IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2012, 19:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haydarpaşa'da son sefer bugün




Tarihi Haydarpaşa Garı'nda hızlı tren çalışmaları ve Marmaray Projesi nedeniyle seferler yarından itibaren durduruluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara'dan İstanbul yönüne seferler dün son bulurken, İstanbul'dan son tren bugün kalkıyor. Fatih Ekspresi, Haydarpaşa'dan saat 23.30'da hareket edecek. Gar, 30 ay boyunca seferlere kapalı kalacak.
2013 YILINDA TAMAMLANACAK

Ankara-İstanbul arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışmalarında son aşamaya gelindi. Marmaray ile entegre yürütülecek çalışmalar, 2013 yılında tamamlanacak. Çift yönlü hat elektrikli, sinyalli, en son teknolojiye göre yapılıyor. Mevcut demiryolu hattının hızlı tren için kullanılacak olması sebebiyle seferlere ara veriliyor.
BİR AN ÖNCE AÇILSIN

1908 yılında Sultan II. Abdülhamid'in talimatıyla İstanbul-Bağdat demiryolunun başlangıç noktası olarak inşa edilen garda, bugün son sefer yapılacak. Haydarpaşa'nın kapatılacağı bilgisi üzerine gara Antalya'dan geldiğini söyleyen turizmci Nevzat Şahin, garın İstanbul açısından simgesel öneme sahip olduğunu söyledi.
40 yıldır İstanbul'da yaşadığını belirten Ali Çorapçı ise garın tarihî dokusuna dikkat çekerek, "Haydarpaşa, İstanbul'un tarihî dokularından biridir. Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir noktadadır." diye konuştu.
Yolcular arasında bulunan eğitimci Ayşen Yılmaz da bu hattan birçok öğrenci ve vatandaşın ucuz fiyata Anadolu'nun birçok köşesine gittiğini şu sözlerle anlattı: "Bu bina ve bunun gibi birçok tarihi binanın kapatılması, alışveriş merkezi haline getirilmesi çok yanlış. Buranın gelir uğruna kapatılmasına karşıyım. Tarihimize, özümüze sahip çıkmalıyız. İçimiz acıyor, çok üzülüyoruz. Bir an önce açılsın.
Garın geçici olsa da kapatılmasına bir tepki de Konya'ya gitmekte olan Ramazan Mutlu'dan geldi. Yolculuk masrafının arttığını ifade eden Mutlu, "Amaç otobüs şirketlerine para kazandırmak. Benim Konya'ya gidiş-geliş masrafım trenle 50 lira. Gelecek ay tekrar İstanbul'a geleceğim. Fakat bu kez otobüsle gelmek zorunda kalacağım. Bunun da maliyeti yaklaşık 150 lira. Vatandaş mağdur edilmemeli." diye konuştu. Haydarpaşa Garı'ndan banliyö seferleri ise haziran ayına kadar yapılacak. Yolcuların mağdur olmaması için Kocaeli-İstanbul arasında otobüs seferleri düzenlenecek.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bugün, haydarpaşada, sefer, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haydarpaşa yanıyor! Ruj Haber Arşivi 5 29 Kasım 2010 06:46
Haydarpaşa garı yandı Nur Haber Arşivi 1 28 Kasım 2010 22:41
Haydarpaşa Gar'ı :) eXLove Komedi ve Mizah 0 07 Ağustos 2009 11:53