IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PassioN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2012, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhuriyet gazetesinin Mumcu manşeti




Ergenekon'un bomba attığı gazetenin manşeti: Dink'i çözen Mumcu'yu da çözer


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.








Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ankara'da 19 yıl önce, evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucunda yaşamını yitiren Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene, eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu ve sevenleri katıldı. Törene katılanlar, Mumcu'nun kabrine kırmızı karanfiller bırakarak mum yaktı.
DİNK'İ ÇÖZEN MUMCU'YU DA ÇÖZER

Ergenekon'a inanmayan Cumhuriyet gazetesi Uğur Mumcu'nun anıldığı bugün DİNK'İ ÇÖZEN MUMCU'YU DA ÇÖZER manşetiyle çıktı. Gazete “Bu davada her şey aydınlatılabilirse uğur mumcu ve üstü örtülen cinayetler de aydınlığa kavuşur” diyen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in açıklamalarını verdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MADEM ERGENEKON VAR..


Mumcu suikastindeki Ergenekon izi hala tartışılırken, Cumhuriyet gazetesine atılan bombalar ile Danıştay davası birleşmişken hala Ergenekon'a inanmayan Cumhuriyet gazetesi, “Devletin birçok istihbarat örgütü var. Örneğin şimdi içinde işadamı, askeri, gazetecisi, bilim adamı çok geniş kitleyi kapsayan bir yapılamadan, sözde illegal bir durumdan Ergenekon’dan bahsediyorlar. Madem bu kadar büyük ve geniş kapsamlı bir oluşum var, o zaman devletin istihbarat birimleri nerededir? Görevi nedir, diye sormak lazım...” dedi.

MUMCU'YU ERGENEKON MU ÖLDÜRDÜ ŞOK RAPOR

13. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen Ergenekon İddianamesi’nde, Veli Küçük’ün evinde yapılan aramada” elde edilen dokümanlar detaylı bir şekilde yer almıştı. Bazı bakan ve bürokratlar ile bazı iş adamlarına ilişkin detaylı raporların da yer aldığı dokümanlar arasında en ilgi çeken ise MİT tarafından yazılan ve dönemin Başbakanı’na gönderilen 2 Şubat 1993 tarihli rapor.
İŞTE O BİLGİLER

“Haki renkli ‘2005’ ibaresi bulunan ajanda”da yer aldığı belirtilen rapora ilişkin bilgi aynen şöyle: “Bu ajanda içerisinde bulunan doküman 02 Şubat 1993 tarihli ve 01.789.0879/435 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatından, Sönmez KÖKSAL müsteşar imzası ile ‘ÇOK GİZLİ’ ibaresi ile Başbakanlık Makamına hitaben yazılmış, imzalı, uğur mumcu konulu resmi belgede ABD’nin Ortadoğu’yu kontrol altına alıp Türkiye’nin dine dayalı bir yönetim altına girmesini önlemek amacıyla, ABD Haberalma Servisi CIA denetiminde, İsrail Kabine görevlisi HAİM BAR-LEV kontrolünde, İsrail ‘OADNA’ birliklerinde eğitim gören altı kişilik özel tim ‘Hayre’ deniz üssünden botla Türkiye’ye giriş yaptıkları, bahse konu timin hedefinin Gazetesi Uğur mumcu ve Mehmet Ali Birand’ı öldürtmek olduğu, Gazeteci Uğur Mumcu’yu öldüren tim elemanları ikinci görevleri Mehmet Ali Birand’ı öldürmek için ülkemizden çıkış yapmadıkları, Tim elemanlarının İsrail Hükümetinin Ankara temsilciliğinde kaldıklarının tespit edildiğine dair istihbarat raporu olduğu..”
MUMCU’NUN ÖLÜMÜNDEN 10 GÜN SONRA YAZILMIŞ

İddianamede yeralan MİT ile ilgili bu belgenin yazıldığı raporun, Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden 10 gün sonra yazıldığı anlaşılıyor. Turgut Özal’ın MİT Müsteşarlığı’na getirdiği ilk diplomat kökenli Müsteşar olan Sönmez Köksal, o dönem iş başında bulunan DYP-SHP hükümeti sırasında da görev yaptı. Bağdat Büyükelçiliği’nden sonra 1992’de bu göreve getirilen Köksal’ın, raporu dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’e verdiği anlaşılıyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhuriyet, gazetesinin, manşeti, mumcu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK yanlısı gazeteden vicdansızlar manşeti Ashriel Haber Arşivi 1 27 Ekim 2011 18:15
Bugünkü Hürriyet Gazetesinin Birinci Sayfası Sevda Haber Arşivi 0 14 Haziran 2011 11:12
Sözcü gazetesinin 10 Kasım manşeti Tisha Serbest Kürsü 0 10 Kasım 2009 22:02