IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2012, 22:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2011 bütçe açığı azaldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılı bütçe rakamlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Borç krizine yönelik değerlendirmede bulunan Şimşek şunları söyledi: "Euro Bölgesi borç krizinde en kötü geride kaldı diyebiliriz. Son dönemde ABD'de reel ekonomiye ilişkin rakamlar oldukça iyi. Bu da sınırlı iyimserlik getiriyor. Türkiye 2011'i yüzde 8 büyüme ile bitirecek. Türkiye'nin performansı çok güçlü. İşsizlikte yüzde 9.1'lik bir rakam bile son 10 yılın en düşük rakamlarından biri. Ekonomide bir yavaşlama sürecine giriyoruz. İnşaat sektörünün istihdam yaratma kapasitesinin bir miktar zayıflama riski söz konusu. Cari açık 2011'de ciddi şekilde arttı. Cari açık milli gelirin yüzde 10'u civarında olacak. Ekonomide iç talep daha makul düzeylere doğru geriliyor. TL'deki rekabet gücünün arttığını görüyoruz. TL'deki değer kaybının enflasyon üzerinde olumsuz etkisi oldu. Bazı vergi artışlarının da olumsuz etkisi oldu. Yılın ilk çeyreğinde bir miktar yüksek kalabilir. Yılın sonuna doğru hedeflere paralel bir enflasyon görünümü öngörüyoruz. Makroekonomik temellerimiz sağlam. Bankacılık sektörü açısından da bakınca görünüm sağlam. Biz şokları telafi edecek manevra alanına sahibiz."
BÜTÇE AÇIĞI YARI YARIYA AZALDI

2011'in tamamında Bütçe giderleri 313.3 milyar lira, bütçe gelirleri 295.8 milyar lira, vergi gelirleri 253.7 milyar lira oldu. bütçe açığı yüzde 56.5 azalarak 17.4 milyar liraya düştü. Hedef 33.5 milyar liraydı. bütçe gelirleri önceki yıla göre yüzde 16.4 arttı. Vergi gelirleri bütçe hedefinin yüzde 109 üzerinde gerçekleşti.
YAPILANDIRMANIN KATKISI 5-6 MİLYAR LİRA

Şimşek bütçe performansıyla ilgili şöyle konuştu: "Artışta büyümedeki performans, yapılandırmadan kaynaklanan etki, bakanlığın ortaya koyduğu tahsilattaki performans etkili oldu. Vergi gelirleri tahsilatında yüzde 20.5'lik artış söz konusu. Yapılandırmanın olmadığı yıllarda da alacak stoğumuzdan icra yoluyla tahsil ediyorduk. Bu tahsilatı yapılandırma gelirlerinden çıkarınca net etki 5-6 milyar lira civarında.

BÜTÇE AÇIĞI ORANI YÜZDE 1.4

Küresel krizin hemen sonrasında Bütçe açığını kapatma noktasına bile getirmiştik. Van'daki yaraların sarılması için ilave 11.1 milyar lira kaynak aktardık. Bunları dikkate alınca Bütçe açığı/GSYH oranı binde 5 olacaktı. Şimdi bu oran yüzde 1.4." Merkez Bankası'yla ilgili soruları yanıtlayan Şimşek, "Zaman zaman alınan kararların reel ekonomiye yansımaları olabiliyor. Ben mümkün olduğunca para politikasının detaylarına ilişkin yorum yapmıyorum" dedi.
3. KÖPRÜ FİNANSMANI İÇİN KONUŞMAK ERKEN

Maliye Bakanı,3. köprü finansmanını konuşmak için erken olduğunu söyledi. Şimşek, 2B'den gelecek gelirlerin büyük kısmının kentsel yapılandırmada kullanılacağnı kaydetti. Maliye Bakanı Şimşek, Avrupa'daki not indirimlerinin kredi derecelendirme kuruluşlarının yine geç davrandığını gösterdiğini belirtti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2011, açığı, azaldı, bütçe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'de bütçe açığı rekora koşuyor Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 17:58