IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PassioN

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 12:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avrupa donuyor




İsviçre sibirya soğuklarının etkisi altına girerken, orta ve doğu İsviçre 'de hava sıcaklığı eksi 30'ları gördü.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Son 30 yılın en soğuk günlerini geçiren İsviçre'de adeta her yer buz tuttu. Orta İsviçre Bern, Zurih ve Saint - Gall'in yanında Thurgau ve Olten'de ısı -22,3, Glattaalp'ta -34 ve Ofenpass'da -31,3 olarak ölçüldü. Öte yandan batıda Cenevre ve Lozan'da ise ısının -20 dereceye kadar düşmeside hayatı felç etti.
Meteoroloji uzmanları ülkede etkili olan soğukların önümüzdeki hafta sonuna kadar devam deceğini ifade ederken, hava koşulları nedeniyle iptal edilen uçak seferlerinin yanısıra rayların donması sonucu da bazı tren seferlerinin iptal edildi.
SOKAKTA DONMUŞ CESETLER

Ukrayna'da soğuk hava yüzünden 78'i sokakta toplam 122 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede yetkililer, sokakta donmuş cesetler buluyor. Yeterli önlem almamakla suçlanan Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Viktor Baloga soğuktan korunmak için halka egzersiz yapma çağrısında bulundu. Bakan, "Sabah kalkmanız, egzersiz yapmanız ve çalışmanız gerekiyor. Isınmak için her sabah 8-10 kilometre koşun ve soğuk su ile duş alın" dedi.


11 BİN KÖYLÜ MAHSUR KALDI

Eksi 27 derecenin görüldüğü Polonya'da ise ölü sayısı 45. Sibirya'da ise en az 11 bin köylü yoğun kar yağışı yüzünden evlerinde mahsur kaldı. Almanya'nın güney eyaletlerinde de rekor seviyede dereceler ölçüldü. Önceki gece Bavyera Eyaleti'ne bağlı Oberstdorf'ta hava sıcaklığı eksi 27.3 dereceye düştü. İngiltere'nin bazı bölgelerinde ise hava sıcaklığı eksi 11 derece ölçüldü. Kıtada birçok havaalanı kapandı, yüzlerce uçuş ertelendi.
ROMANYA'YA ARAÇLA GİRİŞ YASAĞI

İtalya'nın başkenti Roma'da ise 27 yılın en yoğun kar yağışı görüldü. Ülkede 5 kişi yaşamını yitirdi. kar kalınlığı 7 cm'ye ulaştı. Ancak önceki gece etkisini artıran kar yüzünden marketler ve dükkânlar açılamadı. Büyük bir trafik kaosu yaşandı. Roma Belediyesi kent merkezine araçlarla girilmesini yasaklarken, toplu taşımadaki aksamalar yüzünden karzedeler evlerine yürüyerek gitti.
FERİBOT RIHTIMA ÇARPTI

Civitavecchia limanında da bir feribot kuvvetli tipi yüzünden rıhtıma çarptı. 260 kişinin kurtarıldığı kazada yaralanan olmadı. Uzmanlar, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini duyurdular. Verilen bilgiye göre hava az da olsa ısınacak ancak yine de eksi dereceler hakim olacak.
AVRUPA -38.1 VE 250 ÖLÜ

Aşırı soğuklar yüzünden hırçın Karadeniz bile buz tuttu. Hava sıcaklığının eksi 34 dereceye düştüğü Romanya'da başkent Bükreş'in 230 kilometre doğusundaki Köstence'de halk donan denizi görmek için sahile koştu. Bazıları kayalıklara çarparken buz tutan dalgaların önünde oturdu, bazıları ise donan denizde yürüdü.
27 YILIN EN YOĞUN KARI

ROMA'da turistler, kentin 2 bin yıllık simgesi Kolezyum'un önünde son 27 yılın en yoğun şekilde yağan karın tadını çıkardı. Turistler, iki gündür kapalı olan arenanın önünde bol bol fotoğraf çektirdi. Kara hazırlıksız yakalanan Romalılar ise kar yüzünden kapanan yollardan geçmek için arabalarının lastiklerine zincir takarak önlem aldı. Yoğun kar yağışı ve soğuk Bosna - Hersek ve Sırbistan'da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
KORUMADAKİ 5 TON BUZU ÇALDILAR

ŞİLİ'nin güneyindeki Bernardo Milli Parkı'nda dünya tarihine geçen bir hırsızlık olayı yaşandı. Küresel ısınma yüzünden giderek küçülen ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Jorge Montt Buzulu'ndan 5 tonluk buz kütlesi çalındı. Başkent Santiago'daki barlara ve lokantalara pazarlanmak üzere buzuldan kesilen 5 tonluk buz kütlesi önce tekneye, ardından TIR'a yüklendi. Buzulları başkent Santiago'ya götürürken polise yakalanan TIR şoförü gözaltına alındı. Milli parkın parçası olan Jorge Montt Buzulu, koruma altında bulunuyor. Yıllardır bölgede turistlere botlarla buzul turları yapılıyor. Bazı tur operatörleri, buzullardan aldıkları buzu attıkları viskileri müşterilerine servis ediyor. Ancak bugüne kadar 5 tonluk buz alımı olmamıştı

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Şubat 2012, 12:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa donuyor




donuyoruzzz ambilaaaaans
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
avrupa, donuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TriviaBot 6.0 Donuyor Yardım ! ZeHiRRRRR mIRC Scripting Sorunları 2 22 Şubat 2012 08:02
mIRC'im donuyor Yeppa mIRC Scripting Sorunları 9 03 Mayıs 2005 20:04