IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 20:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akdeniz'de Titanik Faciası




4 bin 200 kişinin bulunduğu İtalyan yolcu gemisi Giglio adası açıklarında kayalara çarptı. Altında 70 metrelik delik açılan gemi battı. Panikte 3 kişi öldü, 9 Türk sağ kurtuldu, 41 kayıp var. Kaptan gemiyi erken terk ettiği gerekçesiyle tutuklandı.
İtalya'nın Giglio Adası açıklarında, içinde 9 Türk'ün de bulunduğu "Costa Concordia" isimli dev yolcu gemisi karaya oturdu. Bin mürettebatı ve 3 bin 200 yolcusu bulunan gemide 3 kişi yaşamını yitirdi, 67 kişi yaralandı. 41 kişi halen kayıp. 9 Türk ise sağ salim kurtuldu. İlk gelen haberlerde ölü sayısı 8 olarak açıklandı. Daha sonra kurtarma çalışmaları sırasındaki panik nedeniyle "kafa karışıklığı" olduğu belirtilip ölü sayısı 3'e indirildi. Bazı yolcuların panik içinde denize atlaması nedeniyle ölü sayısının artabileceği belirtildi. Ekipler, dün gün boyu neredeyse tamamen suya batan 13 güverteli, 250 metre uzunluğundaki gemiye dalarak arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Ölenleden 2 Fransız yolcu ile bir Peru'lu mürettebatın cesetleri bulundu. Ölenlerden birinin 65 yaşında erkek bir yolcu olduğu ve soğuktan yaşamını yitirdiği söylendi. Gemide 9 Türk'ün yanı sıra bin İtalyan, 500 Alman, 160 Fransız, 44 İngiliz ve diğer ülkelerden yolcular bulunuyordu. Gemide 6 yaşın altında 50'den fazla çocuk olduğu da gelen bilgiler arasında.

69 KAYIP İDDİASI

ANSA haber ajansının geçtiği bilgilere göre gemide halen 41 kişi kayıp. Yetkililer bu kişilerin kurtarıldıktan sonra sadece kayıt edilmediği görüşünde. Civitavecchia kentinden 19.00'da yola çıkan gemi, Savona kentine doğru yol alırken, Roma'nın 160 kilometre kuzeyindeki Toskana bölgesinin Grosseto yakınlarında, yerel saatle 21.45'te karaya oturdu. İlk belirlemelere göre gemi kayalara çarptı. Kaptanın da paniği engellemek için olabildiğince karaya yanaşmaya çalıştığı ifade edildi. Geminin altında 70 metrelik bir delik açıldığı da belirtildi. Bu nedenle kruvaziyer gemisi su almaya başladı ve kısa süre içinde 20 derece kadar yan yattı. Büyük bir panik yaşanırken, bazı yolcular denize atladı. Gemide kalan 4 bin 200 kişi kurtarma botları ve helikopterlerle tahliye edildi. Birçok yolcu da yaklaşık 400 metrelik mesafeyi yüzerek karaya ulaştı. Denize atlayanların büyük bir kısmına hipotermi tedavisi uygulandı. Kazanın yemek saatinde gerçekleştiğini anlatan yolcular ise büyük bir gürültü olmasına rağmen kendilerine elektrik mekanizmasında arıza olduğunun söylenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Birçok yolcu, kaptanı krizi iyi yönetememek ve mürettebatı da doğru tahliye organizasyonu yapamamakla suçladı. "Costa Concordia" gemisinde cumartesi akşamı, olası bir kaza için tahliye tatbikatının planlanması ise tam bir trajedi olarak yorumlandı. Melissa Goduti isimli bir yolcu, "Tam bir tahliye kaosu yaşandı. Kendi aramızda, 'Tatbikat yarınmış. Ya bugün başımıza bir bela gelirse' şeklinde şakalaşıyorduk ve bu gerçekleşti" diyerek trajediyi özetledi. Yolcuların ortak görüşü ise aynıydı: "Titanik faciası gibiydi." Geminin bağlı olduğu Costa Cruises şirketi "Şirketimizi altüst eden bir trajedi ile karşı karşıyayız. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadesini kullandı. Gemi; Sicilya, Sardunya ve İspanya'daki limanlara uğrayıp 7 günlük Akdeniz turu yapacak ve Marsilya'ya demir atacaktı.

KARA KUTUYA EL KONDU

Gemi kaptanı Francesco Schettno (52) gemiyi erken terk ettiği gerekçesiyle önce gözaltına alındı ardından tutuklanarak cezaevine kondu. Gemiyi erken terk etmek, ölüme sebebiyet vermek ve kazaya yol açmakla suçlanan kaptanın "Haritada kaya gözükmüyordu" dediği ileri sürüldü. Son yolcunun 02.30'da tahliye edildiği gemiyi kaptanın 23.30'da terk ettiği belirtildi. Savcılık geminin kara kutusuna el koydu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akdenizde, faciası, titanik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
100 yıl sonra Titanik'i hatırlattı PassioN Haber Arşivi 1 15 Ocak 2012 12:08
Titanik'in sırrı. Thetis Esrarengiz Olaylar 2 01 Ağustos 2011 20:48
Titanik'le ilgili şok iddia! pyracantha Haber Arşivi 0 07 Aralık 2010 21:22
Titanik Ne oLmuŞ BLaCK_and_WHiTe Komedi ve Mizah 0 08 Ocak 2008 16:14