IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2012, 21:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van'a kardeşlik köprüsü örüldü




Van depremini unutmayın. Örgüler için bir ilmeği Vanlı çocuklar için atın...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Van ve Erciş'i vuran 7,2'lik depremin üzerinden 3 ay geçti. Depremzedelerin yaralarını hayırseverlerin binlerce kilometre uzaktan ulaşan yardımları sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Moral FM ve Güngören Belediyesi Van'a Kardeşlik Köprüsü' kampanyası başlattı.
KARDEŞLİK ÖRNEĞİ

Kampanyaya katılan ev kadınları, örgüler için bir ilmeği kendi çocukları bir ilmeği de Van'da üşüyen çocuklar için attı. İki ay sonra 2 binin üzerinde ürün ortaya çıktı. Sevgiyle örülen kazak, eldiven ve atkıların üzerlerine notlar konuldu. Bunlardan görenleri en çok duygulandıran, 3 aylık Hatice bebek adına annesi tarafından hazırlanan süvetere iliştirilen, Vanlı kardeşlerim üşümesin diye ben de bir şeyler gönderdim. Onlar orada üşürse ben de burada üşürüm." yazısı oldu.
KAMPANYAYA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Moral FM ve Güngören Belediyesi nin ortaklaşa organize ettiği Van'a kardeşlik köprüsü örüyoruz" kampanyası uğurlama töreni ve ürün sergisi Köyiçi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Vanlı çocuklar için örgü ören kadınların da yoğun ilgi gösterdiği uğurlama töreninde ürünler sergiye açıldı. Ressam Abdurrahman Gürcüoğlu yaptığı bir tabloyu, tarihçi Yavuz Bahadıroğlu ise eşinin kendisine ördüğü atkıyı Van'a gönderdi.


NOTLAR DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Van'da gönderilen atkı, kazak ve berelerden çok üzerlerine yazılan notlar duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. van Alaköy'de depremi yaşayan Nurhan Kalkan'ın yazdığı not ise salondakilerin kalbine dokundu. 3 aylık Hatice bebek adına annesi tarafından hazırlanan süveterin üzerindeki notta, "Ben Hatice Mina Babayiğit. Henüz 3 aylık bebeğim. Vanlı kardeşlerim üşümesin diye ben de bir şeyler gönderdim. Onlar orada üşürse ben de burada üşürüm." yazılmıştı.
Diğer kıyafetlerin üzerinde de şu ifadelere yer verilmişti:
Arife Dal: "Bir çocuğun yüzündeki gülümseme, dünyanın bütün servetine değer. Allah bunları giyen çocuğumuza hayırlı, uzun bir ömür nasip etsin. Yüzündeki gülümseme hayat boyunca eksik olmasın.",
Safiye Kemiksiz: "Bir tebessümün cihana değer, bu küçük hediyenin tatlı yüzünde hoş bir gülümsemeye vesile olması dileğimle...",
Nurcan Bektaş: "İyi günlerde kullan manevi oğlum.",
Elif Topçu: "Güzel çocuğum, bu hırkayı inşallah gelecek güzel günlerde giymen ve bir daha bu acıları yaşamaman duasıyla.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kardeşlik, köprüsü, vana, örüldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kardeşlik Çağrısı Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 15:25