IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2012, 17:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP'li 8 Vekil İstifa Etti




MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı'na bir yazı gönderdi.

Yazıda, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu üyesi MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalattin Yılmaz, Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören düzenleme Fransa Meclisi'nde onaylandıktan sonra üyeliklerini bu düzenleme Senota'da reddedilinceye kadar askıya alınmasını talep ettiği hatırlatıldı. Yazıda ayrıca, "Fransa Senatosunun sözde soykırım iddialarını reddetmeyi suç sayan kanunu kabul etmiş olması nedeniyle Fransa Dostluk Grubuna üye milletvekillerimiz dostluk grubundan istifa etmişlerdir" denildi.

"BU GİRİŞİM TARİH VE MİLLET NEZDİNDE YOK HÜKMÜNDEDİR"
TBMM Başkanlığına verilen Doğru, Dedeoğlu, Yılmaz, Halaman, Yılmaz, Oral ve Belen'in istifa dilekçelerinde, "Ülkemizde ve milletimize yönelik tek yanlı, haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldırmayı amaçlayan Fransa Ulusal Meclisi'nin gündemine alınan hasmane kanun çalışmasının kabul edilmesi mümkün değildir. Böyle bir girişim tarihimiz ve milletimiz nezdinde yok hükmündedir. Fransa Ulusal Meclisinin söz konusu karar tasarısını gündeme alarak kabul etmesi dostluk ilişkisinin ötesinde hasmane bir tutum olduğu açıktır. Bu düşüncelerle üyesi bulunduğum Türkiye-Fransa Parlamento Dostluk Grubunun anlamı kalmadığından üyelikten istifa ediyorum" denildi.

Kalacı'nın verdiği istifa dilekçesinde ise tasarının evrensel hukuk ve demokratik değerlerle bağdaşmadığı belirtilerek şöyle denildi:

"Fransa katliam ve soykırım uygulamaları arıyorsa kendi kirli ve kanlı tarihine baksın. Türk milleti, dün Anadolu topraklarını işgal eden Fransızların Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da yaptığı zulmü ve katliamları hiç unutmamıştır. Nasıl ki Türk milleti Kurtuluş Savaşı'nda Fransa'ya gerekli dersi vermiş ve geldiği gibi geri göndermişse, bugün kabul ettikleri kararın bedelini de Fransa'ya en ağır şekilde ödettireceğinden kuşkuları olmasın."


internet haber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8, etti, istifa, mhpli, vekil, İstifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık