IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Luthien

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2012, 11:17   #1
Luthien
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent'in yeraltı dünyasına kumar baskını.




Ankara polisi, hileli kumar oynattığı belirtilen çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 41 kişiyi gözaltına aldı. Polis kamerası tarafından kayıt altına alınan baskında, çok sayıda kumar aleti ve silah ele geçirildi. Aralarında, kamuoyunda Kürt Ahmet olarak bilinen Ahmet Turgut'un da bulunduğu 41 kişi mahkemeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri (KOM), bir ihbar üzerine kumar oynatan çeteyi takibe aldı. Yaklaşık bir buçuk yıl çeteyi takibe alan polis, operasyon için harekete geçti. Yapılan çalışmaların ardından düğmeye basan polis, özel harekât polislerinin eşliğinde 60 farklı adrese baskın düzenledi.

BASKIN ANI POLİS KAMERASINDA

Çankaya'nın Yıldız Mahallesi ve çevresindeki bir çok adrese baskın gerçekleştiren polis ekipleri, operasyon anını kamerayla kayıt altına aldı. Görüntülerde, bir adrese gelen polisin, 'Koçbaşı' ile dairenin kapısını kırıp içeri girdiği görüldü. İçeri giren polis, dairedeki zanlıları gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise içkiler, yere saçılmış kumar aletleri bulundu. Dairede, isme göre ayrılan masa üstü bilgisayarla da dikkat çekti.
Başkent polisinin gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında 'Kürt Ahmet' lakaplı Ahmet Turgut, 'Zaza Ferhat' lakaplı Ferhat Dopdoğru ile Fatih Bucak'ın da bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Baskında, 1 adet Glock marka ruhsatsız tabanca, 1 adet Kırıkkale marka ruhsatsız tabanca, 1 adet Smith Wesson marka ruhsatsız tabanca, 3 adet tüfek, 329 adet av tüfeği fişeği, 1 adet dürbünlü ruhsatsız av tüfeği, 132 adet fişek, 1 adet Blow Magnum marka ses-gaz tabancası, 1 adet bıçak, 1 adet şok aleti, 1 adet gizli kamera, 2 adet kalem kamera, 1 adet kumar oyununda kullanılan güvenlik kamerası, 2 gram esrar, çok sayıda kumar oyununda kullanılan pul, oyun fişi, kağıt, kumar aletleri, bilgisayar, hard diskler, flash bellekler ve pos cihazları ele geçirildi.

Çetenin, Ankara'da işlettiği kumarhanelerde görevli kumar cambazlarının bulunduğu ve bunların gözlerine taktıkları lenslerle karşısında oturan kişilerin elindeki poker kâğıtlarını okuyarak "hileli kumar" oynadığı öne sürüldü. Çetenin, bu yöntemle hem karşısındaki kişinin kaybetmesini sağladığı hem de kurpiyer kızların sundukları içki servisiyle müşterileri sarhoş ettiği tespit edildi. Çetenin, bu şekilde sarhoş olan müşterilere de kredi kartıyla ödeme yaptırılarak büyük paralar kaybetmelerine yol açtığı kaydedildi. Çok sayıda kişiyi mağdur ettiği belirlenen kumar çetesinin, 8 bankaya ait pos cihazlarından yaklaşık 20 milyon lira para çektirdikleri öğrenildi. Grubun ayrıca, kumar borcunu ödemeyen kişileri de tehdit ettikleri ortaya çıktı.
Çetenin, ağına düşürdüğü mağdurları Kıbrıs'a götürdüğü ve buradaki kumarhanelerde oyun oynattığı kaydedildi. Çetenin, ayrıca, burada mağdur kişinin kaybettiği paranın yüzde 20'sini aldığı öğrenildi.
Çete üyesi Fatih Bucak'ın ise Amerika'da okuyan kız kardeşinin kumardan kazandığı parayla masraflarını karşıladığı ortaya çıktı.
Kumar çetesinin, kumarhanelere polis baskınını önlemek amacıyla güvenlik kamerası yerleştirdiği ve kapıda 'Erkete' tabir edilen kişileri bulundurduğu tespit edildi.

Hileli kumar oynatma, iş yeri kurşunlama, kadın pazarlama ve adam öldürmeye teşebbüsle suçlanan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskını, başkentin, dünyasına, kumar, yeraltı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bağcılar'da kumar baskını: 40 Gözaltı Caddeci Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2010 09:41