IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2012, 10:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da 2. Kar Alarmı




İstanbul'da kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye bu sabaha karşı Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girdi. Kar yağışı aralıklarla Perşembe gününe kadar sürecek. Sıcaklıklar sıfırın altına düştü. İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle AKOM, sarı alarmdan kırmızı alarma geçti. Bu arada şehir hatları vapurları yoğun tipi nedeniyle seferlerini yapamıyor.

Türkiye genelinde görülecek yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne, Çanakkale, İzmir ve Manisa dışında Türkiye genelinde görülecek yağışların; öğleden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin, Siirt ile Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların öğleden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin, Siirt ile Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara'da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İSTANBUL'DA ARAÇLAR BUZLANAN YOLDA KALDI

İstanbul'da sabaha karşı yoğunluğunu artıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ana yollar belediyenin tuzlama çalışmaları sonucunda trafiğe kapanmazken, yan yollarda ise buzlanma ve kar trafiği olumsuz etkiledi. Erken saatlerde trafiğe çıkan sürücüler yollarda kaldı.

AKOM 'KIRMIZI' ALARMA GEÇTİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) sarı alarmdan kırmızı alarma geçtiği belirtildi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı. İstanbul'da sabah trafiğinde kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşanırken, kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı" denildi.

ŞEHİR HATLARI VAPURLARI SEFERLERİNİ YAPAMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun tipi nedeniyle şehir hatları vapurlarının seferlerini yapamadığını açıkladı. İDO'nun seferlerinde de aksamalar meydana geldiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki aksamalar nedeniyle İETT'nin 350 ek sefer koyduğunu, metro seferlerinin de sıklaştırıldığını açıkladı

İstanbul'un bazı yerlerinde ölçülen kar kalındığı ise şu şekilde belirtildi:
Çatalca : 5 cm
Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy, Çamlıca : 10 cm
Beylikdüzü, Avcılar, İkitelli : 6 cm
Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye : 5 cm
Riva, Beykoz'un Köyleri , Zekeriyaköy : 20 cm
Kağıthane, Maslak : 8 cm

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (2)
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra hafif kar yağışlı (-2)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (7)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (12)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (13)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (3)
ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-7)
VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kar yağışlı (2)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı (4)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale dışında bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı görülecek.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Manisa dışında bölge genelinin yağışlı geçecek. Yağışların Aydın ve Muğla çevrelerinde yağmur ve sağanak, Denizli, Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyıları ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Kaynak : Ensonhaber


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 01:04 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, alarmı, istanbulda, kar, İstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da sapık alarmı! Angel Haber Arşivi 0 27 Kasım 2008 04:34