IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2012, 16:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran'dan doğalgaz indirimine ret




İran Petrol Bakanı: Türkiye'ye doğalgaz fiyatlarında indirim yok.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Reuters haber ajansının geçtiği haberde, İran Petrol Bakanı’nın Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracında fiyat indirimine gidilmeyeceğini açıkladı. İran Petrol Bakanı Rüstem Kasemi, “İran, yasal bir otorite kararı olmadan Türkiye’ye verilen doğalgazın fiyatında indirime kesinlikle gidemez” dedi.
FİYATLAR BİR ANDA YÜKSELEBİLİR

Kasemi, aynı zamanda nükleer programına yapılması planlanan yaptırımlara yönelik de açıklamalar yaptı. Kasemi, “İran petrolü olmadan, uluslararası ham petrol piyasasında büyük sorunlar çıkar, petrol fiyatlarında beklenmedik yükselişler görülebilir” dedi.
TÜRKİYE TAHKİM KARARI ALDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha önce yaptığı açıklamalarda İran'dan şu anda alınan doğalgaz fiyatlarının uluslararası marketlerde seyreden fiyatların üzerinde olduğunu belirterek, “Bu, üzerinde uzlaşılabilecek bir fiyattır. Ama İran ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda bir mesafe kat edemedik. O yüzden fiyatla ilgili tahkime başvurmaya karar verdik” demişti.


ULUSLARARASI HAKEM HEYETİNİN VERECEĞİ KARARA SAYGILIYIZ

İran’ın doğalgaz fiyatında indirime gitmemesini değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uluslararası hakem heyetinin vereceği karara saygılı olacaklarını söyledi. Bakan Yıldız, "Öncelikle bu görüşe saygımız var. Ama İran’la komşu ve son derece sıcak, samimi ve ticarete dayalı ilişkilerimiz var. İran’la, Türkiye’nin ilişkileri tahkimle sınırlandırılabilecek değildir. Ama şunu da gözönüne almamız lazım. doğalgaz fiyatları uluslararası arenada yer alan ve geçerli olan bu piyasaca oluşturulan fiyatlardır. Bizim de bu durumda uluslararası yargı ve uluslararası tahkimin karar vereceği konular arasına girmiş demektir. Tahkim süreci içerisinde uluslararası hakem heyetinin vereceği karar her iki ülkenin de kabul edeceği karar olacaktır" dedi.
İRAN’LA İLİŞKİLERİMİZ TAHKİMLE SIKINTIYA GİRMEZ

Yıldız kararın ilişkilere zarar getirmeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: Bu ilişkilerimize zarar getirmez. Ticari bir konudur. Ülkemin ve vatandaşlarımın hakkını ulusal ve uluslararası arenada korumak durumundayım. Bunu ön plana almak durumundayım. Enerji ile alakalı, ithal enerjiyle ilgili girdilerin ham petrol ve doğalgazın daha uygun fiyatlarla girmesini sağlamak benim sorumluluğum. Bu yüzden de süreci iki ülke olarak izleyeceğiz. İnanıyoruz ki, şu anda ülkemize bütün diğer ülkelerden daha yüksek fiyatla giren doğalgazın uygun ve makul bir şekilde girmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir yandan yerli kaynaklarımızı, yenilenebilir kaynaklarımızı arttırırken, bir yandan da Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine ve ilerlemesine esas olacak enerji arz güvenliğini de sağlamamız lazım. Biz İran’la ilişkilerimiz tahkimle sıkıntıya girmez. Hep birlikte süreci izleriz."
RUSYA DA AVRUPA'YA RESTİ ÇEKTİ

Rusya AB’li yetkililerin Avrupa’daki bazı ülkelere dogalgaz arzını düşürdüğünü açıklamasının ardından, kıtaya daha mevcut miktarın ötesinde doğalgaz arzı gerçekleştiremeyeceğini açıkladı. Moskova’nın kontrolündeki doğalgaz şirketi Gazprom tam da soğuk hava dalgasının kıtayı etkisi altına aldığı bu dönemde, Avrupa’nın istediği miktarda doğalgaz ihracı yapamayacağını belirtti. Rus haber ajanslarına göre, Gazprom’un Başkan Yardımcısı Alexander Kruglov’un Başbakan Vladimir Putin ile yaptığı bir toplantıda, “Gazprom şu anda Batı Avrupalı ortaklarının talep ettiği ek doğalgaz ihracı istediğini karşılayamayacağını” söyledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doğalgaz, indirimine, irandan, ret, İrandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AMD 6 çekirdekli FX-6100 işlemcisinde fiyat indirimine gitti Deep Bilgisayar Donanımı 0 17 Kasım 2011 00:41