IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 00:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
700 Kişi Yarıştı Sadece 15'i Podyuma Çıkacak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi İstanbul Fashion Week (IFW) için geri sayım başladı. 8-11 Şubat'ta düzenlenecek olan moda haftasına katılan tasarımcılar ve markalar, 2013 sonbahar/kış koleksiyonlarını görücüye çıkaracaklar. Koleksiyonların podyumdaki tanıtımını ise ünlü mankenlerin yanı sıra genç meslektaşları da üstlenecek. Moda haftası kapsamında podyuma çıkacak olan 15 genç manken, Nişantaşı'ndaki İstanbul Moda Akademisi'nde gerçekleşen seçmelerde 700 aday arasından belirlendi. Seçmeleri ve moda haftasında görev alacak mankenlerin nasıl belirlendiğini; ünlü modacılar ve IFW yetkilileri anlattı...

MANKENLER DEĞİL, ASIL TASARIMLAR ÖNE ÇIKMALI

MEHTAP ELAİDİ

AĞIRLIK KADIN GİYİMİNİN

Manken seçerken; hazırladığım koleksiyonu taşıyacak özelliklere sahip olup olmadığına bakıyorum. Sonuç olarak defilede koleksiyonunuzu bir bütün olarak sergiliyor ve tanımlıyorsunuz. Bu tanımı kuvvetlendirmek için de manken, saç ve makyaj; bir bütünü meydana getirmek açısından çok büyük önem taşıyor.

Kadın ile erkek mankenler seçmelere aynı oranda katılım gösterdi. IFW kapsamında gerçekleşen defilelerin çoğunluğu kadın giyimi üzerine. Dolayısıyla sadece kadın modelleri ile seçmelere gelen ajanslar da vardı.

GAMZE SARAÇOĞLU

TERCİHİM 18 YAŞ

Bütün mankenler; IFW zamanı olan Şubat ayına doğru kendilerini kampa sokuyorlar. Elemelere gelmeden önce diyet yapıp spora ağırlık veriyorlar ve kendilerini forma sokuyorlar.

Manken seçiminde hepimiz öncelikli olarak yürüyüşe, yüze ve boy ölçüsüne dikkat ediyoruz. Mesela benim kadınım seksi ve çok sarışın olamaz. Bir de hazırladığım koleksiyona yönelik olarak 'soğuk kadın' istiyorum.

Manken, bir tasarımcı için askı aslında. Kıyafet çok daha önemli. Uzun sürede tasarladığımız bir kıyafeti bir manken gösterecek. Yürüyüşünü yaparken elbiseyi yanlış yorumlaması her şeyi bitirir. Bütün emek, mankenlerin üzerinde yani.

Mankenin tanınmış olması önemli değil. Ben yaptığım işin öne çıkmasını istiyorum. Doğallığı seven birisiyim. Bu yüzden, yaptığım koleksiyonun önüne geçmesini istemediğim için, magazin boyutu güçlü bir mankeni pek tercih etmiyorum.

Manken seçerken 20 yaşın altında olmasına dikkat ediyorum. Tercihim 18 yaşında olması. O yaşta bir mankenin vücudu daha formda oluyor.

Özgür Masur

İYİ YÜZLER ÇIKMIYOR

Manken seçerken; podyumda nasıl yürüdüğüne, nasıl baktığına, konsepte uyup uymadığına, kıyafeti bir askı gibi taşıyıp taşıyamadığına bakıyorum. Ama enteresan yüzler pek çıkmıyor, bu yüzden çok mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim. Kapıdan içeri girerken bende 'Vovvv' dedirtecek birisi çıkmıyor.

Podyum mankenleri artık pek çıkmıyor. Herhalde artık eskisi gibi defileler yapılmadığı, işler azaldığı için yeni manken bulamıyoruz. Mankenlik artık para kazanılan bir meslek gurubu değil. Erkekler modellerde yine iyiler var ama kadınlar daha kötü.

Kadının duruşu benim için çok önemli. Kadının ağzının, yüzünün güzel olması benim için çok önemli değil. Hayat duruşu da önemli benim için. Bakışı ve duruşu önemli. İçeriye giren birisinin daha ilk adımında, iyi bir manken olup olmayacağını, koleksiyonumu taşıyıp taşımayacağını hemen anlayabilirim.

Erol Albayrak

BAKIŞLARINDA RUH YOK

Bir mankenin doğru bir duruşu olması gerekiyor. Hepimizi etkilemesi, doğru yürümesi şart! Pozlarını, bakışlarını, enerjisini iyi yansıtması lazım. Bu işi severek yapıyor olması gerekiyor.

Tüm bu kriterlere uygun birisini bulmak zor. Hepsi çok güzel ama bakışlarında ruh yok! Manken olmak kolay bir şey değil.

Benim için yerli manken-yabancı manken ayrımı yok. Benim de yıllardır çalıştığım aynı isimler var ama artık yeni yüzler bulmak gerekiyor.

IFW DEFİLE PROGRAMI

08.02.2012 Çarşamba

14.00 Gamze Saraçoğlu

16.00 Berinza

18.00 Tuvana Büyükçınar

20.00 Atıl Kutoğlu

21.30 Zeynep Erdoğan - Günseli Türkay

09.02.2012 Perşembe

14.00 Nihan Peker-Beste Gürel-Tuba Benian

16.00 Simay Bülbül

18.00 Özlem Kaya

20.00 Niyazi Erdoğan

10.02.2012 Cuma

14.00 Machka/Dice Kayek

16.00 Erol Albayrak

18.00 Studio Kaprol

20.00 adL&Cengiz Abazoğlu

11.02.2012 Cumartesi

12.00 Şafak Tokur-Çiğdem Akın-İpek Arnas

14.00 Nejla Güvenç

16.00 Avva

18.00 Mehtap Elaidi

20.00 Giovane G.

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15i, 700, Çıkacak, kişi, podyuma, sadece, yarıştı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yılbaşı'nda 160 bin kişi tatile çıkacak Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Aralık 2010 00:09
Bu otomobile sadece 1 kişi binebilecek Collettivo Otomobil Haberleri 0 20 Eylül 2008 00:31