IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2007, 11:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TBMM Başkanı Toptan'dan 'Eve Dönüş' Değerlendirmesi




TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'Etkin Pişmanlık' Hükmünü Düzenleyen 221. Maddesinin Beklenen Sonucu Doğurmadığını, Ancak Bir Kurum Olması İtibariyle Terör Örgütü Üyesi Olup da Hiçbir Eyleme Karışmamış Olanların Eve Dönmesini Sağlama Bakımından Önemli Bir Madde Olduğunu Söyledi. Toptan, 221. Maddenin Şu An Bu İşlevini Sürdürdüğünü Kaydetti.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'etkin pişmanlık' hükmünü düzenleyen 221. maddesinin beklenen sonucu doğurmadığını, ancak bir kurum olması itibariyle terör örgütü üyesi olup da hiçbir eyleme karışmamış olanların eve dönmesini sağlama bakımından önemli bir madde olduğunu söyledi. Toptan, 221. maddenin şu an bu işlevini sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 23. Genel Kurulu'na katılmak üzere Bilkent Otel'e gelen Meclis Başkanı Toptan, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 'Eve dönüş bir kardeşlik projesidir' yönündeki sözlerini değerlendiren Toptan, adına eve dönüş, pişmanlık ve etkinlik pişmanlık denen kuruma Türkiye'nin zaman zaman başvurduğunu belirterek, "O kadar çok sıklıkta yasa çıkartmak gerekti ki 2005 Ceza Kanunu müzakereleri sırasında böyle bir kurumun

kalıcı olmasının daha doğru olacağı düşünüldü. Bildiğiniz gibi TCK'nın 221. maddesi bu amaçla kuruldu. 221. madde belki beklenen kadar sonuç doğurmadı ama bir kurum olması itibariyle terör örgütü üyesi olup da hiçbir eyleme karışmamış olanların eve dönmesini sağlama bakımından önemli bir maddedir. Bu işlevini sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Toptan, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna'nın 'Özelikle sivillere yönelik eylemleri PKK değil, Türk istihbaratçıları gerçekleştiriyor' yönündeki iddiasının hatırlatılması üzerine ise "Ben hiç kimseye cevap vermem ama şefkatiyle, sağduyusuyla, Türkiye Cumhuriyet Devleti ve onun hiçbir kurumu kendi halkına zarar verecek bir iş yapmaz" dedi. Toptan, Şemdinli davasındaki tahliye kararının sorulması üzerine ise "Karar ya. Onu tartışmaya hakkımız yok bizim" demekle yetindi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskani, başkanı, değerlendirmesi, degerlendirmesi, donus, dönüş, eve, tbmm, toptandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TBMM Başkanı Cemil Çiçek boyacı oldu Seth Haber Arşivi 0 05 Ocak 2015 17:49
TBMM Başkanı Şahin taş kırdırdı Lucifer Haber Arşivi 0 18 Mayıs 2010 19:56
TBMM Başkanı'nın koruma rezaleti Lucifer Haber Arşivi 0 22 Ocak 2010 15:35