IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 20:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baba feryadı tabut uçakları çöpe attırdı




Subay eğitiminde kullanılan 1959 model T-37 temel eğitim uçakları artık uçmayacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kararda, Foça'da düşen uçakta oğlunu şehit veren teğmen Serkan Sağır'ın babasının feryadı etkili oldu.
BABA FERYADI TABUT UÇAKLARI ÇÖPE ATTIRDI

Star gazetesinden Kıymet Sezer'in haberine göre; subayların hayatına malolan 1959 model T-37 kabusunu acılı babanın feryadı bitirdi. 100'ü pilot adayı 140 yetişmiş subayın "tabut uçak" kabusuna şehit Teğmen Serkan Sağır'ın acılı babası Rıza Sağır son verdi. Oğlunu her uçuşa endişeyle gönderen ve en son 16 Ocak'ta kara haberi alan Rıza Sağır, olayın ardından isyanını oğlunun komutanına ifade etti. foça açıklarında düşen uçakta oğlunun naaşına ancak 8 gün sonra ulaşılan acılı baba Rıza Sağır, Çiğli Hava Üssü'nün komutanıyla telefonla görüşerek, "O eski uçaklarla bunları uçurmayın" diye isyan etti. Komutanın acılı babaya söz verdiğini, "Artık uçmuyorlar" dediğini anlatan Sağır ailesi, "Artık o küçük uçakların uçuşunu iptal ettiler. Uçuşlar durduruldu. O uçaklar artık uçmuyor. Bu olaydan sonra kalktı" dediler. Acılı babanın, komutanın kendisini rahatlatmak için söz verip vermediğinden emin olmak için, kendisini sık sık arayan oğlunun devre arkadaşlarına da ısrarla, "O uçaklarla uçuyor musunuz?" diye sorduğu belirtilirken,genç teğmenlerden "Artık uçmuyoruz" yanıtını alan acılı babanın biraz olsun rahatladığı bildirildi.
Korkulu rüya görmeyecekler

1959 model abd üretimi T-37'ler, tsk envanterinde 1963 yılından bu yana kullanımda bulunuyor. Artık gövde ömürlerini tamamlayan T-37'lerin 2012 yılı içinde Güney Kore'den alınan KT-1 uçaklarıyla peyderpey değiştirilmesi planlanıyordu. Ancak bu değişim tamamlanana kadar bu yıl 100'ü pilot adayı, 40'ı eğitimci 140 yetişmiş subayın 100 saatlik temel eğitim uçuş derslerini bu uçaklarla alması gerekiyordu. ABD'nin 2007 yılında envanterinden çıkardığı T-37 temel eğitim uçağının hurdaya dönmesine karşın yetişmiş genç subayların eğitiminde kullanılmaya devam etmesi, tepki çekiyordu. Bugüne kadar 12 uçağın düşmesiyle dikkatleri üzerine çeken T-37'ler, adeta uçan tabut olarak anılıyordu. Gövde ömürlerini tamamladıkları gibi sahip olduğu özellikler de eski tip olan T-37'lere, 2012 sonunda envanterden çıkacakları için de artık yedek malzeme akışı tamamen durdurulmuştu. Teğmen Serkan Sağır'ın hayatını kaybettiği son kazanın ardından, hurda T-37'lerle uçuşun tamamen durdurulduğu belirtiliyor.


Eğitime KT-1 Hürkuş ile devam

T-37'lerin yerini alacak K-1'lerin ise deneme uçuşlarının sürdüğü biliniyor. Geçen yıl 300 milyon dolar maliyetle Güney Kore'den satın alınan KT-1 uçaklarının test uçuşunda "fırlatma" sorunu yaşanmıştı. Mart ayında test uçuşunda mühendisin istem dışı uçaktan fırlatılması sonucu, üzerindeki çalışmalara devam kararı alınan KT-1'lerin montaj üretiminin TAİ'de devam ettiği, kazaların ardından çalışmaların hızlandırıldığı belirtiliyor. Türkiye, bu uçaklardan 40 adet kesin, 15 adet opsiyonel alım yapacak. İlk milli eğitim uçağı HÜRKUŞ'un da bu yıl devreye girmesiyle birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda eğitim aracı sorunu tamamen ortadan kalkacak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
attırdı, baba, ÇÖpe, feryadı, tabut, uçakları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir tabut asker Luis Fıkra 0 04 Mayıs 2010 23:27