IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2012, 14:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kemal Burkay: İran'dan Suriye'ye 2000 PKK'lı geçti




TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na bağlı Terör Alt Komisyonu Kürt siyasetçi Kemal Burkay'ı dinledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Terör Alt Komisyonu, Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay'ı dinledi. PKK'yı "devlet projesi" olarak nitelendiren Burkay, ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.
Yaklaşık 1 ay önce Radikal yazarı Avni Özgürel de bu iddianın bir benzerini katıldığı Habertürk canlı yayınında dile getirmişti. Özgürel, Suriye'de muhaliflere yönelik yapılan operasyonlara destek için 100 PKK militanının Kandil'den Suriye'ye geçiş yaptığını iddia etmişti.
2000 PKK'LI SURİYE'YE GEÇTİ

Vatan'dan Kıvanç El'in haberine göre; TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör Alt Komisyonu'nda konuşan Burkay, "2000 PKK'lı Suriye'ye geçti. Esad yönetimi ile ilişkiler kuruldu. Esad yönetimi eski PKK kozunu oynamak istiyor" dedi. PKK'yı da devleti de eleştiren Burkay, komisyona şunları anlattı:

SOL ŞİDDETİN NEDENİ

1960'lı yıllarda TİP'te siyasete başladım. O dönemde legal bile olsa sol partide çalışmak kolay değildi. Saldırılara uğruyor, engelleniyorduk. Bu özellikle gençler arasında tepkilere yol açıyordu. 1960 sonlarına doğru solun bir kesiminin silahlı eylemlere yönelmesi, solun legal alanda özgürce çalışamaması yüzündendir. Sol legalde serbestçe örgütlense şiddete yönelmezdi. Aynı şeyi Kürt hareketi için de söyleyebiliriz.
ERGENEKON KONTRGERİLLA

Kontrgerillanın yaptıklarını bilmezsek, yaptığımız iş eksik kalır. Soğuk savaş döneminden sonra Avrupa'da kurulan benzer örgütler tasfiye edildi. En zor tasfiye İtalya'da gerçekleşti. NATO'da tasfiye edilirken, Türkiye'de üzerine gidilmedi. 'Ergenekon' denilen örgüt, isim değiştirmiş olan kontrgerilladır.
ÖCALAN CANAVAR DEĞİL

Öcalan'ı canavar olarak görmüyorum. Bize karşı yaptıklarına rağmen o da bir insan. Kürt hareketi kendi içinde demokratik ve renkli olmalı. Özal döneminde şans arttı. Özal'ın ölümü de şüphelidir.
OTONOMİ OLSUN

Demokratik cumhuriyet dediler. Kim istemiyor ki bunu, Demirel de istiyor. Baktılar ki Kürtler'den tepki var o zaman 'Demokratik Özerklik' diye bir şey çıktı. Bu içi boş bir şey bence. 20 milyon Kürt var. KKTC'de barışçı yoldan çözülmedi mi? 200 bin Türk ne istiyordu? Sadece anadilde eğitim, ayrılma hakkı da olan çözüm isteniyor KKTC'de. Otonomi olsun. 20 milyon için otonomi olmalı. Eşitlikten yana bir federasyon olmalı. Kanada Quebec bölgesi de otonomdur. Anket yapıldı ayrılmak istemediler.
ŞİDDET NASIL BİTER?

Silahlar susmalı. Devlete 'operasyonları durdur' demek yetmez. PKK'nın silahları susturması lazım. Oslo'da, İmralı'da, Kandil'-de diyalog varken PKK silahlı eylem başlattı, süreci sabote etti. Kürtlere de çağrı yapılmalı. 'Operasyonları durdurun' demek yetmez. PKK de zorlanmalı, yanlışları söylenmeli. Demokrasi güçlerini zorlamalıyız. Siyasetin önü açılmalı. Meclis Kürt sorununun çözümü için adım atarsa daha kolay olur. PKK'nın silah bırakması için af gerekiyorsa af ve anadilde eğitim ortamı yumuşatır.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2000, burkay, gecti, irandan, kemal, suriyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54
İsrail İran ve Suriye'nin de vurulmasını istiyor Feronia Haber Arşivi 0 25 Mart 2011 14:11