IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 20:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz nakli olan Uğur kameralar karşısına çıkacak




Yüz nakli olan Uğur Acar, pazartesi günü kameralar karşısına çıkacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde aynı anda hem çift kol hem de bacak nakli olarak tıp literatürüne geçen Atilla Kavdır'ın solunum cihazı ve diyalize bağlı olduğu açıklandı. yüz nakli olan uğur acar ise pazartesi kameralar karşısına çıkarılacak.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde gerçekleştirilen yüz ile çift kol ve bacak naklinin son durumu ve organ naklinin bugün gelinen süreci hakkında bilgi vermek için Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ'de ilk organ naklini gerçekleştiren Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Beyazıd, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu ve Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu senato toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.
KOL NAKLİ YAPILAN HASTANIN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ilk güne göre daha iyi durumda olduğunu ancak hala suni solunum cihazına bağlı olduğunu söyledi.


YOĞUN BAKIMDAN NE ZAMAN ÇIKACAĞI BELLİ DEĞİL

Yoğun bakımda yatış süresinin çok önemli olmadığını belirten Ramazanoğlu, "Çok ciddi iyileşmeler var ama bu henüz yeterli değil. Suni solunum cihazında. Böbrekleri destekliyoruz. Karaciğerde bozulma vardı ama başlangıca göre daha iyiye gidiyor. Kişisel tahminim iyi bir şekilde hastayı yoğun bakımdan taburcu edebileceğiz. Ne bu hasta için ne de diğer hastalar için yoğun bakımda yattığı süre içinde ön görülerde bulunmak doğru değil. Beklemediğimiz olaylar çıkabiliyor." diye konuştu.
ORGAN NAKLİNİN ÖNEMİ

Organ nakli konusunda anestezi ve yoğun bakım ünitesinin son derece önemli olduğunu belirten Ramazanoğlu, beyin ölümü gerçekleşen hastaların bakımlarının iyi yapılmasının organ naklinin altyapısını hazırladığını ifade etti.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, organ nakli konusunda yapılan işin hem kaliteli olması hem de insanları mutlu etmesi gerektiğini söyledi.
Özkan, organ naklinin dışında başka bir alternatif varsa bunun değerlendirilmesi gerektiğini, kendisinin nakli son çare olarak gördüğünü ifade etti. Özkan, yüz nakli yapılan uğur acar ile çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
YÜZ NAKLİ OLAN UĞUR PAZARTESİ KAMERALAR KARŞISINA ÇIKACAK

Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ilaç tedavisinin devam ettiğini ve bu süreçte problem yaşamaması için takiplerinin sürdüğünü ifade eden Özkan, hastanın pazartesi günü kameralar karşısına çıkarmayı planladıklarını açıkladı.
Atilla Kavdır'ın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü hatırlatan Özkan, tıbbi olarak tüm birimlerce takip edildiğini ve bir an önce onu da yoğun bakımdan çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi hakkında bilgi veren Özkan, "Bize, görüşlerimize değer vermesi, bizi kabul etmesi, beklentilerimizi sıcak karşılaması bizim için önemliydi. Sıcak bir konuşma oldu." diye konuştu.
"TÜM İÇ ORGANLARIN AYNI ANDA NAKLİNİ HEDEFLİYORUZ"

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da 1982 yılında ilk böbrek nakliyle nakil işlemlerine başlayan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nin bugün her türlü organı nakleder hale geldiğini kaydetti.
Ayhan Dinçkan, Organ Nakli Merkezi'nde ilk böbrek naklinin 14 Nisan 1982 yılında gerçekleştirildiğini, bugüne kadar 2 bin 750 böbrek nakledildiğini ifade etti. Dinçkan, bu operasyonların yüzde 21'ini kadavradan, geri kalan kısmını ise canlı vericiden gerçekleştiğini söyledi. Nakillerin en az yüzde 50'sinin kadavradan gerçekleşmesi gerektiğini belirten Dinçkan, AÜ'nün kayıtlarına göre bin 500 civarında böbrek nakli bekleyen hasta olduğunu ifade etti. 2011'de 204 böbrek nakli yapıldığını belirten Dinçkan, bunların yaklaşık yüzde 27'sini kadavradan yapıldığını söyledi. Bunlardan 24'ünün çocuk olduğunu belirten Dinçkan, Türk Nefroloji Derneği'nin verilerine göre, Türkiye'de yapılan organ nakillerinde sağ kalım oranının yüzde 96, sağ kalan organın da yüzde 98 olduğunu kaydetti.
Yeni organ nakilleri için de çalışmalarının sürdüğüne değinen Ayhan Dinçkan, "İnce bağırsak nakli ruhsatını aldık. İç organların kombine nakilleri, her türlü organ naklinin kombine şekilde yapılması gündemimizde." dedi.
Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, 1982 yılında başlayan organ nakli ile Akdeniz Üniversitesi'nin bugün önemli başarılara imza atan bir kurum haline geldiğini ifade etti.
Karpuzoğlu, gelinen başarının kendisini gururlandırdığını ifade etti. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, yeni hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi: "Hedefimiz ince bağırsak nakli olacak. Akciğer nakli için bir arkadaşı hazırlıyoruz. Gırtlak nakli yapmayı planlıyoruz. O zaman tüm organ ve dokuları nakletmiş bir merkez olacağız."
AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türk halkını gururlandıracak bir başarıya imza attıklarını söyledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cıkacak, kameralar, nakli, udur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık