IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 20:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dev-Yol ana davası düştü




Davanın zaman aşımı nedeniyle düşmesine karar verildi..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye’nin en uzun süren davaları arasında yer alan ve 30 yıldan bu yana devam eden dev-yol ana davasına Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nde bugün devam edildi. Mahkeme zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verdi.
DAVA AVUKATI 'BEN YORULDUM' DEMİŞTİ

Avukat Mehdi Bektaş, sanıklardan Nuri Özdemir, Emin Koçer ve Hasan Ertürk dışındaki sanıkların gözaltına alınma tarihleri itibariyle dava zaman aşımının dolduğunu savunarak, "Zaman aşımının başlangıcında fiil zamanı başlangıç olarak alınmalıdır. Gözaltı süresi başlangıç olarak alınamaz. Oluşan suç vasfının işleniş tarihi itibariyle zaman aşımı dolmuştur. Davayı başından beri izliyorum, ben yoruldum heyetin de yorulmasını istemiyorum ve tüm sanıklar yönünden davanın zaman aşımından düşürülmesini istiyorum" diye konuşmuştu.
RAKAMLARLA DEV_YOL DAVASI

12 Eylül darbesi döneminde açılan 720 sanıklı Devrimci Yol davası 30 yıldır sonuçlanamamıştı. Kenan Evren 12 Eylül askeri darbesini savunurken "Biz gelmeseydik Fatsa'dakiler gelecekti." demişti. Öyle ki Fatsa Fikri hareketi, dev-yol davasına gerekçe gösterilen en önemli hareketlerden biri olarak gösterildi. Örgütün amblemi Yumruklu Yıldız'ın ünlü karikatürist Selçuk Demirel tarafından yapıldığı söylense de, Selçuk Demirel Hürriyet gazetesine verdiği röportajda "Böylesi güzel bir amblemi ben yapmak isterdim, ben yapmadım fakat yapanı tanıyorum." demişti.


12 Eylül öncesi Devrimci Yol Dergisi'nin tirajı ile ilgili bir çok kaynaklar 120.000, ile 150.000 arası olduğunu söylüyor..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

NASIL CEZALAR VERİLDİ

Sıkıyönetim Mahkemesi , 17 Temmuz 1989’da 7 kişi hakkında idam, 39 kişi hakkında ömür boyu, 346 kişi hakkında 2 ila 20 yıl arasında ağır hapis cezaları verdi. Kararın bozulması ve sıkıyönetim mahkemelerinin kaldırılmasının ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ikinci yargılamada, idam cezası istemiyle yargılanan 22 sanıktan 2’si idam, 20’si müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 28 Mayıs 2004’te müebbet hapis cezasına çarptırılan 20 sanık hakkında verilen kararı, idam cezası üzerine kurulduğu gerekçesiyle bozdu. Bozma gerekçesinde, kararın kaldırılan idam cezası yerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası üzerine kurulması gerektiği belirtildi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ana, davası, devyol, düştü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık