IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 06:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa'da 142 akil adam




Soykırım inkarını suç sayan yasanın iptali için 77 senatör ve 65 vekil imza verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Senatodan 77 senatör ile parlamentodan da 65 vekil, çıkarılan yasanın anayasaya aykırı olduğunu belirterek, "Ermeni soykırımı yoktur" diyene 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası getiren kanunun iptali için Anayasa Konseyi'ne başvurdu.
ANAYASA KONSEYİ'NE BAŞVURDULAR

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin desteklediği soykırımı inkar edene hapis ve para cezası getiren yasa sağduyu duvarına çarptı. Yasaya 'hayır' oyu veren 86 senatörden 77'si, yasanın Fransız Anayasası'nın düşünce ve ifade özgürlüğüne hükmeden 33'üncü maddesine aykırı olduğunu gerekçe göstererek ülkedeki en büyük yasama otoritesi olan Anayasa Konseyi'ne başvurdu.
GÖZLER 11 ÜYEDE

Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi'nin dengi olan ve çıkarılan yasaların anayasaya uygunluğunu denetleyen 11 üyeli konseyin karar almak için 1 aylık süresi bulunuyor. Ayrıca hükümetin de konseye 'bu yasanın uygunluğunu hemen denetleyin' diye başvuruda bulunması durumunda 8 günlük süre içerisinde kararını açıklamak zorunda. Ancak yasaya tam destek veren hükümetin böyle bir başvuruda bulunması uzak ihtimal olarak görülüyor.
60'I RAHAT AŞTILAR

Yasanın iptali konusunda başvuru yapılması için 60 senatör ya da 60 milletvekilinin imzası gerekiyordu. Senatoda 16 sandalyeye sahip olan Radikal Grup Başkanı Senatör Jacques Mezard ve Merkez Grup üyesi Türk dostu senatör Nathalie Goulet'in girişimleriyle başlayan imza kampanyasına beklentilerin de üzerinde senatör ve milletvekili imza koydu. Yasaya blok halinde 'hayır' oyu kullanan Radikal Grup ve Yeşiller'in yanısıra iktidardaki UMP partisi ile muhalefetteki Sosyalist Parti'den de çok önemli isimler imzalarıyla destek verdi. İmza veren isimler arasında Sosyalist Parti'nin Cezayir asıllı Müslüman senato başkan yardımcısı Bariz Khiari, eski senato başkanı UMP'li senatör Christian Poncelet, yasanın anayasaya aykırı olduğunu şiddetle savunan ve bu konuda bir de raporu bulunan eski kanunla komitesi başkanı Jean Jacquest Hyest, Senato Başkan Yardımcısı Jean Leonce Dupont gibi üst düzey isimler yer aldı.
"BU BİR HUKUK MESELESİ"

Senatörlerin yanısıra 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için Anayasa Konseyi'ne giden meclis üyeleri de, tartışmanın ne sağ parti ne sol parti tartışması olduğunu, tartışmanın hukuk meselesi olduğunun altını çizdi. İmza girişiminin mimarı olan ve Sarkozy'nin partisinden olmasına rağmen yasaya şiddetle karşı çıkan Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Michel Diefenbacher tarafından yapılan açıklamada, "Bu yasaya gerek senatoda gerek mecliste hem iktidar hem de muhalefet partileri oy verdi, şimdi de, yasaya itiraz için yine hem iktidar hem de muhalefet partileri üyeleri itiraz etti" denildi. "Bu bir parlamento veya hükümet tartışması değil" ifadesi kullanılan açıklamada, yine yasa teklifinin hükümetten değil bir milletvekilinden geldiği hatırlatıldı.
"3 YIL ÖNCEKİ RAPORA BAKIN"

"Bu yapılan Fransa'daki ve dünyadaki Ermenilerin acılarını ihmal ve görmemezlik anlamına gelmiyor. Bizim amacımız, anayasaya, ifade, düşünce ve araştırma özgürlüğüne uygun hareket etmek" denilen açıklamada, "yasaya itiraz eden meclis üyelerinin, meclisin üç yıl önce kurduğu araştırma komisyonu raporunda vurguladığı gibi, tarihin tarihçilere bırakılması ve parlamentoların tarih yazmaması konusundaki uyarısına uygun hareket ettiği" hatırlatıldı. Mecliste imza toplayanların 52'sinin merkez sağdan iktidardaki UMP ve "Yeni Merkez Grubu", 11'inin Sosyalist, ikisininse bağımsız olduğu bildirildi.
"BU GİRİŞİM İŞİME GELMEDİ"

Fransa'da Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için Anayasa Konseyi'ne yapılan başvuru Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi rahatsız etti. Sarkozy'nin bir grup parlamenter ile yaptığı görüşme sırasında, bazı senatörler ve milletvekillerinin iptal başvurusunda bulunmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belirtildi. Sarkozy'nin parlamenterlere, "Bu girişim bana hizmet etmedi" dediği kaydedildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
142, adam, akil, fransada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akil gÖzÜ by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2010 13:21