IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2012, 14:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırtına Gemileri Batırdı




Yurdun güneyinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, günlük yaşamı felç etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye dün akşam Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’de bugün ile yarın kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Yağış ve fırtına nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi.

Dikkat, dondurucu soğuklar geliyor

Antalya’da hızı 115 kilometreye çıkan fırtına, dev dalgalar oluşturdu. Bodrum’da da birçok tekne batarken, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi.

Antalya’da gece başlayan sağanak yağmur ve rüzgar, sabaha karşı hızını artırdı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, araçlar göle dönen yollarda ilerleyemedi.

Sabah saatlerinde fırtınanın hızı 115 kilometreye kadar çıktı. Son 24 saatte metrekareye 80 kilogramdan fazla yağış düştü.

Sahilde 2 metreyi aşan dev dalgalar, taş ve çakılları yollara savurdu. Belediye ekipleri yolları temizlemeye başladı. Akdeniz Bulvarı’nda trafik kontrollü sağlanıyor.

Yağış nedeniyle Konyaaltı Sahil Yolu'na parelel karayolu ulaşıma kapandı. Su baskını nedeniyle çok sayıda araç altgeçitte mahsur kaldı. Boğaçayı'nda da taşkın meydana geldi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime 1 gün ara verildi.

Sağanak yağmurun Cuma gününe kadar aralıklarla süreceği öğrenildi.

DALGALAR ŞOKA SOKTU

Bu arada, 19 yaşındaki Bayram Kadan, Akdeniz Bulvarı'ndaki korkuluklara tutunarak denizi izlemek istedi. Bu sırada gelen yüksek bir dalga, Bayram Kadan'ın üzerinden geçti.

Dalgalara kapılacağından çekinerek korkuluklara tutunan Kadan, soğuk havanın da etkisiyle şoka girdi.

Olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri, Bayram Kadan'ı hastaneye kaldırıldı.

BODRUM’DA TEKNELER BATTI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde de akşam başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Turgutres, Bitez ve Gümbet'te 8 balıkçı teknesi su alarak battı.

Deniz ve kara ulaşımında, aksamalar yaşanırken, küçük teknelerin denize açılmasına izin verilmedi. Sahil Güvenlik ekipleri, gece boyunca kıyılarda devriye gezdi.

Bitez'de su alarak batan balıkçı teknelerinin sahipleri bölgeye gelerek teknelerini kurtarmaya çalıştı.

DİREKLER DEVRİLDİ, AĞAÇLAR SÖKÜLDÜ

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde refüjde bulunan aydınlatma direği de fırtınanın etkisiyle devrildi.

Konacık beldesindeki bir iş yerinin çatısındaki su deposu da parçalanarak yaklaşık 15 metre yükseklikten düştü. Bölgede bazı ağaçların fırtına nedeniyle kökünden söküldüğü görüldü.

ISPARTA VE AFYON'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Öte yandan, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Isparta merkez ve Gönen ilçesinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

Afyonkarahisar'da da kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde bulunan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

TÜRKİYE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, bu gece ve yarın Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın ve Muğla), yarın Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz’de (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) kuvvetli sağanak yağış, Güney Ege’de bu akşam güney ve güneydoğu, yarın Güney Ege ve Batı Akdeniz’de güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtildi. Uyarıda ayrıca yaşanabilecek ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

ANKARA'DA KAR, İSTANBUL'DA YAĞMUR

Ankara’da bugün, yarın ve perşembe günü aralıklarla hafif kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da bugün yağış sağanak şeklinde.. Saat 01.00 sıralarında başlayan yağış, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'nda da görüldü. Kentte yarın karla karışık yağmur ve kar, perşembe ve cuma günleri aralıklarla kar yağışı geçişleri bekleniyor. İzmir’de de kuvvetli sağanak yağış beklentisi var. Ağrı önceki gece sıfırın altında 35 dereceyle Türkiye’nin en soğuk kenti oldu.

Kentte yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağış nedeniyle Konyaaltı Sahil Yolu’na parelel karayolu ulaşıma kapandı. Su baskını nedeniyle çok sayıda araç altgeçitte mahsur kaldı. Konyaaltı’dndaki Boğaçayı’nda taşkın meydana geldi. Belediye ekipleri kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

Isparta kent merkezi ve Gönen İlçesi
Afyonkarahisar il merkezi
Tunceli'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 3 gün tatil

Sivas Yıldızeli

Antalya

EDİRNE'DE MERİÇ NEHRİ'NDE TAŞKIN RİSKİ SÜRÜYOR

Edirne'de Meriç Nehri'ndeki su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Nehir kenarında bulunan Tugay Komutanlığı'na ait askeri tesisler ile Polis Aile Çay Bahçesi sular altında kaldı. Tunca Nehri yatağından çıkarak sular köprünün giriş bölümünün üzerinden akmaya başladı.

TUNCELİ'DE 3 GÜN TATİL

Sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ve tipiyle birlikte il merkezi ve köylerinde, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar uyarınca ilk ve orta dereceli okullar 3 gün tatil edilirken, ilçelerde inisiyatif kaymakamlıklara verildi. Ayrıca Tunceli genelinde kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Sivas-Malatya karayolu, olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah saatlerinde “tedbir” amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Görüş mesafesinin iyice düştüğü Yağdonduran mevkisine Kangal ve Ulaş'tan araç bırakılmıyor. Karayolları ekipleri de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de ilk ve orta dereceli ullarda eğitime 2 gün ara verildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların Akdeniz bölge geneli ve Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Afyonkarahisar ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın Batı Akdeniz ve Güney Ege'de güney ve güneybatılı yünlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/s), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Kaynak : Mynet


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
batırdı, fırtına, gemileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sakarya'da fırtına tekne batırdı: 3 ölü Spammer Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2009 02:05
Kocasını Batırdı Kralice Haber Arşivi 0 29 Kasım 2008 14:21