IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 11:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirtaş: Bilseydim onbeşbaşı derdim




Demirtaş: Genelkurmay Başkanı'na hakaret etme niyetim yoktu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanlığının suç duyurusunda bulunması üzerine Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığının ''hakaret'' suçundan yargılanması talebiyle fezleke hazırladığı sözleriyle ilgili, ''Ne hakaret etme niyetim ne de böyle bir tarzım vardır. Gerçekten bu açıklamanın hiçbir etkisinin olmayacağını anlatmaya çalıştım'' dedi.
"BASKI ARTTIKÇA DAHA ÇOK SAHİPLENİLİYORUZ"

Partisinin İzmir İl Başkanlığınca düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş, konuşmasında, üzerlerindeki baskı arttıkça kendilerinin çok daha güçlü sahiplenildiğini söyledi.
"BİLSEYDİM ONBEŞBAŞI DERDİM"

Demirtaş, hükümetin, toplumu etkilemek için genelkurmay başkanına Kürtçe eğitimi uygun bulmadığına yönelik açıklama yaptırdığını iddia ederek, şöyle konuştu:


15-20 milyonluk Kürt nüfusunun anadilde eğitim yapıp yapmayacağına Genelkurmay Başkanı karar veriyor. Biz de onun yaptığı açıklamanın bizim nazarımızda hiçbir etkisi olmadığını, "Bir onbaşı kadar etkin vardır" sözleriyle anlatıyoruz. Bunu hakaret olarak algılıyor. Ne hakaret etme niyetim ne de böyle bir tarzım vardır. Gerçekten bu açıklamanın hiçbir etkisinin olmayacağını anlatmaya çalıştım. Bilseydim onbaşı bu kadar zorlarına gidecek, onbeşbaşı derdim. Niye bu kadar ağırlarına gitti, anlamış değilim.''
"KÜRTLER SANA NASIL GÜVENECEK"

Genelkurmay Başkanlığının suç duyurusu sonucu Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma açtığını ve kendisi hakkında ''hakaret'' suçundan yargılanması amacıyla fezleke hazırladığını belirten Demirtaş, 'Müthiş bir hızla hemen fezlekeleri, soruşturmaları tamamlayıp gönderiyorlar. Neymiş, onbaşı demişim. Sen 34 kişiyi katletmişin. Adaletsizliği anlatabiliyor muyum? O ülkenin vatandaşı olan Kürtler sana nasıl güvenecek, nasıl inanacak adaletine, kalkınmana, partine, nasıl destek verecek? Vatandaşları kendi içinde ayrımcılığa tabi tutan zihniyet budur. Bize açılan soruşturmalar, şahsımıza açılan soruşturmalar değil, halkın iradesine yapılan saygısızlıktır'' diye konuştu.
G.KURMAY SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Kürtçe eğitimi uygun bulmadığına yönelik açıklamalarıyla ilgili, Selahattin Demirtaş'ın partisinin Sultanbeyli İlçe Örgütü'nce düzenlenen programda yaptığı konuşmada ''Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın'' sözleri üzerine, Genelkurmay Başkanlığının yaptığı suç duyurusu sonucu açılan soruşturmayı tamamlayan Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesi uyarınca, ''hakaret'' suçundan yargılanması amacıyla fezleke hazırlamış, fezleke, Demirtaş'ın milletvekili olması dolayısıyla Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilseydim, demirtaş, derdim, onbeşbaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilseydim.. by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Şubat 2010 01:58
Bilseydim Zalim` Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Haziran 2008 14:54
Gitmez Derdim.. Gitti !! AsiPeri Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Kasım 2007 22:41