IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2012, 16:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın Parti Grubu Konuşması




Başbakan Erdoğan bugünkü grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çattı..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP'nin tüzük kurultayını hatırlatarak Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,'Kusura bakmayın biz söyleyeceğimizi söyledik. Manşetle gelen manşetle gider. Ayak oyunlarıyla gelen ayak oyunlarıyla gider. Bir CD olayı! Ben aday değilim diye genel başkanını ziyaret et ertesi gün de hemen aday ol. Çok dürüst bir iş. Biz AK Parti olarak sayın Kılıçdaroğlu'ndan son derece memnunuz.' dedi.

BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın Uludere ile ilgili iddialarına da çok sert tepki gösteren Erdoğan, 'Güya Uludere'de operasyonu bana sorulmuş. Ben de BDP Genel Başkanı'nın o çirkin iddiasıyla söylüyorum; 'Vurun' demişim. İşte bu ahlaksız siyasettir. 5 tane koyunu bunların ellerine ver güdemezler, kaybedip geri gelirler ya da kuytu bir yerde kesip kebap yapar yerler. Bu ifadelerde şark kurnazlığı var. Bu ifadenin içinde siyasi ahlaksızlık var. Siyaset üretemeyenler işte böyle acziyet üretir. Başbakan'a yönelik bu tarz cahilce ifadeler, Uludere için düzenlenen toplantıda kahkaha atma edepsizliğini örtmez.' şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar..

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler karşısında biz sadece halkların çıkarlarından yanayız. Sunni, Alevi, Nusayri, Katolik, Ortadoks ayrımı yapmıyor politikalarımızı bu zahiri unsurlara göre şekillendirmiyoruz.
FİLİSTİN MESELESİ ÇÖZÜLMEDEN..

Filistin sorunu çözülmeden bu bölgedeki hiçbir sorun çözülemez.

Irak'ın kuzeyindeki idari boşluk nedeniyle 30 yıl boyunca bir terör belasıyla uğraştık. Bu durum sadece Irak'ın iç meselesi olarak görülebilir mi?

Filistin-İsrail meselesinde Türkiye olarak ödediğimiz bedelleri bölgede sadece biz ödemiyoruz; diğer bölge ülkeleri de bu bedeli ödüyor. Bölge ülkelerdeki siyasi çekişmelerin elbette tarafı değiliz, ama bölgesel istikrarın tarafıyız. İnsaniyet namına da üzerimizdeki sorumlulukları görmezden gelemeyiz. Türkiye hiçbir mezhebin yanında değildir karşısında da değildir.

Biz hiç kimsenin iç işlerine karışmayız bizim işimiz bize yetiyor.

KALEMİN KILICI KESTİĞİ BİR ANLAYIŞTAYIZ

Bazı meselelerin de iç mesele olarak kalmadığı bazı liderler tarafında görülmüyor. Ortadoğu'nun tarihi birilerinin iddia ettiği gibi kanla değil mürekkeple yazılmıştır. Bilimle sanatla yazılmıştır. Bölge siyasi çekişmelerle değil, ortaya koyduğu muhteşem eserlerle anılmalıdır. Biz kalemin kılıcı kestiği bir anlayıştan beslendik. Türkiye'yi batı için değerli yapan da bu samimiyetidir.

Türkiye yüzü Avrupa'ya bakan ama sırtını Doğu'ya dönmemiş bir fırsattır. Türkiye'nin Avrupa'ya yük olmaya değil, Avrupa'dan yük almaya aday olduğunu her fırsatta söylüyoruz.

FRANSA'YA BUGÜN BİR ŞEY DEMEYECEĞİM

Ben bugün Fransa'ya bir şey demeyeceğim. Fransa yönetimine Türkiye ile kavga ediyor payesini de vermeyeceğiz. Bu meseleyi bütün boyutlarıyla daha sonra sizlerle paylaşacağız.

