir durum olarak görülmesi gerektiği bu nedenle taksir derecesinde bir ihmalin bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma açılmaması önerildi. Soruşturma kurulu tarafından ölen hastanın dosyası bilirkişi incelemesine verildi. Bilirkişi raporunda, hastanın ameliyatı sonrasında yapılan durum teşhisinde gecikmenin olduğu, ikinci ameliyata geç kalındığı, kontroller sırasında teşhis ve tedavi açısından gerekli özenin gösterilmeyerek rahatsızlığının artmasına sebep olunduğu ve doktorlar hakkında kamu davasının açılmasını gerektirecek yeterli kanıtın dosyada yer aldığı belirtildi.

-DOKTORLAR, 6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK-

Danıştay, bilirkişi raporlarına atıfta bulunarak Marmara Üniversitesi rektörlüğü tarafından oluşturulan Yetki Kurulu'nun verdiği men-i muhakeme kararının bozulmasına, şüpheli doktorların lüzum-u muhakemelerine ve eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu'nun 85. maddesi gereğince yargılanmalarına karar verdi. Daire, hastanın ölümüne taksirle neden olduklarına karar verilen doktorlarla ilgili dosyayı Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Türk Ceza Kanunu'nun 85. maddesi şöyle:

"Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır"

Alıntıdır...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
danistaydan, danıştaydan, doktorlari, doktorları, karar, uzecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple'ı üzecek karar! Zen Apple 0 11 Aralık 2012 14:30