IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 02:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvenç Dağüstün'den İlk Klib





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Evde Yoklar" adlı ilk -----ü 9 Ocak'ta piyasaya çıkan, müzik severler ve eleştirmenler tarafından övgü dolu eleştiriler alan başarılı sanatçı Güvenç Dağüstün, ilk klibini "Ellerin" adlı şarkısına kendisi cep telefonuyla çekti. Dağüstün, montajı, efektleri ve yazıları da kendisine ait klibinin çekimini, bir gece Asmalımescit'ten Taksim Meydanı'na doğru yürürken İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirdi. Yapımı yaklaşık 40 saatte tamamlanan klip, ilk olarak internet üzerinden paylaşıldı.

Kontrtenordan baritona uzanan ses aralığıyla operadan caza, birçok eseri seslendiren yetenekli sanatçı Güvenç Dağüstün, 9 Ocak'ta, "Evde Yoklar" adlı ilk solo -----ünü piyasaya çıkardı. Kısa sürede hızla tüketilen -----ün ilk klibi ise "Ellerin" adlı şarkıya çekildi. Dağüstün'ün, Asmalımescit'ten Taksim Meydanı'na giderken kendi telefonuyla çektiği klibinin montajı efektleri ve yazıları da dahil tüm detaylı çalışmaları kendisine ait. Dağüstün; 20 dakikalık tek plan olarak gerçekleştirdiği çekimlerin ardından, 40 saatlik bir çalışmayla tamamladığı klibini ilk olarak kendi web sitesinde paylaştı.

Fazıl Say'ın bestelediği "Nazım Oratoryosu"nda solist olarak görev aldığında müzik severlere kendisinden bahsettiren Güvenç Dağüstün; ilk solo -----ünün prodüktörlüğünü Cihan Sezer ile birlikte kendisi üstleniyor. İsmini 1993 yılında Sivas Katliamı'nda kaybettiğimiz şair Metin Altıok'un şiirinden alan -----de, aynı adlı eserin de aralarında bulunduğu toplam 9 şarkı yer alıyor. Cihan Sezer Müzik Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkarılan -----deki sekiz şarkının düzenlemesi Cihan Sezer'e, bir şarkınınki ise Nurkan Renda'ya ait. "Mix"ini İlker Yetimaslan'ın gerçekleştirdiği -----ün "mastering"i Analog Dimensions (Slovakya) tarafından yapıldı.

Türk Halk Ozanı Pir Sultan Abdal'ın "Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme" adlı eserinin ve İranlı şair, filozof Ömer Hayyam'ın "Kimse Bilmez" adlı şiirinin Mehmet Güreli'ye ait bestesiyle yer aldığı "Evde Yoklar" -----ünde sanatçı, Azerbaycan Eski Kültür Bakanı Polad Bülbüloğlu'nun kızı için yazarak bestelediği "Gel Ey Seher" adlı eseri de seslendiriyor.

-----de yer alan; sözleri illüzyonist, Oyuncu, yazar Kubilay Tunçer'e, bestesi Nurkan Renda'ya ait "Yanan Bilir" adlı eser ise, doksanlı yılların başında yazılmış olmasına rağmen ilk kez Güvenç Dağüstün tarafından seslendiriliyor. Dağüstün, ilk solo -----ünde ayrıca sözleri ve müziği Zafer Cımbıl'a ait, Birsen Tezer ile seslendirdiği "Sevdanın Yolları" adlı esere de yer veriyor.
Sanatçı; sözleri ve müzikleri kendisine ait "Bugün" adlı eserinin yanı sıra, Rus besteci Nikolay Rimski-Korsakov'un "Şehrazat" adlı senfonik eserinden bir temanın üzerine söz yazarak oluşturduğu "Sarılalım mı" adlı eserini de dinleyicisinin beğenisine sunuyor. -----ün sürpriz parçası ise; Güvenç Dağüstün'ün 1999 yılında kaybettiği babası Yusuf Dağüstün'ün 1977 yılına ait plak kaydı kullanılarak gerçekleştirilen, dünyaca ünlü Azeri Balaban sanatçısı Alihan Samedov yorumunun da yer aldığı baba-oğul düeti.

__________________
Exy..

Konu Rüzgar tarafından (01 Şubat 2012 Saat 02:54 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dağüstün, dağüstündebn, dağüstünden, güvenç, klib, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güvenç Kurtar Buca maçı öncesi iddialı konuştu. Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 16 Ekim 2011 11:56
Güvenç Kurtar, mağlubiyete rağmen umutlu konuştu. Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 16 Ekim 2011 11:48