IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2012, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'den BAE'ye 15 yıl sonra ilk resmi ziyaret




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resmi temaslarda bulunmak için BAE'ye gitti. Son resmi ziyareti Demirel 1997 yılında yapmıştı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Birleşik Arap Emirlikleri, bugünle değil gelecekle uğraşıyor. Zaten en büyük farklılıkları da bu'' dedi.
Gül, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) temasları kapsamında Zayed Üniversitesi ve dünyanın ilk ekolojik kenti olarak inşa edilen Masdar Şehri'ni (Masdar City) gezdi.


ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE SOHBET ETTİ

Gül'ü üniversiteye girişinde Birleşik Arap Emirlikleri Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Şeyh Nahyan Bin Mübarek El Nahyan karşıladı. Üniversitenin rektörü, fakülte dekanları ve bir grup öğrenci ile sohbet eden Gül, üniversitede incelemelerde bulundu.
Bilkent Üniversitesi'nden öğrencilerle telekonferans yöntemiyle kısa bir görüşme gerçekleştiren Gül, Zayed Üniversitesi'ndeki eğitim çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Gül, daha sonra üniversitenin bahçesinde akademisyenler ve öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi.
ÜNİVERSİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ YAZISI HEDİYE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Gül'e üniversiteden ayrılırken, bir öğrenci tarafından üzerinde Arapça ''üniversitemize hoş geldiniz'' yazılı resim hediye edildi.
Gül, üniversitenin ardından dünyanın ilk ekolojik kenti olarak inşaatı süren Masdar Şehri'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Elektrik akımıyla hareket eden ve belirli bir hat üzerinde sürücüsüz ilerleyen otomobille kısa bir gezinti yapan Gül, yetkililerden kentle ilgili bilgi aldı.
UZUN ZAMAN SONRA İLK ZİYARET

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Uzun zaman aradan sonra ilk kez bir Türk cumhurbaşkanının, Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret ettiğini hatırlatan Gül, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü bir şekilde ilerlediğini kaydeden Gül, ekonomik alandaki işbirliğine de dikkati çekti. Verimli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Gül, Zayed üniversitesinde öğrencilerle yaptığı toplantının da güzel geçtiğini ifade etti. Gül, ''Gördüm ki öğrencilerin yarısından fazlası kız öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrenciler de daha sonra gayet aktif bir şekilde çalışma hayatında görev alıyorlar, çalışmasını sürdürüyorlar'' dedi.
30-40 yıl sonrasının şehrini kuruyorlar

Masdar Şehri ile ilgili daha önceden de bilgi sahibi olduğunu ifade eden Gül, ''Şimdi gördüklerimiz gerçekten hepimizi çok etkiledi, burada geleceğin şehrini yapıyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri, bugünle değil, gelecekle uğraşıyor. Zaten en büyük farklılıkları da bu, vizyon sahibi. Abu Dabi, Dubai, bütün bu şehirler bu bölgeye, sadece bu bölgeye değil, bütün dünyaya büyük bir vizyon getiriyor. Burada görüyorum ki 30-40 yıl sonrasının şehrini kuruyorlar'' diye konuştu.
Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye ile işbirliğinin gündeme gelip gelmediğini sorulması üzerine de Gül, ''petrol ve doğal gaz sahibi olmayan Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye daha çok önem verdiğini'' ifade etti. Bu alandaki ilişkilerin daha da geliştirilebileceğine işaret eden Gül, gerek araştırma, gerekse eğitim alanında var olan işbirliğinin daha ileriye taşınabileceğini vurguladı.
Gül, Masdar Şehri'nin elektronik ekran şeklindeki şeref defterine de dokunmatik imza attı.
TÜRK ÖĞRENCİDEN BİLGİ ALDI

Gül'e, ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan ve Abu Dabi'de yüksek lisans yapan Abdullah Kaya adlı Türk öğrenci elektronik ekran hakkında bilgi verdi.
Abu Dabi kent merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan ''Masdar Şehri''nin inşaatı 2015 yılında tamamlanacak, 22 milyar dolara mal olması öngörülen yerleşim alanında 50 bin kişi yaşayacak.
Dünyanın sadece yenilenebilir enerji kullanan ilk ekolojik şehri olarak tanıtılan bölgede, atmosfere karbon gaz salınımı olmayacak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15, baeye, ilk, resmi, sonra, türkiyeden, yıl, ziyaret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karındeşen Jack''in Robot Resmi, 120 Yıl Sonra Çizildi.. Frozen Esrarengiz Olaylar 0 22 Mart 2011 20:23