Muhalefet partileri, STK'lar ve medyamıza gösterdikleri dayanışma duygusundan ötürü milletimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. 74 milyon 724 bin nüfusumuza vakur duruşumuzdan ötürü ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. Nüfusumuz her yıl artmış ve yaklaşık her yıl 1 milyon nüfusumuz artıyor. Nüfusumuzun yüzde 50'si 30 yaşın altında bunu arttırarak devam ettireceğiz. AK Parti neslinde nitelikli insanlar yetişecek merak edilmesin.

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şu günlerde Davos'ta Avrupa'nın krizi ele alınırken Türkiye'nin farklı konumu en yetkili isimler tarafından ifade ediliyor. Avrupa ekonomisinin iyiye mi yoksa daha da kötüye mi gideceği konuşuluyor. Avro bölgesindeki bu olumsuz sürecin Türkiye üzerinde sınırlı bir etkisi olacaktır ama biz inşallah büyümeye devam edeceğiz. İhtiyatı da elden bırakmayacağız.

Ne diyordu faiz lobisi; acele edin stand-by yapalım. Avrupa ülkeleri şimdi IMF'nin kapısında bekliyor. 23 milyar dolar IMF borcumuz vardı biz ödedik ödedik geriye 2.9 milyar dolar borcumuz kaldı.

OTOMOBİL SATIŞLARINDA TÜM ZAMANLARIN REKORU

Otomobil satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı. 2002 yılında 91 bin adet binek otomobil satılıyordu. 2010 yılında bu sayı 510 bin rakamına ulaştı. 91 bin nere, 510 bin nere? 2011 yılında ise bu defa 594 bin otomobil satışı elde edildi. İleri mi gidiyoruz geri mi gidiyoruz. Yıllık buzdolabı satışında tüm zamanların rekoru var. Çamaşır makinesi satış adedinde de aynı şekilde bir rekor var.

Bir başka rekoru turizmde gördük; 2011 yılında Türkiye'mizi ziyaret edenlerin sayısı 31 milyonu aştı. Biz göreve geldiğimizde 13 milyondu. 8.5 milyar dolar geliri varken bugün 23 milyar dolar gelir elde etti.

TÜİK ihracat rakamlarını açıkladı; bugün resmi rakamlara göre 134.9 milyar dolarlık ihracata ulaştık o da rekor. 2008 yılında küresel krizin tahrip ettiği veriler şimdi normale dönmüş durumda. Tedbiri elden bırakmayacağız, yere sağlam basacağız. Küresel gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Siyasetin tek limanı ahlaktır. Bu sözü kalbimizden söyledik.

SİYASET ÇÜRÜME İÇERİSİNDEYDİ

AK Parti'yi kurduğumuzda maalesef siyaset arenası büyük bir çürümenin içindeydi. Siyasetçiye güven adeta yerlerde sürünüyordu. Sadece milletimize hizmet etmekle kalmadık, siyasetteki düzeyi yükselttik.

Elinde belgesi delili olmayanlar, kritik meselelerde iftira atarak zihin bulandıranlar aldanırlar. İftira atarak yalan söyleyerek karşısındakini küçük düşürmeye çalışanlar kendilerini küçültürler.

DEMİRTAŞ'A SERT ULUDERE TEPKİSİ

Güya Uludere'de operasyonu bana sorulmuş. Ben de BDP Genel Başkanı'nın o çirkin iddiasıyla söylüyorum; 'Vurun' demişim. İşte bu ahlaksız siyasettir. 5 tane koyunu bunların ellerine ver güdemezler, kaybedip geri gelirler ya da kuytu bir yerde kesip kebap yapar yerler. Bu ifadelerde şark kurnazlığı var. Bu ifadenin içinde siyasi ahlaksızlık var. Siyaset üretemeyenler işte böyle acziyet üretir. Başbakan'a yönelik bu tarz cahilce ifadeler, Uludere için düzenlenen toplantıda kahkaha atma edepsizliğini örtmez.'

