IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 18:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP'li Vekiller İçin Tehlikeli Süreç




Ankara kulisleri BDP'nin TBMM'deki temsiline son verebilecek bir tartışmayı konuşuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2 yıl 1 ay hapse mahkûm edilen ve cezası onanan Van Milletvekili Aktaş'ın vekilliği düşürülür ve bu uygulama diğer BDP'liler için de işletilirse partinin Meclis'te temsili tehlikeye girecek.

BDP'NİN TEMSİL HAKKI TEHLİKEDE

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), KCK davası nedeniyle tutuklu bulunan milletvekillerinden Kemal Aktaş'ın, 2006'da yaptığı bir konuşma nedeniyle terör örgütünün propagandası suçundan hapse mahkum edilmesi ve bu kararın Yargıtay'da onanması, BDP'nin TBMM'deki temsiline son verebilecek bir tartışma yarattı.

TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI

Anayasanın 14. maddesi nedeniyle, vekil seçilmesine rağmen hakkındaki yargılama sürdürülen Aktaş'ın, 2 yıl 1 aylık hapis cezasının kesinleşmesi nedeniyle, anayasanın 84. maddesi uyarınca vekilliğinin düşürülmesi gerektiği iddia edildi. Bu yöntem uygulanırsa, anayasanın 14. maddesi nedeniyle neredeyse bütün vekilleri hakkındaki davaları dokunulmazlık dışında bırakılarak devam ettirilen BDP'liler, cezaları onandıkça vekilliğini kaybedecek.
Aktaş'ın cezası, hazırlanan yeni yargı paketi yasalaşırsa ortadan kaldırılabilecek, ancak bu durumda bile BDP'nin diğer vekillere ilişkin kaygısı sürüyor. TBMM Başkanlığı ilk kez karşılaştığı bu durum nedeniyle "teknik inceleme" başlattı. Aktaş'ın vekilliğinin düşüp düşmeyeceğine ilişkin karar, TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi'nin hazırlayacağı rapora göre şekillendirilecek.

'ANAHTAR KÜRDİSTAN'DA' DEDİ

BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki konuşmada "PKK propagandası" yaptığı iddiasıyla yargılanmış ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aktaş ceza almasına neden olan konuşmasında şunları söylemişti: "Devlet yetkilileri gerçekten barış istiyorsa, operasyonlar dursun, genel af ilan edilsin. Bu sorunların çözümü için DTP muhatap alınmalı. Kürt sorunun anahtarı Kürdistan'dadır. Anahtar Türk ve Kürt kardeşliğindedir. Gelin birlikte kardeşçe bu işi çözelim. Topla tankla Kürt halkı bitmez, özgürlük ve barış elinizi uzatın Kürtlere. Türk anneleri çocukları öldüğünde neden vatan sağ olsun diyor. Vatan sağ olsunda neden ölüyor bu gençler."

BDP'LİLERDEN 'KCK'LIYIZ' DİLEKÇESİ

Van'da, Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında olduğu 60 BDP'li, savcılığa giderek KCK'lı olduklarını ihbar eden dilekçe verdi. Dilekçelerin verilmesinin ardından BDP İl Başkan Yardımcısı Mihriban Şah ve Belediye Başkanı Bekir Kaya yaptıkları açıklamada, KCK operasyonları kapsamında tutuklanan arkadaşlarının suç işlemediğini, eğer suç ise kendilerinin de aynı suçu işlediklerini belirttiler. Yapılan konuşmaların ardından grup sessiz bir şekilde dağılırken, Van'da şu ana kadar 300 BDP'linin kendini KCK'lı olarak ihbar ettiği öğrenildi.

Kaynak : Ensonhaber


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdp, bdpli, süreç, tehlikeli, vekiller, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chp'li Vekiller Van'a Taşınacak Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:22
filistinli vekiller arananadam1 IF Ekstra 0 27 Mart 2007 21:06