ARTIK CHP VAGON BDP LOKOMOTİF

Biz sizi siyasette muhatap aldık; ben de yardımcılarım da görüştük. Ama siz dağdan talimat gelmeden adım atamadınız. Ama biz sadece halkımıza sorarız ve halkımızdan aldığımız yetkiyi kullanırız. BDP'yi kriminalize ediyormuşuz. Kim illegaliteye takılırsa yargıda gider gerekeni yapar. Bir hususu vurgulamak zorundayım; Uludere istismarı üzerinden terörle mücadeleyi akamete uğratacağını zannedenler büyük yanılgı içerisindedir. Terörle mücadele kesintisiz sürecektir. Terör oldukça mücadele de olacaktır. Terörle etkin mücadeleyi sürdüreceğiz. CHP Genel Başkanı da BDP Genel Başkanı'nın bu iddiasını tekrar etmiştir. CHP o kadar acziyet içerisinde ki BDP'nin peşine takılıp gittiğini gördük. Ben CHP'nin lokomotif BDP'nin de vagon olduğunu söylemiştim. Sözümü geri aldım; şimdi CHP vagon BDP lokomotif oldu.

MANŞETLE GELEN MANŞETLE GİDER

Kusura bakmayın biz söyleyeceğimizi söyledik: Manşetle gelen manşetle gider. Ayak oyunlarıyla gelen ayak oyunlarıyla gider. Bir CD olayı! Ben aday değilim diye genel başkanını ziyaret et, ertesi gün de hemen aday ol. Çok dürüst bir iş. Biz AK Parti olarak sayın Kılıçdaroğlu'ndan son derece memnunuz.

Eğer siz insanları vergisini ödemiyor diye katlediyorsanız bu insanların hesabını veremezsiniz. Bu savunulacak bir şey değildir. Şu anda TSK ve Genelkurmay kendi arşivlerinde de çalışmalar yapıyor. Biz esasa ilişkin bazı önemli noktaların es geçildiğini gördük. Biz bir zihniyete, başka bir çok faciaya neden olmuş bir anlayışa işaret ediyoruz. CHP Genel Başkanı bir Dersimli olarak Silivri'deki hakim ve savcılara çok ağır hakaretlerde bulundu. Sonrasında da devam etti. CHP son derece sorumsuzca çıkışlar yaptı yapıyor. AK Parti bir farkın partisidir. Bugüne kadar kışlalarda kazılar yapılabiliyor muydu? Yapılamıyordu. Biz yapıyoruz.

YENİ DÜZENLEMELER..

CHP'nin bu ülkeye yaşattığı hukuk facialarını hatırlatacak, 12 Eylül halk oylamasıyla bu kırılmanın nasıl yaşandığını ortaya koyacağız.

Biz bir kanun değişikliği yaparak yoklamayı kaldırıyoruz. Ayrıca işlem hacmi düşük 181 ilçede askerlik şubelerini kaldırıyoruz. Bu ilçeler 1 saatlik mesafedeki merkeze dahil olacaktır. Yıllık 40 milyonluk bir tasarruf sağlayacağız. Bu askerlik şubesi binalarını Milli Eğitim Bakanlığı'mıza devretmeyi planlıyoruz.

Kadınların şiddetten korunması için bir düzenleme gerçekleştirdik. İllerde Vali ilçelerde Kaymakamlar tarafından koruma altına alınacak gerekirse kendilerine koruma verilecek. Hatta kolluk kuvvetleri de gerekirse kendilerine koruma verilecek.

Tasarı TBMM'de kabul edildiğinde Türkiye'de yeni bir sürecin başlamasını temenni ediyorum.

Kaynak : Ensonhaber


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 01:17 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğanın, grubu, konuşması, parti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan sonra Ak Parti'nin başına kim geçsin PassioN Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 20:43
Erdoğan'ın 2012'deki ilk grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 03 Ocak 2012 13:10
AK Parti'de Erdoğan'ı yakan isimler! Hayal Haber Arşivi 4 04 Mayıs 2010 16:21
Bir Telefon Konuşması Kan Komedi ve Mizah 0 13 Eylül 2007 23:59